ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Το να προβλέπεις ύφεση της τάξεως του 4% σημαίνει απλά πως δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Το να προβλέπεις ύφεση της τάξεως του 4% σημαίνει απλά πως δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα


Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προβλέπει ύφεση 4% ελπίζοντας πως ως δια μαγείας τον Μάϊο θα ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών μας και θα μας στείλουν με τα ελάχιστα τεστ που έχουν γίνει να πεθάνουμε στους δρόμους!


Με ανεργία 3,6% οι ΗΠΑ αναμένουν να εκτοξευτεί πάνω από 20% και εδώ με διψήφια ανεργία ήδη δεν καταλαβαίνουν πως πολύ σύντομα θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις οδηγώντας χιλιάδες νέους ανέργους στον ΟΑΕΔ όπου ως γνωστόν ελάχιστοι επιδοτούνται. 

Με δεδομένο πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τις καρέκλες της και πως λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν οι επόμενοι μήνες θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία ή χρηματοδότηση από τον ESM με νέα μνημόνια.

Τις επόμενες μέρες και όσο εμείς μένουμε σπίτι για να μην νοσήσουμε και πάμε σε νοσοκομείο και επιβαρύνουμε το Σύστημα Υγείας της χώρας καλό θα είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας να συμφωνήσει σε μέτρα για την επόμενη μέρα.

Άλλωστε όποιος θεωρεί πως έως το τέλος του έτους θα έχει επέλθει η προ κορονοϊού κανονικότητα προφανώς και ματαιοπονούν.

Άρα σοβαρότητα από όλους και κυρίως από τους πολίτες που αναζητούν μαγικές λύσεις και πέφτουν θύματα θεωριών συνωμοσίας.

Εμείς εδώ θα λέμε όπως λέγαμε άλλωστε και πριν την πανδημία πως η κρίση είναι μπροστά μας και δεν πέρασε αφού άλλωστε η χώρα μας έχει αποπληρώσει ελάχιστα από όσα δανείστηκε το 2010 και η αποπληρωμή με σοβαρά ποσά θα γίνονταν από το 2023 και μετά.

Τώρα δεν  γνωρίζει κανείς εάν θα αντέξει η Ε.Ε να πάει με τους 27 στην επόμενη μέρα ή θα αποχωρήσουν οι αδύναμες οικονομίες αφήνοντας τις "πληγωμένες" μεγάλες να συνεχίσουν το εγχείρημα του κοινού νομίσματος.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: