ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τους απάντησε ο Παπαθανασίου αφού ως "άριστοι" δεν ήξεραν καν πως η σκληρή στάση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν δίνει κανένα περιθώριο σε "βλαχοδήμαρχους"

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Τους απάντησε ο Παπαθανασίου αφού ως "άριστοι" δεν ήξεραν καν πως η σκληρή στάση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν δίνει κανένα περιθώριο σε "βλαχοδήμαρχους"


Ανακοίνωση αλά ΚΚΕ έβγαλε χθες η παράταξη του κ. Ευσταθίου αναρτώντας την και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια απέλπιδα προσπάθεια της  να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Την απάντηση τους την έδωσε ένας εκ των υβριστών μας με στοιχεία όμως που είναι σωστά ως προς το ποιος ευθύνεται για τα πρόστιμα και τον έλεγχο στην Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου στην πόλη μας. Άλλωστε μετά από τόσες καταγγελίες έπρεπε να πει και το Κράτος πως είμαι ΕΔΩ. Κάτι βέβαια που ενόχλησε την μία εκ των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων της πόλης μας. Φυσικά δεν συμφωνούμε με τον κ. Παπαθανασίου πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει αγώνα για να σταματήσει την διάδοση του θανατηφόρου  ιού και αναγνωρίζουμε όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί πως και λάθη έγιναν και παραλείψεις αλλά οι περισσότεροι  παραδέχονται πως είμαστε τυχεροί που κυβερνάει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων! Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ του Νίκου Παππά και του Αλέξη Χαρίτση εμείς προσωπικά δεν έχουμε πρόβλημα. Τους "ψεκασμένους" να απομακρύνει και η συνεργασία για την σωτηρία της χώρας είναι προ των πυλών! 
Γράφει λοιπόν ο κ. Παύλος Παπαθανασίου απαντώντας ως Συριζαίος όπως εύκολα θα διαπιστώσει ο αναγνώστης μας. 

"Πριν θέσει αυτά τα "ερωτήματα" η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" καλό θα ήταν πρώτα να ενημερωθεί καλύτερα για τα γεγονότα! Τα πρόστιμα στην λαϊκή της Αγίας Μαρίνας επιβλήθηκαν την πρώτη μέρα του lockdown (Σάββατο 7/11) από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, που συστήθηκε με το ν.4712/2020 τον περασμένο Ιούλιο κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Ανάπτυξης. Ούτε καν από την ΕΛ.ΑΣ, ούτε καν από μεικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας όπως είχε γίνει στο πρώτο lockdown σε άλλες πόλεις! Αν όντως το ενδιαφέρον της φιλοκυβερνητικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για την τήρηση των μέτρων και την επιβάρυνση των εμπόρων της λαϊκής από τα πρόστιμα είναι ΑΛΗΘΙΝΟ και όχι επικοινωνιακό όπως έσπευσε να κατηγορήσει την Δημοτική Αρχή, τότε γιατί δεν απευθύνει αυτά τα ερωτήματα προς τον φίλο της Υπουργό Ανάπτυξης; 

Και γιατί δεν ζήτησε σχετικές διευκρινίσεις νωρίτερα από την Πολιτική Προστασία ούτως ώστε να προστατεύσει και την υγεία των πολιτών αλλά και τους εμπόρους; Βέβαια το οτι δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε καν 24 ωρες από τις διευκρινίσεις της τελευταίας στιγμής που έδωσε ο πολύς Υφυπ. Πολιτ. Προστασίας, δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση, διότι προφανώς δεν συμφέρει το αφήγημα τους.

Αφού λοιπόν έχουν αποδείξει το πόσο πολύ ενδιαφέρονται για την "κομματική ορθοδοξία" και το πόσο κόπτονται για το "γαλάζιο χρίσμα" (που έφτασαν στο σημείο μάλιστα να πιέζουν πρώην σύμβουλο τους που αργότερα κατηγόρησαν εντελώς ψευδώς ως "αποστάτη" και ως "δέκτη ανταλλαγμάτων" επειδή συμμετείχε σε εκδήλωση για την αναπηρία με στελέχη της Αντιπολίτευσης), τότε μάλλον είτε πάλι κάτι μας αποκρύπτουν είτε τα αντανακλαστικά τους με τα παράπονα προς το Υπ. Ανάπτυξης ή τις διευκρινίσεις από την Πολ. Προστασία είναι πολύ καθυστερημένα! 'Η απλά τους βολεύει να τα κάνουν μέσω πολύ φθηνής και πέτσινης αντιπολίτευσης προς την Δημοτική Αρχή.

Δεν χρειάζεται φυσικά να τους θυμίσουμε πόσο αργά ή ανύπαρκτα ήταν τα αντανακλαστικά τους σε ό,τι αφορά τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης τους που επηρέασαν ΑΜΕΣΑ την πόλη μας και τους Δημότες της, οπως πχ το φιάσκο με τις μάσκες των μαθητών που ΔΕΝ δοθηκαν ποτέ παρά τα πεταμένα 6 εκατ ευρω, ή όπως οι αντιφατικές και συχνά ολέθριες αποφάσεις για τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους. Πιθανώς ο πρώην Δήμαρχος που πρόσφατα κατηγόρησε τους πάντες σε αυτήν την πόλη, εκτός από τον εαυτό του (τι πρωτότυπο-δεν μας είχε συνηθίσει!!!) μπορεί να τους βοηθήσει στο να βρουν κάποιες...αιτιολογίες. Αν και ήδη βρίσκεται εκτεθειμένος και ο ίδιος από την δήλωση του περι "μέτρων σε σωστή κατεύθυνση" μετά το χάος και την απελπισία που έφερε η κυβέρνηση από το καλοκαίρι και μετά.

Μέχρι να βρεθεί κάποιος παλιάς κοπής κομματάρχης της δεκαετίας του '60 (σαν και αυτούς που έχει η συγκεκριμένη παράταξη) ή κάποιο άλλο προφίλ να μας κατηγορήσει πίσω από μια οθόνη ας συνοψίσουμε με την ΟΥΣΙΑ : τα πρόστιμα ΔΕΝ επιβλήθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία και την ευθύνη για τις διευκρινίσεις περί της λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε συνθήκες πανδημίας την έχει η Πολ. Προστασία που τις έδωσε μόλις το προηγούμενο βράδυ. Τα παράπονα σας λοιπόν εκεί. Τέλος να επαναλάβουμε για όσους διακινούν τον αστικό μύθο ότι τάχα η Δημ. Αστυνομία ευθύνεται για τυχόν συνωστισμούς ή φασαρίες σε πάρκα κτλ. αυτά είναι αρμοδιότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. 

Το ποιος ευθύνεται και ποιος συνεπώς θα πρέπει να είναι ο δέκτης των παραπόνων περί ελλιπούς αστυνόμευσης και ασφάλειας είναι μάλλον γνωστό: ο Υπουργός κ. Μιχ Χρυσοχοϊδης. Από σύμπτωση μάλλον ούτε για αυτά διαβάσαμε τίποτα στις ανακοινώσεις της παράταξης "Ηλιούπολη πάμε μπροστά" εδώ και 1,5 χρόνο....Τώρα γιατί αυτοί που συνωστίζονται στο ποιος θα δώσει πρώτος τα διαπιστευτήρια του προς τον κομματικό ηγέτη που ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ως Υπουργός την περίοδο 2012-2014, μένει να το απαντήσουν άλλοι ειδικοί! Και κατά προτίμηση όχι "άριστοι"!

ΥΓ: Την απάντηση του κ.  Παύλου Παπαθανασίου "κλέψαμε" από την ομάδα στο facebook ilioupolinews.gr όπου φιλοξενεί τα σχόλιά του. Για εμάς τα πρόστιμα ήταν ΜΙΚΡΑ και η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας επί κυβερνήσεως Σαμαρά- Βενιζέλου επιβεβλημένη. Με 9 άτομα που έχει η δημοτική αστυνομία μην περιμένει ουδείς θαύματα. Εδώ ο δήμος μας μαζί με τους συμβασιούχους αριθμεί περί τους 700 υπαλλήλους και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι αν μη τι άλλο προβληματικές περιμένει ουδείς λογικός από τους 9 να "ξελασπώσουν" και να επιβάλλουν την ΤΑΞΗ; Να τονίσουμε τέλος πως η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα σύλληψης για να μην έχουν κάποιοι αυταπάτες πως τους έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία αυτό το δικαίωμα. Στην ουσία υπάρχουν για να έχουμε μερικούς ακόμα δημοσίους υπαλλήλους και που βέβαια εάν τους θέλουμε για αστυνόμευση θα πρέπει να τους έχουμε σε ικανό αριθμό και όχι να περιμένουμε από 9 άτομα να κάνουν ελέγχους σε μια πόλη με πάνω από 100.000 κατοίκους. Υπάρχει ικανός αριθμός ενστόλων και αυτός ενισχύεται αυτό που λείπει είναι η κατάλληλη εκπαίδευση και θα φανεί εκ νέου και στις 17 του Νοέμβρη. Από τον Σεπτέμβρη έχει δηλώσει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς  τι πρέπει να τηρείται στις λαϊκές αγορές, όχι μόνο να φωτογραφίζονται μαζί του οι της παρατάξεως του κ. Ευσταθίου  να διαβάζουν και τι λέει. Δείτε εδώ πως ο αρμόδιος υπουργός είχε προειδοποιήσει. Πάντως να είσαι ταυτόχρονα και με τον Χαρδαλιά και με τον Κουτσούμπα είναι δύσκολο να το πετύχεις όπως και να ξεγελάσεις τους πολλούς πως παραμένοντας στη ΝΔ διαφωνείς με τα τσουχτερά πρόστιμα και τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: