ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Lockdown: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή της Ηλιούπολης - Συνωστισμός στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή της Ηλιούπολης - Συνωστισμός στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφίες: Πάνος Κουφαλέξης

Πολύς κόσμος έσπευσε σήμερα στις λαϊκές χωρίς μάσκες και αποστάσεις - Λουκέτο σε λαϊκή της Ηλιούπολης από τις αρχές - Το αδιαχώρητο σε λαϊκή της ΘεσσαλονίκηςΧωρίς μάσκες και αποστάσεις έσπευσαν πολίτες στις λαϊκές, παρά το lockdown σε όλη τη χώρα για την αναχαίτιση του β’ κύματος της πανδημίας.

Με βάση τα νέα μέτρα, οι λαϊκές μπορούν να γίνουν με τη συμμετοχή του 50% όσων δραστηριοποιούνται, με τη λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων. Οι έλεγχοι των αρχών ήταν σαρωτικοί και σε πολλές περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα στους παραβάτες.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πάντα με πληροφορίες από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για τη μη τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

Επιπλέον σε 12 πωλητές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 μέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: