ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η εικόνα της πόλης δεν αλλάζει επειδή και η "νέα" διοίκηση έχει την αυταπάτη πως τα σκουπίδια τα μαζεύει μόνο το Κράτος

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Η εικόνα της πόλης δεν αλλάζει επειδή και η "νέα" διοίκηση έχει την αυταπάτη πως τα σκουπίδια τα μαζεύει μόνο το Κράτος



Μέχρι να γίνουν προσλήψεις ( οι υπάλληλοι της καθαριότητας θεωρούν πως με 25 νέους μόνιμους υπαλλήλους κάτι γίνεται) η πόλη μας θα συνεχίσει να βρωμάει και να είναι αποκρουστική για τους περισσότερους.



Επειδή έχω τονίσει και πάλι πως η γειτονιά μου διατηρείτε πάντα σε πολύ καλή κατάσταση δεκάδες φίλες και φίλοι με κατακλύζουν με φωτογραφίες από  τις δικές τους γειτονιές και με καλούν να γράψω κάτι.

Εδώ πήγα ο ίδιος κοντά στην πλατεία Σικελιανού και είδα αυτή την εικόνα. Τα σκουπίδια στους κάδους είχαν αδειαστεί από τους υπαλλήλους καθαριότητας αλλά ογκώδη μαζί με άλλα σκουπίδια είναι εκεί τρεις μέρες από ότι μου παραπονέθηκαν.

Έχουν ψέξει τους εργάτες της καθαριότητας έχουν επικοινωνήσει άπειρες φορές με τον δήμο αλλά τα σκουπίδια μένουν εκεί .Θεωρούν μάλιστα πως όσοι πετάνε τα ογκώδη είναι από άλλες περιοχές! και ετοιμάζονται οι ίδιοι να γίνουν ντετέκτιβ για να τους ανακαλύψουν.

Φίλες και φίλοι δεν αλλάζει κάτι εάν η δομή δεν δοθεί σε ιδιώτη. Εγώ δεν έχω κανένα όφελος από το να δοθεί γιατί άλλωστε δεν θα συμμετάσχω σε κανένα διαγωνισμό για να έχω ΚΕΡΔΟΣ..

Αλλά σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου εσύ είσαι ο χρεοκοπημένος πόσο ακόμα θα σε δανείζουν για να σπαταλάς τα χρήματα του κάθε πολίτη; 

Είδα μάλιστα την ευκολία με την οποία οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο την μείωση των τελών καθαριότητας κατά 3%.Και αρχίζω να αναρωτιέμαι εάν τελικά οι ίδιοι ετοιμάζονται με τέτοια μέτρα να απαξιώσουν τελείως την δομή και να πάει ΤΖΑΜΠΑ σε ιδιώτη ή εγώ που τουλάχιστον γράφω ότι συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις του δυτικού κόσμου.

Μόνη σοβαρή τοποθέτηση ήταν αυτή του κ. Ευσταθίου όπου ναι μεν ψήφισε αλλά αναρωτήθηκε και εάν οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν καμία σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Να πληρώσει και λίγο παραπάνω εάν χρειάζεται ο δημότης αλλά να βλέπει καθαρή πόλη και όχι χαβούζα.

Εγώ για να είμαι ειλικρινής θα ψήφιζα την μείωση των τελών καθαριότητας αφού θεωρώ δεδομένο πως η πόλη θα βρωμάει όσο η δομή δεν πάει σε ιδιώτη. Άλλωστε και όταν είχαμε περισσότερους εργαζόμενους δεν είδαμε και ποτέ την πόλη να λάμπει. Είχαν περισσότερα ρεπό και καλύτερες συνθήκες εργασίας (δεν δούλευαν δηλαδή ούτε πέντε ώρες την ημέρα ) και είχαμε και την Λαϊκή Συσπείρωση να μιλάει για 1200 ευρώ ΒΑΣΙΚΟ μισθό την ώρα που στα κράτη που έχει επικρατήσει η ιδεολογία τους δεν παίρνουν ούτε 30 ευρώ τον μήνα.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΊΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ) , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΔΥΟ -ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ ΠΑΡΗΛΘΕ.