ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επιτυχημένη η στρατηγική της ΝΔ στις εκλογές της ΠΕΔΑ -Νίκη με 51% και νέος πρόεδρος ο Γιώργος Μαρκόπουλος

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Επιτυχημένη η στρατηγική της ΝΔ στις εκλογές της ΠΕΔΑ -Νίκη με 51% και νέος πρόεδρος ο Γιώργος Μαρκόπουλος



“Η Ενωμένη Αυτοδιοοίκηση Αττικής για την ανατροπή” πέτυχε τον στόχο της και έτσι η κεντροδεξιά απέσπασε το 51% στις εκλογές της ΠΕΔΑ!
Νέος πρόεδρος της Γιώργος Μαρκόπουλος δήμαρχος Γαλατσίου που υπερκέρασε σε ψήφους τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
Τα 149 ψηφοδέλτια που συγκέντρωσε η κεντροδεξιά σε συνολο ψηφισμάτων 293 σίγουρα είναι μια ΝΙΚΗ που επετεύχθη επειδή η ΝΔ αυτή τη φορά δεν παρουσίασε τα συμπτώματα διάσπασης και πέτυχε να ΚΟΙΝΟ ψηφοδέλτιο που είχε και υποψηφίους πιο κεντρώους να είναι το αφεντικό στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική.

Βέβαια η στρατηγική κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από όσους σαν και μένα θα επιθυμούσαν ένα ψηφοδέλτιο διαφορετικό γιατί άλλωστε οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στον πολύπαθο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουν ΡΗΞΕΙΣ και όχι συναινέσεις με όσους (και είναι οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί) δεν θέλουν να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ που θα έθετε σε αμφισβήτηση τις στρεβλώσεις στους ΟΤΑ που οδήγησαν την χώρα μας στη χρεοκοπία.

Η Διαφθορά άλλωστε “ανθεί” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλέον είναι καλό να πιστεύουμε σε πρόσωπα και όχι σε παρατάξεις αφού οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί πέτυχαν να αποδυναμώσουν Ιδεολογικά τους σχηματισμούς με τους οποίους κατεβαίνουν κάθε φορά στις δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Το μήνυμα λοιπόν από τη χθεσινή κάλπη είναι πως περισσότερο διαλλακτικοί και χωρίς “άχρωμοι” υποψήφιοι ψηφίζονται από συναδέλφους τους που τάχα επιζητούν να μην υπάρχει σφικτός εναγκαλισμός της κεντρικής διοίκησης με την αποκεντρωμένη.

Ελπίζουμε να μας διαψεύσει ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και να αφήσει το στίγμα γιατί άλλωστε διαδέχεται τον Γιώργο Ιωακειμίδη δήμαρχο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη που εάν και ανήκει σε χώρο που ουδέποτε ψήφισα ή θα ψηφίσω στο μέλλον ( για είμαι υπερήφανος που είμαι ΔΕΞΙΟΣ) είναι ένας δυναμικός χαρακτήρας που πάλεψε και παλεύει για όσα αυτός θεωρεί επιβεβλημένα για ένα χώρο που γνωρίζει καλά και έχει υπηρετήσει ομολογώ με επιτυχία.


Δεν θα κρύψω φυσικά πως σε αυτή την μάχη ήμουν στο πλευρό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αλλά εάν στο εάν σε στηρίζει ΑΝΟΙΧΤΑ ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ε τότε και η εκλογή του αντιπάλου σου δεν στεναχωρεί και ιδιαίτερα εμάς τους δεξιούς ,αλλά όχι αδέξιους που πλέον έχουμε αντιληφθεί πλήρως πως οι πράξεις και μόνο αποδεικνύουν την ιδεολογική σου ταυτότητα και κυρίως οι συμμαχίες σου.

Άρα δεν βιαζόμαστε να καταδικάσουμε την κρίση του εκλεκτορικού σώματος στο πρόσωπο του νέου προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Γιώργου Μαρκόπουλου αφού ίσως αποδειχθεί εάν όχι πιο δεξιός από τον Γρηγόρη τουλάχιστον όχι ΑΔΕΞΙΟΣ.

Για την πόλη μας η ενεργή συμμετοχή των Τάσου Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή ως υποψήφιοι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι για εμάς θετική αλλά όχι ικανή για να ανατρέψει την κακή παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι συνεχόμενες ήττες της κεντροδεξιάς στην πόλη μας από την μεταπολίτευση και μετά. Γιατί ως γνωστόν μόνο ο Γιάννης Αναγνώστου πέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος και τέσσερα χρόνια διοίκησης σε σύνολο 45! σίγουρα είναι τραγικός απολογισμός και εάν δεν αναζητηθούν οι ευθύνες και το 2023 θα έχουμε νέες τραγωδίες. Η θεωρίες συνωμοσίας περί αριστερού δήμου έχουν ακουστεί και για τον δήμο Βύρωνα όπου ο Νίκος Χαρδαλιάς πέτυχε να σπάσει τη Σοβιετία και θα τα είχε καταφέρει μια χαρά και ο ικανός αυτοδιοικητικος και γιατρός Χρήστος Γώγος εάν δεν είχε “ακρωτηριαστεί” η ενότητα εκ των έσω όπως συμβαίνει δυστυχώς και στο δήμο μας.

Το χειρουργείο για να αφαιρεθεί η ανίατη ασθένεια του διχασμού δυστυχώς δεν μπορεί να επιτύχει από ικανούς ανθρώπους αλλά από αυτούς που εάν και λιγότερο ικανοί φωνάζουν για τα αίτια κάθε ήττας και ΔΥΣΤΥΧΩΣ και στους δύο δήμους ο κεντροδεξιός τύπος προτιμάει να χαϊδεύει τα αυτιά των διασπαστών των δεξιών ψήφων ΑΝΤΙ να καλεί τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους να τους στείλουν πρόωρα στα σπίτια τους.

Εδώ στην Ηλιούπολη υπάρχουμε εμείς που σας λέμε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ποιος εμποδίζει την πόλη να αλλάξει ρότα. Δεν μας ακούνε και ζημιωμένοι βγαίνουν οι ίδιοι γιατί για εμάς και μια κεντροδεξιά διοίκηση στο δήμο δεν θα έχει κανένα προσωπικό όφελος. Άλλωστε τέτοια υπήρξε το 2006-2010 και δεν είχαμε ΚΑΜΙΑ απολύτως συμμετοχή και ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό όφελος. Δείτε όμως ποιοι στήριξαν την επιλογή Χατζηδάκη στην πόλη με τη ΣΙΩΠΗ , ΑΝΟΧΗ τους και ΚΑΘΑΡΗ στήριξη και μετά κατηγορείστε ένα ΜΜΕ πως διασπά την παράταξη. Ποια αυτή που διαφήμιζε ως ικανούς όλους τους κεντροαριστερούς και έβαζε πλάτη στο να ανατραπεί η πιο χρηστή διοίκηση που είχαμε στην πόλη από την μεταπολίτευση και μετά;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: 149 ψήφοι (13 έδρες)
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (Στ. Τζουλάκης, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης): 30 ψήφοι (3 έδρες)
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: 50 ψήφοι (4 έδρες)
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ (Γρ. Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα): 31 ψήφοι (3 έδρες)
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 19 ψήφοι (2 έδρες)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ: 11 ψήφοι (0 έδρες)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1 (0 έδρες)
ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΠΤΙ ΜΑΣ: 1 (0 έδρες)
ΛΕΥΚΑ: 0
ΑΚΥΡΑ: 1
Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: