ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ....

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ....



"ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ" ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Από το ιστολόγιο ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ  η παρακάτω ανάρτηση που κάνει εξαιρετική δουλειά στα πρώτα του διαδικτυακά βήματα ασχολούμενο κυρίως με θέματα που αφορούν την πόλη μας αλλά και την πολιτική κατάσταση της χώρας μας.
Κυρίαρχος του "πολιτικού παιχνιδιού" είναι πλέον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη ΝΔ να έχει κλειδώσει μία γιγαντιαία διαφορά από το δεύτερο κόμμα.
Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τον οριακά δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 18 μονάδες (στη μέτρηση της Metron Analysis) έως 23,7 μονάδες (στη μέτρηση της GPO) (δείτε εδω).





Από τη μία η ηγεσία Κασσελάκη που δεν "περπατάει ομαλά" (δείτε εδω, εδω και εδω) και από την άλλη το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους κεντρώους ψηφοφόρους, εξασφαλίζει τη γαλάζια διαφορά-μαμούθ.



Το δε ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη κερδίζει μεν πόντους, αλλά δεν παίρνει σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κατευθύνονται και σε άλλα κόμματα πιο αριστερά (ΚΚΕ, Μέρα25).

Παράλληλα οι έξυπνες κινήσεις με εκλογική απόχρωση και στόχευση του πρωθυπουργού (αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αυξήσεις στους συνταξιούχους και επιδόματα) έχουν "παγιώσει" το κεντροδεξιό κόμμα σε υψηλά ποσοστά (30% χωρίς την αναγωγή των αναποφάσιστων που μεταφράζεται σε ποσοστό 35% το χαμηλότερο).

Αν μάλιστα καταπολεμήσει και την ακρίβεια τότε δεν αποκλείεται η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Την ίδια ώρα η εσωκομματική αντιπολίτευση στη γαλάζια παράταξη έχει...εξαφανιστεί. Οι "καραμανλικοί" έχουν σταματήσει να αφήνουν αιχμές για τον πρωθυπουργό (πχ. ο Πυρήνας Υποστηρικτών του Κώστα Καραμανλή δείτε εδω), και και οι "σαμαρικοί" έχουν παύσει (με εξαίρεση το antinews δείτε εδω) να "εκτοξεύουν βέλη" (όπως το δεξιάς τάσης dexiextrem εδω) με τον πρώην πρωθυπουργό να ενεργοποιείται για την εκλογή Πτωχού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: