ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι “ενεργοί” πολίτες διαχρονικά κρατάνε την πόλη μας καθηλωμένη στο χθες

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Οι “ενεργοί” πολίτες διαχρονικά κρατάνε την πόλη μας καθηλωμένη στο χθες



Καθώς έχει φουντώσει η διαμάχη μιας χούφτας δημοτών μας με την πλειοψηφία των δημοτών που θέλουν λειτουργικό ναό στον Προφήτη Ηλία κάποιοι μας ψέγουν για την ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση μας.


Μια θέση που προφανώς απηχεί τις πάγιες απόψεις μας για την Εκκλησία και τον ρόλο της στην Ελληνική Κοινωνία αλλά κυρίως με όσους βρίσκουν ΑΦΟΡΜΕΣ για να μας θυμίσουν πως δεν κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ από την ήττα τους στον Εμφύλιο πόλεμο!

Ποιοι πήγαν λοιπόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Εκκλησάκι στον Προφήτη Ηλία που έγινε Εκκλησία;

Ανάξια καν σχολιασμού  πρόσωπα τα οποία και στο παρελθόν έχουν αντιδράσει σε οτιδήποτε σωστό πήγε να γίνει για αυτή την πόλη. Τάχα οπαδοί της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ οι καταπατητές ιδιωτικής περιουσίας, όπως εύστοχα τους χαρακτήριζε ο αείμνηστος συνταγματολόγος Δημήτρης Τσάτσος που βρέθηκε πολλάκις στο επίκεντρο των αισχρών αιτιάσεων τους,   τάχα λάτρεις του Φυσικού Περιβάλλοντος αυτοί που έδιωξαν βοσκούς και κυνηγούς από τα δάση για να μην μείνει λίγο πράσινο έστω για δείγμα στην πλευρά του Υμηττού που είναι πάνω από την πόλη μας.

Διακινούν μάλιστα ένα σωρό ΨΕΥΔΕΙΣ ειδήσεις πως τάχα ΑΚΙΝΗΤΑ που για δεκαετίες έχουν καταγραφεί από τα υποθηκοφυλακεία και μετέπειτα Κτηματολογικά Γραφεία ως ιδιωτική περιουσία ΑΝΗΚΟΥΝ στο Κράτος! 

Την ίδια στιγμή οι ίδιοι κατέχουν περιουσίες που αγοράστηκαν από τον Νάστο και τους κληρονόμους τους και φυσικά θα πρέπει και αυτές να επιστραφούν στο Κράτος αφού ο Νάστος ήταν καταπατητής και το Κράτος ο "νόμιμος" για αυτούς ιδιοκτήτης. Τα συμβόλαια αγοράς του Νάστου έγιναν προφανώς κουρελόχαρτα από ένα Κράτος που ΠΟΛΙΤΙΚΑ αποφάσισε αγνοώντας κάθε έννοια ΔΙΚΑΙΟΥ. 

Οι ίδιοι άνθρωποι που είδαν το χτίσιμο στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία δεν είδαν πως σε όλη την περιοχή των Αστυνομικών και επί μία σχεδόν δεκαετία 1997-2007 είχαμε επεκτάσεις οικιών και όπως αποδεικνύει και η ίδια η Πολεοδομία ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ δόμησης.

Δεν τους είδαμε τότε να ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και φυσικά ορθώς ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Γεωργάκης καθησύχασε τους ΠΙΣΤΟΥΣ της περιοχής του Προφήτη Ηλία πως ΚΑΜΙΑ αυθαιρεσία δεν έχει ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ αφού όλες οι εργασίες που σταμάτησαν με ευθύνη μιας καταγγελίας! θα συνεχιστούν κανονικά, αφού υπάρχει ΝΟΜΙΜΗ άδεια οικοδομής.

Δεν θα αναφέρω ονομαστικά τους “επαναστάτες” που αρθρογραφούν συχνά -πυκνά  σε ανταγωνιστικά site για το "δίκαιο" όπως θεωρούν αίτημα τους να παραμείνει το παραδοσιακό εκκλησάκι ! Το εκκλησάκι βέβαια αυτό καθόλου παραδοσιακό δεν είναι και δεν έχει καμία αρχαιολογική αξία αφού και πρόχειρα είχε χτιστεί και δεν είναι και καθόλου παλιό. Την δεκαετία του 1950 έχει χτιστεί εάν δεν το γνωρίζουν οι κύριοι. 

Μάλιστα κακοκτισμένο ήταν και ακόμα και οι φωτογραφίες που αναρτούν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Προφανώς δεν γνωρίζουν άλλα ξωκλήσια βυζαντινού ρυθμού και τεχνοτροπίας ή δεν έχουν καμία ιδέα από αρχιτεκτονική εάν θεωρούν πως το συγκεκριμένο οίκημα θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για αρχαιολογικούς λόγους!

Ας φτιάξουν έτσι τα σπίτια τους και ας αφήσουν τους πιστούς να δημιουργήσουν τον ναό που θέλουν για αυτούς και τις επόμενες γενιές. Οι ίδιοι άνθρωποι λοιπόν της αριστεράς που αντιδρούσαν και για τον ιερό Ναό Αγίου Τιμοθέου και Αγίας Μαύρας επανήλθαν και προσπαθούν να σταματήσουν την δημιουργία ενός νέου ναού για την πόλη μας.

Αυτοί οι “ενεργοί” πολίτες ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς άρα ούτε προοδευτικοί είναι όπως διαφημίζονται από άλλα ΜΜΕ της πόλης αλλά ούτε και έχουν αγαθές προθέσεις.

Εξαιτίας τους η πόλη βρωμάει , εξαιτίας του η πόλη μας έχει απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Κατεχάκη (δεν ήθελαν βλέπετε να γίνει δρόμος στο βουνό) , εξαιτίας τους δεν έχουμε νεκροταφείο να καλύπτει τις ανάγκες μας, εξαιτίας τους ότι καλό έφερε η διοίκηση Βαλασόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο καταψηφίζονταν για να εξυπηρετήσουν τις συντεχνίες τους.

Ποιοι πήγαν λοιπόν από τις 7 δημοτικές παρατάξεις της πόλης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του ναού. Ο επικεφαλής της παράταξης Ηλίου-πολις – Ανθρώπινη Πόλη κ. Χρήστος Κοκοτίνης , ο Αντιδήμαρχος και συνεργός της διοίκησης Χατζηδάκη κ. Στασινόπουλος και ο κ. Μανιάτης από την Μαχόμενη Ηλιούπολη!

Ουδείς κεντροδεξιός, ουδείς έστω κεντρώος  δημοκράτης πολίτης , ούτε καν από την παράταξη του νυν δημάρχου που την έμπλεξαν οι συνεργοί της και την καταστρέφουν στη συνείδηση των πολλών , ούτε καν από την παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη” ούτε καν από τους “αγαπημένους” μας ακτιβιστές του Ρουβίκωνα που προφανώς δεν πήγαν επειδή δεν το ήξεραν ή επειδή ακόμα και αυτοί αντιλαμβάνονται πως ο “ακτιβισμός” τους έχει και όρια!

Και όλοι αυτοί πήγαν και θα ξαναπάνε , και μαζί τους και κάποιοι από τις κεντροδεξιές παρατάξεις επειδή η πλειοψηφία των ΜΜΕ της πόλης θεωρεί πως η “αυθαιρεσία” του Στυλιανού Καρπαθίου (αυτός είναι το πρόβλημα τους γιατί έδωσε πνοή σε κάτι που δεν είχε) είναι το μεγαλύτερο θέμα για να χτίσουν και πάλι όπως επί Κιντή πολιτικές καριέρες.

Έτσι με αυτά και με αυτά θα βάλλουν πάλι εναντίον μας όταν θα τους γράφουμε πως ΜΟΝΟ εμείς ακολουθούμε την ΔΕΞΙΑ του Κυρίου ενώ αυτοί ψάχνουν μόνο προεκλογικά τις ψήφους της!

Τότε δεν υπήρχαμε διαδικτυακά εμείς (δεν θα μας άφηναν άλλωστε να υπάρχουμε οι “δημοκράτες” της τότε διοίκησης ) αλλά μόνο ένας ιερέας με πάθος όπως ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης που πέτυχε να γίνει τελικά ο ναός της Αγίας Μαύρας και να εξυπηρετεί ενορίτες που έως τότε αναγκαζόμασταν να τρέχουμε στον Ιερό Ναό της Αγία Μαρίνας Ηλιούπολης όχι προφανώς για να ακούσουμε τον πατριωτικό λόγο του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου (δεν ήταν καν εφημέριος του ναού) αλλά επειδή ήταν ο πιο κοντινός μας ναός,

Όσοι βέβαια έχουμε νεκρούς στο Κοιμητήριο της πόλης (αυτό που πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας ) πηγαίναμε και πηγαίνουμε και εκεί. Εμείς οι επιφανειακοί χριστιανοί της ταυτότητας και όχι βέβαια οι ΠΙΣΤΟΙ που τηρούμε ευλαβικά όσα επιβάλλουν οι ιεροί κανόνες.

Οι αριστεροί βλέπουν τις “επιχειρηματικές” δραστηριότητες της Εκκλησίας και όχι τους άλλους “θεσμούς” κατά αυτούς βέβαια που μας βασανίζουν καθημερινά.

Δεν ξέρουμε τι θα πράξει στο θέμα αυτό η “νέα” διοίκηση του δήμου , πάντως για εμάς εδώ η παρουσία έστω και ενός δημοτικού συμβούλου των κεντροδεξιών παρατάξεων της πόλης σε συγκεντρώσεις που αποσκοπούν σε γκρέμισμα ενός ναού θα στηλιτεύονται άμεσα.

Όπως φυσικά και θα στηλιτεύονται άμεσα και όσες αναφορές γίνονται εναντίον των συμφερόντων των πολλών που όχι μόνο δεν αντιδρούν στο να γίνει ο Ναός αλλά επικροτούν την δημιουργία του.

Περιμέναμε μάλιστα πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα είχαμε παρουσία ενός δημοτικού συμβούλου που εκλέχθηκε και με κεντροδεξιές ψήφους αλλά ευτυχώς για αυτόν και δυστυχώς για εμάς που είχαμε έτοιμο το κείμενο για τους λόγους παρουσίας του εκεί δεν πήγε!

Θα πάει όμως γιατί δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς(θα σας εξηγήσουμε εμείς το γιατί)  και τότε ο επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει δεν θα μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από την ΣΙΩΠΗ.

Γιατί φυσικά και πρέπει να πάρουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ και ο Τάσος Ευσταθίου και ο Γαβριήλ Αραμπατζής για το “θέμα” που ανακάλυψαν οι Ερυθροί Χμερ της πόλης μας.

Η υποκρισία μάλιστα όλων αυτών ξεπερνάει κάθε όριο ΛΟΓΙΚΗΣ αφού πάνε εκεί και δεν βλέπουν το "Περιβαλλοντικό Κέντρο"  στη θέση της παλιάς  ταβέρνας -αναψυκτηρίου  που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο παρά μόνο την επέκταση του ναού!

Τα τσιμέντα του ναού ενοχλούν μόνο γιατί φέρνουν δεξιές ψήφους στην πόλη και όχι τα άλλα που είναι δίπλα. Βλέπεται ο λόγος Αγάπης της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι το πρόβλημα και όχι οι άναρθρες κραυγές των κομμουνιστών της πόλης που θεωρούν (εξαιτίας και της ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ) πως είμαστε Σοβιετία!

Θεωρούμε πως για λόγους ΗΘΙΚΗΣ όλοι οι ιερείς της πόλης πρέπει να τοποθετηθούν στο θέμα και παράλληλα επειδή εμείς δεν δίνουμε συγχωροχάρτια να καταθέσουν στη “νέα” διοίκηση και τις δικές τους άδειες με τα τετραγωνικά που αναγράφουν και που φυσικά ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τους ναούς που σήμερα λειτουργούν! Καλά για τις αυθαιρεσίες των ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ των ιδιωτών και τις ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που έχουν γίνει σε όλη την Ηλιούπολη ρωτήστε κάναν εργολάβο της πόλης να σας απαντήσει. 

Και ψάξτε να δείτε και πότε μπήκαν στο σχέδιο πόλεως τα σπίτια της περιοχής που βρίσκεται ο ναός.Κοιτάξτε που είναι οι κολώνες της ΔΕΗ και θα καταλάβετε ακριβώς τι συμβαίνει δεν είσαστε άλλωστε χαζοί για να μην καταλαβαίνετε πως το πρόβλημα δεν είναι το δάσος αλλά ο ναός. 

Οι εμπορικές δραστηριότητες του Προφήτη Ηλία ενοχλούν και όχι το “γδάρσιμο” των δημοτών στο Κοιμητήριο της πόλης αφού εκεί τα έσοδα τα παίρνει ο δήμος μας ! Και είναι τόσο άχρηστοι που επί δεκαετίες δεν έχουν φτιάξει ένα μεγαλύτερο Κοιμητήριο για να αυξήσουν και τα έσοδά τους αλλά και να εξυπηρετούνται οι δημότες μας.

Τις επόμενες μέρες και επειδή το θέμα του ναού θα λυθεί από την κεντρική διοίκηση στην οποία έχουν καταφύγει εγγράφως οι υπεύθυνοι του ναού , θα δούμε πάλι το γνωστό και χιλιοπαιγμένο στην πόλη μας έργο της δήθεν ατιμωρησίας των “αυθαιρετούντων” και της λάσπης εναντίον όσων αιρετών προασπίζονται την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Θύμα τους και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ του ΣΠΑΥ κ. Καλλαρύτης ο οποίος έσπασε την ομερτά όσων θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα αγνοώντας το κοινό καλό.

Γιατί φυσικά και ο Ναός δεν ενοχλεί περισσότερο από τους κακούς δρόμους, τα μπάζα και τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό χάος , την αυθαίρετη καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων από καταστηματάρχες και συνδικαλιστές , την βαριά εγκληματικότητα της πόλης με ομάδες μπράβων σε αγαστή συνεργασία με “επαναστάτες” κάθε λογής, να απομυζούν επιχειρήσεις και να λεηλατούν σπίτια, την απαξίωση κάθε σωματείου που έχει σκοπό την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών, την “αλληλεγγύη” σε κολλητούς και φίλους και όχι σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη κ.α

Για όλα αυτά δεν έχει γίνει ποτέ καμία διαμαρτυρία αλλά για τον Ναό 50 άτομα ούτε σωστά πήραν τα βουνά!

Γιατί πουθενά στον δυτικό κόσμο δεν γκρεμίστηκε κανένας ναός από νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αυτά τα κομμουνιστικά γίνονταν επί Χότζα στην Αλβανία και στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ επί Στάλν!

Εάν θέλουν αυθαιρεσίες μπορούμε να τους υποδείξουμε πολλές και σε δημόσια κτίρια της πόλης μας για να έχουν και πιο “επαναστατικό” τόνο οι εκδηλώσεις τους.

Κτίσματα που δεν έχουν καν οικοδομική άδεια γιατί προφανώς και δεν μπορούσε να βγει αφού έγιναν σε οικόπεδα που δεν ανήκαν στο δήμο μας. Ας προσέξουν λοιπόν οι διοικούντες πως ενεργούν στο θέμα αυτό γιατί δεν βγήκαν προφανώς με τις δικές τους πλάτες αλλά με αυτές δημοτών που δεν γουστάρουν να γκρεμίζονται ναοί.

Η απογοητευτική συμμετοχή στην πρώτη συγκέντρωση των “αγανακτισμένων” γυρολόγων της αριστεράς δεν είναι για αυτούς καλή μαγιά αλλά βάρος για το μέλλον τους στις καρέκλες της Εξουσίας ενώ ακόμα και η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε αφού γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις συγκεκριμένες αντιδράσεις.

Αντιδράσεις φυσικά που θα υπήρχαν ανεξάρτητα από το ποιος θα ήταν δήμαρχος της πόλης μας. Άλλωστε όλοι γνώριζαν τις εργασίες αυτές και τα λουκέτα που μπήκαν παράνομα εκ των υστέρων είχαν ως αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί η Θεία Λειτουργία και ποροφανώς δεν απέδωσαν καρπούς.

Εάν τελικά οι άλλες Ε ΝΟΡΙΕΣ δεν πάρουν θέση για το θέμα να ετοιμάζονται για ανάλογα προβλήματα στο μέλλον . Θεωρούμε πως η στάση τους πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους πιστούς.

Στο θέμα θα επανερχόμαστε κάθε φορά που τα ΜΜΕ της πόλης θα αναρτούν τον αποτροπιασμό τους για το μεγάλο “αδίκημα” που έχει συντελεστεί στο φυσικό κάλλος του Υμηττού!

Το ότι ο δήμος δεν έχει πυρασφάλεια στα σχολεία της πόλης , το ότι δαπανώνται 300.000 ευρώ κάθε χρόνο για το Μουσείο Εθνικού Διχασμού, και το επίσης ΟΞΥΜΩΡΟ πως όλες οι συμβάσεις του δήμου με ιδιώτες ευνοούν μόνο τους δεύτερους είναι προφανώς θέματα “δεύτερης” διαλογής ή ασήμαντα μπροστά στο “έγκλημα” του Στυλιανού Καρπαθίου.

Φαντάσου δηλαδή τι ενημέρωση παρέχουν που δεν κατανοούν πως εάν είναι παράνομος ο ιερέας αυτοί που του έδωσαν άδεια εργασιών είναι για τα “μανταλάκια” αφού προφανώς σύμφωνα με την δική τους “λογική” παρανόμησαν!

Αλλά τι περιμένεις από όσους θεωρούν παράλογο το αίτημα της ΕΤΑΔ να πληρώνει ο δήμος για εκτάσεις που δεν του ΑΝΗΚΟΥΝ και που ο ίδιος παραχωρεί σε ιδιώτες εισπράτοντας ευτελές οικονομικό τίμημα!

Δηλαδή με ποια λογική δεν εισπράττει ο ιδιοκτήτης του χώρου αλλά αυτός που ΠΑΡΑΝΟΜΑ κα ι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τον έχει καταλάβει επί δεκαετίες.

Όσο για την ψευδή είδηση πως τάχα η ΕΤΑΔ δεν παίρνει οικονομικό αντάλαγμα από το Super Market της πόλης που διακίνησε το aftodioikisi.gr , η ΕΤΑΔ έχει απαντήσει πως παίρνει μισθώματα από όλα τα ακίνητά που της ανήκουν και είναι σε ιδιώτες και όποιος δεν κατάλαβε ας περιμένει να δει πόσα και ποια ακίνητα του δήμου μας έχουν περάσει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ!

Πάντως για να μην ανησυχούν μισθώματα δεν έπαιρνε επί δεκαετίες ο δήμος σε ιδιώτες που είχε παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ακίνητα που δεν του ανήκαν και όχι φυσικά η ΕΤΑΔ που ζητάει ακόμα και από τους δήμους όσα ΝΟΜΙΜΑ αλλά κυρίως ΗΘΙΚΑ της ανήκουν.

Άλλωστε το ΔΗΜΟΣΙΟ καταπατώντας κάθε έννοια ΔΙΚΑΙΟΥ πήρε τα ΑΚΙΝΗΤΑ αυτά από τους ιδιοκτήτες τους με ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση που θα την ζήλευαν όλες οι “δημοκρατίες” τύπου Μαδούρο που υπάρχουν ακόμα σε αυτόν τον κόσμο.

Γιατί με τα ίδια ακριβώς συμβόλαια ( με τα ίδια χρυσόβουλα) Εκκλησία αλλά και επιχειρηματίες σε όλη την Ελλαδική Επικράτεια έχουν στην κατοχή τους μέχρι και ΛΙΜΝΕΣ!!!!!!! Εκεί βέβαια δεν τα πήραν για το “κοινό καλό” , εδώ που τα πήραν μόνο καλό δεν είδαμε αφού θα τα πληρώνουμε εμείς και οι επόμενες γενιές για πάντα! Θα πληρώνουμε δηλαδή εμείς για τους ΤΖΑΜΠΑ προέδρους των αθλητικών σωματείων της πόλης.

Πρόσφατα ο πρόεδρος ομάδας της επαγγελματικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου μας μου εξηγούσε πως είπαν όχι σε δική του οικονομική προσφορά για το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης μας για να το διαχειρίζουνται με πολύ χαμηλότερα τιμήματα οι ομάδες της πόλης.

Εντάξει αλλά έτσι δεν θα δούμε προκοπή αφού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ότι πληρώσεις παίρνεις. Σε λίγο θα τους κάνουμε και τις μεταγραφές από ότι φαίνεται!


Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: