ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αντιδράσεις για κείμενό μας

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αντιδράσεις για κείμενό μας


Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση για τα όσα μας είπαν παλιά στελέχη της ΝΔ που έχουν διατελέσει στελέχη της μοναδικής κεντροδεξιάς διοίκησης του δήμου μας προκάλεσαν τις αντιδράσεις μελών των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων “Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά” και “Η Πόλη που θέλω” .



Να τονίσω λοιπόν για να μην γίνονται έχουμε παρερμηνείες από κανέναν πως εμείς εδώ ως δεξιό ιστολόγιο έχουμε υποχρέωση να δημοσιεύουμε απόψεις όσων με τον άλφα ή βήτα τρόπο είναι μέλη και στελέχη του κόμματος της ΝΔ.

Εμείς ως δεξιοί φυσικά και όπως έχει διαφανεί από την μέχρι τώρα πορεία μας αγκαλιάζουμε και όλους αυτούς που σκέφτονται και πράττουν ΔΕΞΙΑ αλλά βρίσκονται εκτός ΝΔ. Άλλοι γιατί διαφωνούν με τον νυν αρχηγό της , άλλοι επειδή θεωρούν πως η ΝΔ δεν έχει σήμερα καμία σχέση με το ριζοσπαστικό φιλελεύθερο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και κάποιοι άλλοι επειδή βλέπουν εδώ και δεκαετίες σε κάθε κυβέρνηση της ΝΔ να καταλαμβάνουν θέσεις "κλειδιά" πρόσωπα τα οποία για δεκαετίες στήριζαν άλλα κόμματα με Ιδεολογία εντελώς αντίθετη με αυτή της ΝΔ.

Κάποιοι τέλος θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας να μην υπάρχει κόμμα αντίστοιχο του ρεπουπλικανικού των ΗΠΑ και αναζητούν μέσω της δημιουργίας ακόμα ενός δεξιού κόμματος στέγαση των Ιδεών τους.

Για μένα λοιπόν είναι χρέος μου να εκφράζω αυτές τις τάσεις και να παλεύω για πράγματα αυτονόητα για κάποιον που ισχυρίζεται πως εκφράζει μια δεξιά πολιτική.

Για μένα το να δηλώνει κάποιος κεντροδεξιός σήμερα δεν μου λέει κάτι αφού μετά την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυτό και έγινε.
Για να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική στο μεταναστευτικό , στην εγκληματικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μείωση του δημόσιου τομέα, στις μεταρρυθμίσεις που δεν αγγίζει ακόμα και τώρα που είναι ακόμα νωπή η εκλογική του ΝΙΚΗ. Στα δικά μας τώρα εάν παλιά στελέχη του κόμματος ενεργά και σήμερα μέσα στη ΝΔ με πολλούς Νεοδημοκράτες να στηρίζουν τις επιλογές τους μου λένε πως οι Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής για αυτούς και για αυτούς τους λόγους δεν μπορούν να διεκδικήσουν δημαρχία εγώ δεν δικαιούμαι να μη το γράψω.

Είναι η άποψή τους και παράλληλα η τραγική διαπίστωση πως από το 2010 που παρέδωσε τον δήμο ο Γιάννης Αναγνώστου ουδείς άλλος κεντροδεξιός δεν διεκδίκησε με αξιώσεις την δημαρχία.

Για μένα δεν υπάρχει άλλωστε η λογική πως η Ηλιούπολη είναι αριστερός δήμος. Και η Καλλιθέα ήταν αλλά ο Κάρναβος πέτυχε εάν και Μητσοτακικός να εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Και ο Βύρωνας ήταν αριστερός αλλά ο Νίκος Χαρδαλιάς βγήκε και ξαναβγήκε και σήμερα είναι Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο στα δημοτικά πράγματα και κυρίως όταν ουδείς φροντίζει στο να είναι οι δημοτικές παρατάξεις της κεντροδεξιές ενεργές επί τέσσερα χρόνια και αρχίζουν ένα χρόνο πριν τις εκλογές να μαζεύουν δεξιά και κυρίως αριστερά πρόσωπα που αυτοί θεωρούν ικανά αλλά οι δημότες μας δεν το επιβεβαιώνουν.

Οι εκλογές του 2019 ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να έχουμε στην πόλη μας κεντροδεξιό δήμαρχο. Όσοι λοιπόν δεν βοήθησαν την υποψηφιότητα Πουπάκη να προκριθεί συμπεριλαμβανόμενης και της ΝΔ που δεν διέγραψε όσους είχαν αντίθετη άποψη από την επιλογή της είναι υπεύθυνη για την ήττα.

Οι δύο τελικά κεντροδεξιοί που κατέβηκαν έχουν ευθύνες για το που κατέληξε ο δήμος στη δεύτερη Κυριακή. Δεν είχαν προτίμηση και δεν ακολούθησαν την στάση του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου (με την οποία βέβαια ως γνωστόν διαφωνώ) να πουν πως για εμάς είναι καλύτερος αυτός.
Δεν το έκαναν σεβόμενοι τάχα την ελευθερία των δημοτών μας να επιλέξουν αυτοί τον εκλεκτό τους. Λες και η δική τους πρόταση θα ήταν δεσμευτική , λες και οι ίδιοι δεν είναι δημότες για να κρίνουν ποιος κατά την γνώμη τους είναι ποιο ικανός από τον άλλο.


Αλλά αυτή είναι μια προσωπική μου εκτίμηση. Η πραγματικότητα όμως είναι πως ΧΑΣΑΜΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Επειδή σε τέσσερα χρόνια από σήμερα δεν είμαστε διατεθειμένοι να μιλάμε πάλι για ήττες! Άλλωστε εμείς λογικά ως ιστολόγιο δεν θα υπάρχουμε , ευελπιστούμε να υπάρχουμε ως φυσικά πρόσωπα η δική μας παρότρυνση είναι να αναλογιστούν από τώρα όσοι λένε πως θέλουν κεντροδεξιό δήμαρχο μια επιλογή με προοπτική ΝΙΚΗΣ. Το ότι έχασαν εκ των έσω είναι η δικαιολογία κάθε ηττημένου αφού και η διοίκηση Βαλασόπουλου εκ των έσω αλώθηκε όταν κάποιοι (Σεφτελής, Αντζινάς, Χατζηδάκης, Χωματά, Βιδάλης, Παναγιώταρης κ.α) αποφάσισαν πως χωρίς τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο μπορούν καλύτερα και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν.

Οι δικοί μας Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής καθώς και τόσοι άλλοι που αποσύρθηκαν μετά την ήττα του 2010 τελικά χωρίς τον Γιάννη δεν μπόρεσαν καλύτερα και αυτό είναι μια πραγματικότητα και όχι η άποψή μας.

Εμείς μετά και τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Παρρά δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για το που θα πάει η πόλη. Η έντονη ομολογουμένως αντίδραση μας αμέσως μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ήταν συνάρτηση της προσωπικής μας πικρίας πως αθετήσαμε άθελα μας την υπόσχεση να σας έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τις δημοτικές εκλογές του 2019.
Επομένως και για να μην τρέφουν αυταπάτες όσοι θεωρούν πως έχουμε κανένα ενδιαφέρον ή όφελος από την έντονη κριτική που ασκούμε για τα κακώς κείμενα της πόλης μας να τους πούμε πως έχουμε καλύτερα πράγματα να ασχοληθούμε από το να περιμένουμε να ενωθούν και πάλι όσοι εν έτη 2006 κέρδισαν για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση το δήμο μας δίνοντας γαλάζιο πρόσημο στη διοίκηση του δήμου.

Μάλιστα επειδή εμείς δεν μείναμε και καθόλου ευχαριστημένοι από εκείνη τη διοίκηση (ούτε βέβαια συμμετείχαμε σε αυτή όπως και οι πέτρες αυτής της πόλης γνωρίζουν) το να επαναληφθεί μία τέτοια θεωρούμε πως δεν θα είναι καλό και για την πόλη. Όσοι λοιπόν δυσαρεστούνται με την δική μας παρουσία ας κάνουν υπομονή μερικούς μήνες ακόμη ίσως η διάδοχη κατάσταση (γιατί το ιστολόγιό μας ως πρώτο είναι αδύνατον να κλείσει) τους ικανοποιήσει με τα γραφόμενά της. Εμείς όσο υπογράφουμε ως Σ.Μ σίγουρα δεν είμαστε για ευχολόγια ούτε είμαστε ιερείς για να δίνουμε άφεση αμαρτιών. 

Τις δικές μας άλλωστε αμαρτίες δεν μας τις συγχώρεσε ποτέ κανείς και ήμασταν “μαύρα πρόβατα” σε μια πόλη που όχι μόνο δεν είναι δημοκρατική αλλά μέμφεται με μανία όσους προασπίζονται την Αστική μας Δημοκρατία. Πάντως κάθε φορά θα ευχαριστούμε την στήριξη που έδειξε κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας στο ιστολόγιό μας δείχνοντας πως ήθελαν έστω να ακούνε μια άλλη άποψη δεν μάθαμε ποτέ εάν θα ψήφιζαν μία τέτοια και φυσικά με δική μας ευθύνη αφού όπως προείπα και πάλι για καταστάσεις πέρα από τις δυνάμεις μας δεν παρουσιάσαμε το 2019 ολοκληρωμένη πολιτική επιλογή στους αναγνώστες μας. 

Προτείναμε πρόσωπα τα οποία στηρίξαμε και στηρίζουμε με πάθος βλέποντας όμως πως παραμένοντας στις υπάρχουσες παρατάξεις φθείρονται με αποτέλεσμα από χρυσές εφεδρείες για το μέλλον να μετατρέπονται σιγά αλλά σταθερά καρικατούρες μιας τοπικής δεξιάς που στέλνει στα σκουπίδια τα καλώς νοούμενα δικά της παιδιά ηρωποιώντας όσους έχουν αριστερές Ιδέες.

Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΥΝ , ΠΟΝΑΝΕ , ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ.
ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ,ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ( ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ) ,Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΦΘΑΡΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΗΘΙΚΗ ,ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΕ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΤΡΙΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ 2023. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.