ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το μόνο ενδιαφέρον της εκδήλωσης ήταν πως μας θύμισαν ποιοι είναι όσοι το 2015 "έσχιζαν" τα μνημόνια και εν έτει 2022 μας παρουσιάζονται πως θα ήταν τάχα καλύτεροι διαχειριστές της πανδημικής κρίσης!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Το μόνο ενδιαφέρον της εκδήλωσης ήταν πως μας θύμισαν ποιοι είναι όσοι το 2015 "έσχιζαν" τα μνημόνια και εν έτει 2022 μας παρουσιάζονται πως θα ήταν τάχα καλύτεροι διαχειριστές της πανδημικής κρίσης!




Στα άλλα νέα της ημέρας οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ είδαν ενδιαφέρουσα την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που έγινε στην πόλη μας και είπαν να μας ενημερώσουν. 

Την ενδιαφέρουσα κατά τους Ενεργούς Φασίστες Ηλιούπολης εκδήλωση δεν παρακολούθησαν παρά ελάχιστοι συνδημότες μας παρά το γεγονός της παρουσίας δύο υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και παρόλο το θέμα που διαπραγματεύονταν ήταν ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. 

Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης προφανώς έχει να κάνει για τις κοινές θέσεις Συριζαίων και φασιστών για τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα στον  τομέα της Υγείας που παραμένει ΜΟΝΟ κρατικός , μόνο σε κράτη- παρίες όπως το Ιράν , η Βόρεια Κορέα, η Κίνα κ.ο.κ και βέβαια στην Κούβα και την Βενεζουέλα!

Οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είχαν θέμα να τάξουν στους πάντες τα πάντα και να υπερασπίσουν την αποτυχημένη συνταγή κρατισμού που οδήγησε την χώρα μας στη χρεοκοπία , στα μνημόνια και στα capital control , για να μην θεωρούν πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι τίποτα αφελείς και ετοιμάζονται να τους επαναφέρουν σε θέσεις ευθύνες στις κάλπες του φθινοπώρου. 

Άλλωστε την εκδήλωση δεν παρακολούθησαν ούτε 100 άτομα σε μια πόλη που για κάποιους ακόμα θεωρείται αριστερή κυρίως εξαιτίας της αφέλειας των κεντροδεξιών στελεχών να διατηρούν αυτό τον ΜΥΘΟ. 

Αριστερή πόλη με τους περισσότερους να ψηφίζουν ΝΔ είναι ένας παραλογισμός που συνάδει με τον γενικότερο αχταρμά που παρατηρούμε στα κοινά της πόλης όπου πολίτες από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους παλεύουν τάχα για το καλό μας! 

Φιλελεύθεροι καπιταλιστές βγάζουν λευκώματα για κράτη παρίες την στιγμή που εξυπηρετούν τάχα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της πόλης και γενικότερα στην Ηλιούπολη μπορείς ταυτόχρονα να είσαι φιλοβασιλικός , χουντικός αλλά και συνοδοιπόρος του Τσε Γκεβάρα! 

Το πιο "υγιές" κομμάτι της αποτελούν οι κομμουνιστές που τουλάχιστον υπηρετούν με συνέπεια τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές κρατισμού και δεν βρίσκονται πότε στο ένα στρατόπεδο και πότε στο άλλο. 

Γιατί προφανέστατα και ως πολίτες χώρας μέλους του ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως ενδιαφερόμαστε για τους "αδελφούς" μας Ρώσους και παράλληλα να συμμετέχουμε στον διεθνή τους αποκλεισμό απόρροια της φασιστικής τους εισβολής στην Ουκρανία! 

Η νίκη της ΝΔ και στις προσεχείς εκλογές θα είναι μια ΝΙΚΗ της λογικής απέναντι στον παραλογισμό και την ΑΠΟΛΥΤΗ διαφθορά που είναι έμφυτη με τις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ τους και τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ που νιώθει να απειλείται τώρα που η χώρα μας αλλάζει μετά από δεκαετίες επίπεδο. 

Οι πολίτες θα κρίνουν στις κάλπες που έρχονται κυρίως για το προς τα που θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας σε μια παγκοσμιοποιημένη ΚΟΙΝΩΝΙΑ που δεν έχει θέση για αφελείς και τυχοδιώκτες. 

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ δεν έχουν κανένα θέμα να βρίσκουν ενδιαφέρουσες τέτοιες εκδηλώσεις αφού αποτελούν ως ομάδα ό,τι πιο αντιδραστικό έχει να επιδείξει η πόλη μας , και καθημερινά πολεμούν κάθε αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο για να αλλάξει αυτή η χώρα και να γίνει δυτική στην πράξη και όχι στα λόγια. 

Ακόμα και η επιλογή χώρου για την εν λόγω εκδήλωση καταδεικνύει το πόσο ανιστόρητοι και καιροσκόποι είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αφού προφανέστατα και δεν κάνεις εκδήλωσε σε πλατεία στην οποία έχει δοθεί το όνομα ενός ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και παράλληλα ταΐζεις σανό τους ψηφοφόρους σου για συστημικά τάχα ΜΜΕ που αποκρύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ! 

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζει μεγάλος ηγέτης μπροστά στο "τσίρκο" που τον αντιπολιτεύεται οδηγώντας χιλιάδες πολίτες που δεν είχαν ψηφίσει ΠΟΤΕ στη ζωή τους ΔΕΞΙΑ να γίνονται όχι μόνο ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και στελέχη της! 

Και βέβαια για να μαθαίνουν και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ λίγο Ιστορία τους αναφέρουμε τις απόψεις του "μεγάλου" κυβερνήτη για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είμαστε τυχεροί που δεν είναι εν ζωή γιατί θα "χόρευε" αγκαλιά με τον Πούτιν και θα υπερασπίζονταν σήμερα εάν ζούμε το "δίκαιο" του ρωσικού λαού επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στο "κακό" ΝΑΤΟ και στους διαχρονικούς μας συμμάχους. 

Αυτούς που μας βοήθησαν και το 1821 να απελευθερωθούμε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία , αυτούς που και σήμερα διαφυλάσσουν τα σύνορα μας από την τουρκική απειλή και τους λεονταρισμούς μιας στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στην 10η θέση στον κόσμο πολύ πιο μπροστά από την χώρα μας αλλά που δεν έχει στο πλευρό της τους ίδιους με εμάς συμμάχους. 

Την στάση του Καποδίστρια απέναντι στην Ελληνική Επανάσταση την διδάσκονται φοιτητές Ιστορίας σε όλο τον δυτικό κόσμο αλλά την αγνοούν όσοι τρέμουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και ζουν με ΜΥΘΟΥΣ και ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! 

Ο Καποδίστριας και η Επανάσταση


Ο Καποδίστριας ανήκε, τουλάχιστον τυπικά και επισήμως, σ’ εκείνους που πίστευαν ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα, δεν είχαν ωριμάσει δηλαδή οι συνθήκες, για την απελευθέρωση των Ελλήνων. Όπως αφηγείται ο ίδιος, το 1818, οι Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και Πανταζόγλου «προσεπάθησαν να μοι αποδείξουν ότι η διατήρησις της μετά των Τούρκων ειρήνης ήτο αδύνατος, και ότι, ως Έλληνες, ήσαν ανυπόμονοι να μάθουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήσαν έτοιμα να διαβούν τον Προύθον». Η απάντησή του ήταν ότι από την ημέρα της ελευθερίας «η κοινή ημών πατρίς ευρίσκεται ακόμη μακράν». Η άρνησή του προς τον Νικόλαο Γαλάτη ν’ αναλάβει την αρχή της Φιλικής Εταιρείας μπορεί ν’ αποδοθεί στο ότι το άτομο εκείνο δεν του ενέπνευσε καμιάν εμπιστοσύνη και στο υπόμνημά του ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Γαλάτη "τυχοδιώκτη". Αλλά και προς τον Εμμανουήλ Ξάνθο η ίδια άρνηση και τα ίδια περίπου λόγια: ν’ αποτραπούν «διά παντός τρόπου οι Έλληνες από των ολεθρίων τούτων βουλευμάτων». Προσπάθησε τέλος να συγκρατήσει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, λέγοντάς του τη γνώμη του για τους εταιριστές: «ωθούν την Ελλάδα προς τον όλεθρον … ελεεινοί … αφαιρούντες νυν το χρήμα των αφελών ψυχών … προφυλαχθήτε από τοιούτους άνδρας». Κι όταν ο Υψηλάντης προχώρησε στην κήρυξη της Επανάστασης, ο Καποδίστριας τον κατηγόρησε ότι με τις «ανόητες προκηρύξεις του» ενίσχυε τις κατηγορίες περί ιακωβινισμού που εκτοξεύονταν από Μέτερνιχ και άλλους. Βέβαια, όταν πια δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής, «ηγωνίσθη εκ παντός τρόπου να πείση τον αυτοκράτορα [Αλέξανδρο] εις άμεσον πολεμικήν παρέμβασιν».

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: