ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που είναι πως χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από τον κινεζικό ιό

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που είναι πως χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από τον κινεζικό ιό


Μέχρι να μας χτυπήσει ο θάνατος την πόρτα μπορούμε να υποβαθμίζουμε μια απειλή που δεν "μασάει" από σύνορα, τάξεις, και έχει στοιχίσει ήδη την ζωή από 56.987 συνανθρώπους μας. 


Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναζητεί το φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και οι "ψεκασμένοι" συμπολίτες μας βλέπουν πως ο ιός δημιουργήθηκε για να επιβάλλει την "χούντα" της η Νέα Τάξη Πραγμάτων! 

Ακόμα και έτσι να ήταν οι θεωρίες τους δεν δίνουν λύση στους θανάτους και όσοι αρέσκονται στο να βρίζουν τους συναδέλφους μου για όλα τα δεινά του κόσμο μπορούν απλά να μην ενημερώνονται από τα ΜΜΕ και να γυρίσουν στις σπηλιές τους. 

Το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι αυτό που φέρνει στις οθόνες σας την φρίκη της πανδημίας και σας καλεί να Μείνετε Σπίτι για να σωθείτε . Είναι ατομική σας επιλογή τι θα πράξετε και υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τους νεκρούς. 

Η ανοσία της αγέλης ήταν μια "καλή" περίπτωση για να μην αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση αλλά όχι ικανή από ό,τι αποδείχθηκε για να την αποτρέψει. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που αρχικώς την εφάρμοσε είναι και ο ίδιος θύμα του κορονοϊού και έτσι ο άλλος δρόμος όπως και στην περίπτωση των μνημονίων ακόμα και εάν υπάρχει είναι πιο θανατηφόρος και περισσότερο επιζήμιος για την παγκόσμια κοινότητα. 

Κλείστε άμα θέλετε τις τηλεοράσεις σας , μην μας διαβάζετε στο διαδίκτυο ή μην παίρνετε εφημερίδες εμείς προφανέστατα και δεν θα κρύβουμε τα φέρετρα για να μην ταραχτούν οι "ψεκασμένοι" επικριτές μας. 

Όσον αφορά την Ελλάδα τα ΜΜΕ έχουν επιλέξει (λάθος κατά την άποψή μου) να μεταδίδουν "φιλτραρισμένη" την αλήθεια για να μην προκαλούν τάχα πανικό. Καμία κάμερα σε νοσοκομεία, κανένα φέρετρο σε κοινή θέα και φιλοξενούν εάν και δεν το οφείλουν και όλους εκείνους  που θεωρούν πως είναι μια απλή εποχική γρίπη και τίποτα παραπάνω! 

Άλλωστε η θεωρία αυτή είναι βολική για την χώρα μας που θα ανοίξει τις επιχειρήσεις εν μέσω θέρους για να πετάξει ό,τι έχει κερδίσει έως τώρα με τους περιορισμούς μετακίνησης. 

Θα το κάνει για να σώσει μισθούς και συντάξεις που κινδυνεύουν από το νέο κύμα το φθινόπωρο και κάποιοι μάλιστα ετοιμάζουν και σενάρια πρόωρων εκλογών αφού η καρέκλα της Εξουσίας είναι γλυκιά και ουδείς θέλει να χρεωθεί την οικονομική ύφεση που θα οδηγήσει την χώρα μας εκτός ευρωζώνης με μαθηματική ακρίβεια. 

Γιατί με χρέος στο 210% του ΑΕΠ σου δύσκολα μπορεί να παραμένεις στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να κοιτάς με αισιοδοξία το μέλλον σου. 

Οι πολίτες που ανησυχούν λοιπόν δικαιολογημένα για τους μισθούς και τις συντάξεις τους ή εάν πήρε ο Τσίπρας την σωστή απόφαση το 2015 και έμεινε στην Ε.Ε θα διαπιστώσουν με τραγικό τρόπο πως η σωτηρία μας ήταν η συμμετοχή μας σε αυτή και όχι η έξοδός μας. 

Τα επιδόματα θα συνεχιστούν όσο ρέει χρήμα από έξω και η επόμενη μέρα θα κάνει όλους να πιστέψουν πως η χώρα μας δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ευρώπη. 

Μια Ευρώπη βέβαια που η συνοχή της δοκιμάζεται και πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να είναι των 27. 

Το πόσοι θα παραμείνουν δεν το γνωρίζει κανείς σήμερα , το ό,τι κάποιοι θα τεθούν εκτός μετά το τέλος της πανδημίας είναι κάτι που θα δούμε με τις περισσότερες πιθανότητες να τείνουν προς την διάλυση της , τουλάχιστον με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα. 

Ο "εκβιασμός" των 9 που ζητάνε ευρωομόλογο δεν θα πιάσει και η χρηματοδότηση από χαμηλότοκα δάνεια θα είναι αυτό που τελικά θα υιοθετηθεί από την Γερμανία και τους συμμάχους της. 

Ακόμα και εάν δεν ήταν 9 τα κράτη αλλά 20 , πάλι η Γερμανία θα προτιμούσε να φύγει η ίδια από την Ε.Ε παρά να υποχωρήσει σε κάτι που θεωρεί λάθος για να υπάρχει ένα ισχυρό νόμισμα που την ευνοεί ως ισχυρή οικονομία. 

Παρά τα πλήγματα που θα έχουν οι οικονομίες της Ε.Ε , τις περισσότερες απώλειες θα έχουν όπως είναι φυσικό αυτοί που και πριν ήταν ανίσχυροι. Πριν λοιπόν αρχίσετε πάλι τις "επαναστάσεις" από τον καναπέ της να σας πούμε πως ουδείς μπορεί να πάρει στα σοβαρά κράτη τα οποία έχουν τεράστια ελλείμματα και χρέη τα οποία προϋπήρχαν και δεν είναι αποτέλεσμα της σημερινής τραγικής συγκυρίας. 

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε και στη χώρα μας περισσότερους νεκρούς από τον θανατηφόρο ιό. Μείνετε Σπίτι για να συνεχίσουμε να έχουμε  λιγότερα κρούσματα και νεκρούς γιατί προφανώς και κανείς δεν μπορεί να ποντάρει σε ένα σύστημα υγείας που και πριν είχε σοβαρά προβλήματα. 

Εμείς θα σας αφήσουμε για κάποιες μέρες με λιγότερες αναρτήσεις αφού ο χρόνος μας πλέον μοιράζεται σε περισσότερα πράγματα. Άλλωστε με πάνω από 15 διαδικτυακά ΜΜΕ η πόλη μας δεν έχει κανένα κενό ενημέρωσης. Άλλωστε υπάρχουν και τα Social Media η δική σας αγαπημένη εναλλακτική "ενημέρωση" που σας γεμίζει "αισιόδοξες" ειδήσεις πως όλα είναι ψέματα και πως οι δημοσιογράφοι δημιουργούν πολύ κακό για το τίποτα! 

Το τίποτα μεταφράζεται ήδη σε περίπου 57.000 νεκρούς παγκοσμίως που θα γίνουν σε μερικές μέρες 100.000 και δεν θέλω να σκέφτομαι που θα καταλήξει η μαύρη αυτή λίστα των θυμάτων της Κινεζικής ανευθυνότητας και του κομμουνιστικού καθεστώτος της. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: