ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στο πλευρό του νυν δημάρχου Ηλιούπολης ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Γιαννόπουλος

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Στο πλευρό του νυν δημάρχου Ηλιούπολης ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Γιαννόπουλος

Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στην παράταξή μας «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη» τον Γιώργο Γιαννόπουλο, ηθοποιό και σκηνοθέτη.
Εκλέγεται Δημοτικός σύμβουλος από το 2010. Τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του υπηρετεί τον Δήμο από την θέση του Προέδρου του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. Κάποια από τα έργα που χαρακτήρισαν την θητεία του, ήταν η μοριοδότηση εισαγωγής των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και η ίδρυση του γνωστού πια, Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Άγιο Κωνσταντίνο, που απέσπασε βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την προσφορά του στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, αλλά και για την ιδιαίτερη αισθητική του. Τα επόμενα δύο χρόνια, υπηρετεί τον Δήμο από τη θέση του Προέδρου του Σ.Ε.Μ. (Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών).

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο δήμο της γενέτειρας του, τον Δήμο Μεσσήνης.
Το 2019 επανεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Ο Γιώργος, όπως έχει δηλώσει, ένα από αυτά που διδάχτηκε από την τέχνη του, είναι ότι δεν υπάρχουν στεγανά ακόμα και στην πολιτική. Αξία έχει ο άνθρωπος, η δημιουργικότητά του, η εργατικότητά του και η προσφορά του στο σύνολο, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση. Έχει πει: Πολιτισμός και πολιτική, είναι δύο έννοιες που τέμνονται με στόχο να ευεργετηθεί ο άνθρωπος. Και όπως λέει χαρακτηριστικά: Πολιτισμός, ο λόγος για να κάνουμε πολιτική. Πολιτισμός, είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο. Πολιτική, είναι να σέβεσαι τον μόχθο του. Γιατί πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος.
Με τις γνώσεις λοιπόν και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να ενισχύσει την ομάδα μας, που έχει όραμά της να πάει την Ηλιούπολη ακόμα πιο ψηλά!!!

Με τον Γιώργο φωτογραφηθήκαμε στο θέατρο, στον φυσικό του χώρο.
Καλώς ήρθες Γιώργο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αρσινόη Μεσσηνίας.
-Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, αρμονίας, θεωρητικών και τρομπέτας, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης του Κάρολου Τρικολίδη.
-Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, του Γιώργου Θεοδοσιάδη.
-Εργάζεται ως ηθοποιός, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, όπως επίσης και σε μια σειρά διαφημίσεων. Παράλληλα έχει πάρει μέρος, ως τραγουδιστής, σε πολλά μουσικά σχήματα και σε διαφορετικές μουσικές σκηνές. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει σε δική του μουσική, το CD, «σάμαλι, παστέλι, κοκ» και έχει συμμετοχές ως τραγουδιστής, σε CD τραγουδοποιών.

-Έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση «για μια γυναίκα», όπως επίσης, συνέγραφε και πρωταγωνίστησε, στην ταινία του Κάρολου Ζωναρά, «ο γιος του Τσάρλυ». Τελευταία του δουλειά στο θέατρο «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» της Λένας Μαντά. 

Στον κινηματογράφο, «το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη που συμμετείχε στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ του Βερολίνου, που άφησε εποχή, με την ατάκα του, «πως τους πετσόκοψες έτσι», όπως και «η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς». Η τελευταία του ταινία «the big father», είναι του Ηλιουπολίτη σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Στραγγαλινού που κάνει διεθνή καριέρα, μετά τα βραβεία που πήρε. 

Τέλος, στην τηλεόραση, εκτός από «το σόι σου», που παίζεται για 9 χρόνια, συμμετέχει στη σειρά, «αυτή η νύχτα μένει».
-Είναι δάσκαλος στη Δραματική Σχολή «Ίασμος».

Γιώργος Χατζηδάκης 
Δήμαρχος Ηλιούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: