ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Άλλοι σιωπούν και άλλοι ενεργούν

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Άλλοι σιωπούν και άλλοι ενεργούν

Καμία αντίδραση δεν έχουν διοίκηση και δημοτικές παρατάξεις για θέματα που τους αφορούν. “Σοφά” πράττουν αφού είναι της άποψης προφανώς πως η σιωπή είναι χρυσός. Μια άποψη βέβαια που προφανώς και δεν ευνοεί παρά μόνο την διοίκηση και δεν βολεύει όσους θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Η διοίκηση λοιπόν ορθώς προσπέρασε τα θέματα με την εκδρομή των εργαζομένων , τις κλήσεις της δημοτικής Αστυνομίας που σβήνονται , την εικόνα από τα ογκώδη στα πεζοδρόμια της πόλης, τον ελλειπή φωτισμό σε δρόμους , πλατείες και παιδικές χαρές την ώρα που οι δήμαρχοι όμορών μας δήμων Άλιμος και Αργυρούπολη – Ελληνικό διαφημίζουν τον καλό φωτισμό led και τις ανακαινίσεις τις όμορφες και ασφαλείς παιδικές χαρές τους αντίστοιχα.

Πιο μακρινοί μας δήμοι (Καλλιθέα) διαφημίζουν την αποτελεσματικότητά τους στην ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στα οικονομικά τους και εμείς εδώ ασχολούμαστε με την προβολή των άμισθων συμβούλων, τον πόλεμο στη Συρία ( για να δείξουμε πως μπορούμε να έχουμε ως διοίκηση άποψη και για αυτόν, αφού ως χώρα που δεν συμμετέχει προφανώς να τον αποτρέψουμε δεν μπορούμε) ,πως θα μαζέψουμε από τα πάρκα της ταΐστρες της ΖΕΗ για να της βάλουμε ακριβώς απέναντι !

Βλέπω ειλικρινά πόσο μεγάλο θέμα πήγε να γίνει ένα περιστατικό που συνέβη και ακόμα και οι ίδιοι οι φιλόζωοι δεν θέλησαν να δώσουν έκταση και πως με γάτες και σκύλους άρχισαν να ασχολούνται ξαφνικά άνθρωποι που αγνοούσαν ακόμα και την ύπαρξη ενός σωματείου με 22 χρόνια δράση.

Μέχρι και σε μένα έγιναν συμπαθείς αφού αυτοί αδέσποτα ζώα στειρώνουν και δεν εμπλέκονται σε πολιτικά παιχνίδια αναμένοντας από την κεντρική διοίκηση να τους πει εάν τους χρειάζεται ή όχι.
Προφανώς λοιπόν για να ενεργούν όλα αυτά τα χρόνια η κεντρική διοίκηση ποντάρει στον εθελοντισμό τους αλλιώς εάν ήθελε τους είχε “εξαφανίσει”. Να συνεχίσουν λοιπόν να επιτελούν όσα θα έπρεπε η Πολιτεία να κάνει και να ενισχυθούν αφού για μένα δεν δύναται να λειτουργήσει ένα σωματείο ή μια ΑΜΚΕ μόνο με τις εισφορές των μελών τους και κάτω από τις επικρίσεις (και εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτούς ) κάποιων που επιθυμούν άλλη αντιμετώπιση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων ή των δεσποζόμενων. 

Είναι άδικο να κατηγορείς πως δεν έχουν γραφεία άνθρωποι οι οποίοι χάνουν χρόνο και χρήμα για να ασχοληθούν (αφού η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει το ρόλο της και βρίσκουν χώρο) με τα αδέσποτα μιας πόλης.
Δηλαδή άμα είχαν τριώροφα γραφεία τι θα κέρδιζαν; Την εκτίμηση όσων έχουν μάθει πως όλοι πρέπει να κρίνονται με βάση το φαίνεσθαι. Από ότι πλέον μέχρι και εγώ αντιλήφθηκα με συζήτηση που είχα με αρμόδιο υπουργό για τα θέματα που τους αφορούν θεωρούνται αρωγοί και όχι “εμπόδιο” στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής για το θέμα των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων. Και αφού ως τέτοιοι θεωρούνται η δική τους ενίσχυση (κάτι που είπα κιόλας εκεί που πρέπει για να έχει αποτέλεσμα) είναι επιβεβλημένη.

Και αναρωτιέμαι χώροι για γραφεία έχουν δοθεί μέχρι και σε Ροταριανούς ομίλους σε αυτούς που σύμφωνα με την Πολιτεία επιτελούν έργο γιατί δεν δίνουν;

Σε άλλους δίνουν γήπεδα, πλατείες , παλιά σχολεία και στη ΖΕΗ που ότι και να λέμε ή να γράφουμε εμείς είναι η πιο γνωστή οργάνωση για τα αδέσποτα και την ξέρει όλη η Ελλάδα διαφημίζοντας προφανώς και την πόλη μας ποιος τους κρατά πίσω;

Άλλωστε από αυτούς δεν εξαρτάται η στείρωση ή μη των αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων , αλλά από την κεντρική διοίκηση και μόνο από αυτή. Αφού λοιπόν εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε ΗΠΑ κάτι που καταλάβαμε από την συζήτηση μας με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό ας ακολουθήσουμε και στον τομέα αυτό την λάθος πολιτική βοηθώντας όμως έμπρακτα αυτούς που στην ουσία την εφαρμόζουν στην πράξη.

Άρα εμείς εδώ το λήξαμε με τη ΖΕΗ και κάθε ανάλογο σωματείο και αφήνουμε και την παρούσα κυβέρνηση να κριθεί για τις επιλογές της. Εάν η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο κρίνει πως πρέπει να υπάρχει ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ και εμείς όχι ας αφήσουμε αυτούς που ενεργούν και στέλνουν ακόμα και στο εξωτερικό αδέσποτα για να βρουν στοργή από όσους τα αγαπάνε (στειρωμένα πάντα) να δράσουν χωρίς προσκόμματα.

Κάθε φορά λοιπόν που παίρνουμε τηλέφωνο τη ΖΕΗ για να μαζέψει ένα αδέσποτο και το κάνει ας το λέμε και στον βουλευτή που ψηφίζουμε για να γνωρίζει όταν νομοθετεί στη Βουλή και ποιος πρέπει να ενισχυθεί για τη δράση του.

Άλλωστε ο δήμος έχει αποδείξει πως δε μπορεί με μια στρατιά έμμισθων υπαλλήλων να φέρει αποτέλεσμα είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως μπορεί να τα καταφέρει με τα αδέσποτα ζώα;

Το κόστος είναι μικρότερο ενισχύοντας αυτούς που το έχουν μεράκι και γίνεται υψηλότερο κάθε φορά που ένας δημόσιος υπάλληλος το βλέπει σαν την καθημερινή του αγγαρεία!

Η μεταστροφή μου λοιπόν οφείλεται στο γεγονός πως η επίσημη Πολιτεία που άλλα έλεγε βέβαια ως αντιπολίτευση προεκλογικά ΔΕΝ θέλει να αλλάξει κάτι όσον αφορά την πολιτική της για τα αδέσποτα και όχι επειδή ξαφνικά άλλαξα εγώ γνώμη για το τι πρέπει να γίνει.

Αφού λοιπόν θεωρούμε πως δεν είμαστε Αμεριακανάκια ας βάλουμε πάλι το χέρι στην τσέπη και ας παρακαλάμε να υπάρχουν ΖΕΗ που όπως κατάλαβα με τον εθελοντισμό τους μειώνουν το κόστος που θα είχαμε αφού επιμένουμε να εφαρμόζουμε μια συγκεκριμένη πολιτική.
Άρα ούτε η αγορά ζώων θα ανοίξει στη χώρα μας για να μην μας χαλάσει τη Σοβιετία που χρειάζεται την παρουσία του Κράτους ακόμα και για να κάνει τον μπόγια!

Η Αμερική άλλωστε δεν έχει τις δικές μας “ευαισθησίες” και προφανώς ως Βαλκάνιοι δεν θέλουμε επαγγελματίες σε καμία δραστηριότητα και ποντάρουμε στους εθελοντές!

Όμως να γνωρίζετε πως ο καπιταλισμός είναι αμείλικτος για όλους μας και όπου δεν υπάρχει ΚΕΡΔΟΣ αργά αλλά σίγουρα η δράση υποχωρεί και οι συνέπειες είναι εμφανείς ακόμα και σε αυτούς που αγαπάνε και ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα.

Για αυτό και εμείς αφού καταλάβαμε πως η Πολιτεία θα δράσει στην ίδια ρότα την παρακαλέσαμε να τους ενισχύσει και να τους κατοχυρώσει και νομοθετικά γιατί έστω και ένα ευρώ να γλιτώσουμε από την εθελοντική τους δράση είναι συμφέρον για όλους μας.

Βοηθήστε λοιπόν την ΖΕΗ όπως κάνουν άλλωστε προεκλογικά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις (μετά τους ξεχνάνε συνήθως αλλά όχι όλοι ) και αφήστε εμένα τον “τρελό” να ψάχνω άκρη σε μια Σοβιετία που θέλει να ελέγχει ΑΚΟΜΑ και τις γεννήσεις των ζώων με στειρώσεις , που δεν δίνει σε επαγγελματίες ιδιώτες την διαχείριση των αδέσποτων (άμα έχεις κέρδος από το κατοικίδιο ξέρεις πως το διατηρείς μέχρι σε άριστη κατάσταση μέχρι να το πουλήσεις μέχρι και αστείρωτο την βγάζει εάν έτσι το θέλει ο μελλοντικός του ιδιοκτήτης) και που εν τέλει η επίσημε Πολιτεία τσακώνεται για λόγους εντυπωσιασμού με τους συνεργούς της στη διαχείριση των κατοικίδιων αδέσποτων αλλά ακόμα και δεσποζόμενων.

Αφού βρε Μάκη δεν θέλουν να γίνουν Αμερική άστους να το παίζουν φιλόζωοι όπως τον αρχηγό μας. Μέχρι και ο Τσιρώνης είδε τι πρέπει να γίνει αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν τον άφησαν. Και αυτοί είσαστε όλοι εσείς που χωρίς την Σοβιετία δεν έχετε λόγο ύπαρξης. Γιατί χωρίς κέρδος οποιαδήποτε ΜΚΟ ή ΑΜΚΕ δεν μπορεί να σταθεί αφού κανένα Κράτος δεν μπορεί να αναλάβει έξοδα σε εποχές οικονομικής κρίσης. Έαν λέω εγώ χρειάζονται 100.000 ευρώ τον χρόνο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ενός δήμου και πάρεις επιχορήγηση μόλις τις 40.000 ευρώ το υπόλοιπο ποσό θα καταφέρουν να το καλύψουν οι εθελοντές ;

Ο επαγγελματίας θα το καλύψει επειδή θα έχει κέρδος αυτοί που δίνουν όμως ΔΩΡΕΑΝ τα αδέσποτα για “υιοθεσίες” θα βάζουν συνέχεια το χέρι στην δική τους τσέπη και στις τσέπες των μελών τους;

Πάντως ειλικρινά επειδή εθελοντικά γράφω σε αυτό το ιστολόγιο χωρίς αυτό να εμποδίζει την κρίση μου τους καταλαβαίνω πραγματικά. Δίκαια αγανακτούν αφού και εγώ εδώ πολλές φορές έχω αναρωτηθεί γιατί πρέπει κάποιος να έχει δωρεάν ενημέρωση.

Ελπίζω και είναι σίγουρο αφού υπάρχουν 22 χρόνια μετά πως όπως η δική μου “τρέλα” για μαχητική και καταγγελτική δημοσιογραφία συντηρεί έστω για επτά περίπου έτη αυτό το ιστολόγιο , η δική τους να είναι πιο ισχυρή και να κλείσουν τα 100!

Σκέφτομαι πως μετά από 22 χρόνια και ενώ όλα όσα γράφω θα έχουν εφαρμοστεί θα είναι περιττή η δική μου παρουσία . Ήδη είναι βέβαια αφού οι πολλοί έχουν αποφασίσει πως θέλουν Σοβιετία και όχι δυτικό κράτος.

Το βλέπουμε παντού γύρω μας και η ουσιαστική κατάρρευσή της θα γίνει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και όχι επειδή το θέλουν οι πολλοί. Η διάδοχη κατάσταση επομένως δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος για την χώρα μας αφού άλλο να κάνεις κάτι που θέλεις και το θεωρείς ΣΩΣΤΟ και άλλο να αναγκαστείς από την πραγματικότητα να κάνεις κάτι.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: