ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γιατί η Χούντα μακέλεψε πρώτα από όλους τους πατριώτες όπως ο Σπύρος Μουστακλής ο ήρωας του ΕΔΕΣ και αντικομμουνιστής βασανίστηκε από τους τάχα πολέμιούς τους!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Γιατί η Χούντα μακέλεψε πρώτα από όλους τους πατριώτες όπως ο Σπύρος Μουστακλής ο ήρωας του ΕΔΕΣ και αντικομμουνιστής βασανίστηκε από τους τάχα πολέμιούς τους!


"Ήρωας ως εθελοντής στον ΕΔΕΣ στο πλευρό του Ναπολέοντα Ζέρβα, ήρωας ως ανθυπολοχαγός στον εμφύλιο κατά των Κομμουνιστών, ήρωας στον πόλεμο της Κορέας.

Ήρωας και στον αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Χούντας, από τους ελάχιστους αξιωματικούς που αντιστάθηκαν έμπρακτα. Για τον αγώνα του υπέρ της Δημοκρατίας βασανίστηκε άγρια για 47 μερόνυχτα από το δικτατορικό καθεστώς μετά τη συμμετοχή του στο ανεπιτυχές κίνημα του Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα του προκάλεσε εγκεφαλικό και ολική παράλυση των δεξιών του άνω και κάτω άκρων. Ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμιλήσει κανονικά.

Έφυγε από τη ζωή στις 28 Απριλίου του 1986. Σήμερα η μνήμη του Σπύρου Μουστακλή σχεδόν έχει σβήσει, ελάχιστοι τον θυμούνται. Στο πλαίσιο της αποκλειστικής εργολαβίας του αντιδικτατορικού αγώνα από την Αριστερά, ο Μουστακλής ήταν παραφωνία. Ένας στρατιωτικός με εγνωσμένο αντικομμουνιστικό αγώνα δεν πρέπει να παίρνει τιμές, δεν του πρέπουν μνημόσυνα, δεν του πρέπουν στεφάνια. Και στο κάτω κάτω της γραφής ούτε Λαλιώτης, ούτε Δαμανάκη, ούτε Τζουμάκας είναι.

Αθάνατος Σπύρο Μουστακλή"

Τον ήρωα αυτόν σακάτεψαν τα παράσιτα της Χούντας και εσείς ακόμα τιμάτε τον Κώστα Δελλαπόρτα και τον έχετε και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θεωρώντας τον πατριώτη. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: