ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γεωργία Πουλάκη : Φοράμε μάσκες γιατί αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε , στους συμπολίτες μας , στους ηλικιωμένους και στην Πολιτεία

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Γεωργία Πουλάκη : Φοράμε μάσκες γιατί αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε , στους συμπολίτες μας , στους ηλικιωμένους και στην Πολιτεία

 


Αντιγράφω από τον "τοίχο" στο facebook της συνδημότισσάς μας κ. Γεωργίας Πουλάκη: 

Αν θα είναι καλός ο μήνας από εμάς εξαρτάται……
Η ανευθυνότητα και η έλλειψη σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας, με τόσους ανεγκέφαλους να κυκλοφορούν ανάμεσά μας με έχει κάνει έξω φρενών..
Δεν πρόκειται να μείνω αδιάφορη, δεν πρόκειται να ανεχθώ κανέναν να το παίζει «μάγκας» και «καμπόσος» εις βάρος της υγείας όλων των υπολοίπων.
Επισκέφτηκα δύο Ψητοπωλεία της πόλης μας και διαπιστώνω ότι τόσο ο ψήστης όσο και τα υπόλοιπα άτομα που δούλευαν πίσω από τον πάγκο εργασίας, είχαν την μάσκα στο «σαγόνι».
Σε παρατήρηση που έκανα η εύκολη δικαιολογία…. 

«Ότι και να πείτε έχετε δίκιο (…σιγά μην δεν είχα..) αλλά είναι πολλές οι ώρες και δεν μπορούν άλλο!
Πάω να ψωνίσω σε κρεοπωλείο της πόλης ο «κύριος» μπροστά μου χωρίς μάσκα μπαίνει μέσα στο κατάστημα με το έτσι θέλω ενώ πριν είχε στολίσει με του κόσμου τα «κοσμητικά επίθετα» την κυρία που του είπε ότι απαγορεύεται να είναι χωρίς μάσκα.

Και η υπάλληλος άρχισε να τον εξυπηρετεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!
Εννοείτε ότι δεν άφησα να συνεχιστεί η….εξυπηρέτηση αυτή!!!

Βρισκόμαστε ίσως στην πιο δύσκολη φάση αυτού του φονικού ιού.
Το πρόβλημα είναι ότι, σε ένα τεράστιο «συλλογικό πρόβλημα» όπως αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, εάν όλοι παραβιάσουν τους κανόνες από λίγο, αυτό δεν διαφέρει και πολύ από το να μην ακολουθεί κανείς τους κανόνες.

Και αυτούς τους «έξυπνους» πληρώνουμε τώρα και εμείς που δεν φταίμε.
Η μάσκα σώζει ζωές και δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε και πολλές επιλογές.
Αναρωτηθείτε…..γιατί να βλάπτει κάθε απλό καθημερινό άνθρωπο και όχι τους χειρουργούς που δεν την αποχωρίζονται επί ώρες κάθε μέρα ή τους ανοσοκατεσταλμένους που τη φορούν 24 ώρες το 24ωρο, επί μήνες ή και επί χρόνια; 



Δεν μας ζήτησε κανένας να βγούμε στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουμε….το μόνο που μας ζήτησαν είναι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. 

Μας ενημέρωσαν ότι: «Το αν θα φρακάρουν οι εντατικές για τον κορωνοϊό εξαρτάται από το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει τόσο καιρό. Το να παίρνουμε νέα μέτρα και να μην τηρούμε αυτά που ήδη υπάρχουν είναι δώρον άδωρον» 

Οι επιστήμονες προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις, να πείσουν τον κόσμο για το αυτονόητο...
Άραγε γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η επίκληση της ατομικής ευθύνης; Ενδεχομένως, η σημασία της έκφρασης αυτής είναι άγνωστη και τους τρομάζει. 

Επιδεικνύοντας όμως υπεύθυνη συμπεριφορά, επιδεικνύουμε ωριμότητα. Σταματάμε τη μετάδοση του ιού και συντελούμε στη μετάδοση αξιών, σεβασμού, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας όχι επειδή κάποιος μας τα επιβάλει, ούτε επειδή φοβόμαστε ότι θα φάμε πρόστιμο ή θα υποστούμε συνέπειες ή κυρώσεις. 

Συμπεριφερόμαστε έτσι, γιατί το καθήκον, μας επιβάλει να πράξουμε έτσι. Πρόκειται για το καθήκον απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε, στους συμπολίτες μας, στους ηλικιωμένους και ασθενείς, στον εαυτό μας και στην πολιτεία.
Το καθήκον να μείνουμε όλοι ασφαλείς.
Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η κ. Πουλάκη έκανε το σωστό. Στη θέση της απλώς θα έφευγα αφού εδώ και καιρό είμαι απογοητευμένος από τους "ψεκασμένους" που δεν σέβονται τίποτα. Δεν πιστεύω ως άνθρωπος στη καταστολή, ούτε θεωρώ πως έχει αποτέλεσμα σε θέματα τέτοια. Από την άλλη θεωρώ πως η Πολιτεία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τους Νόμους της αλλιώς σκάβει η ίδια τον λάκκο της! Το να γίνομαι "κακός" για κάτι που δεν κατανοεί ο άλλος για μένα είναι μάταιος κόπος. Βάζω το ποστ το οποίο "έκλεψα" ζηλεύοντας την κ. Πουλάκη που το παλεύει ,εγώ ακόμα και διαδικτυακά προσπαθώ να γράψω το τι θεωρώ σωστό πως πρέπει να γίνει . Από την αρχή της πανδημίας σας είχα ενημερώσει για το πόσο θανατηφόρος είναι ο ιός αλλά αυτό που δεν είχα προβλέψει είναι πόσο πιο "θανατηφόρα" είναι η βλακεία σας. Όταν διαβάζω ανθρώπους με πτυχία να θεωρούν πως η μάσκα τους καταπατά τα ατομικά τους δικαιώματα ούτε να γελάσω δεν μπορώ πλέον καθώς τα φέρετρα πολυστεύουν και κάποιοι κάνουν τους "επαναστάτες" εις βάρος όλων μας. Μπράβο από μένα στην κ. Πουλάκη που μπήκε στον κόπο να γράψει αυτό το ποστ ,εάν και ένας αρνητής της μάσκας αλλάξει ρότα κάτι θα έχουμε ως κοινωνία κερδίσει. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: