ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όχι μιζέρια και γκρίνια άλλη πρόταση να ακούσουμε εκτός της διοίκησης Χατζηδάκη για τον προϋπολογισμό που έρχεται

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Όχι μιζέρια και γκρίνια άλλη πρόταση να ακούσουμε εκτός της διοίκησης Χατζηδάκη για τον προϋπολογισμό που έρχεται


Και επιβεβαιωμένα από τον δήμο Ηλιούπολης τα πάνω από 9.000.000 ευρώ που θα δαπανηθούν για τον τομέα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και του ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ . 



Και μια απέραντη χαβούζα είναι η πόλη και LED δεν έχουμε επειδή κάποιοι δεν άφησαν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που θα έλυνε το πρόβλημα με κόστος μόλις 3 εκ. ευρώ! 

Σε τρία χρόνια που θα προσπαθήσουν να κάνουν νέο το κόστος θα είναι σίγουρα κάνα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω.

Κριτική άκουσα και είδα και διαδικτυακά μόνο από τον επικεφαλή της παράταξης η "Η Πόλη που θέλω" κ. Γαβριήλ Αραμπατζή αλλά δεν διάβασα την δική τους πρόταση.

Δεν διάβασα π.χ πουθενά πως ο τομέας της καθαριότητας θα στοίχιζε λιγότερο εάν δίνονταν σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, δεν διάβασα πουθενά πως ο δήμος θα έπρεπε ήδη να έχει μεταφέρει τους λογαριασμούς ρεύματος σε άλλη φθηνότερη εταιρία από τη ΔΕΗ ( το έχει κάνει ήδη ο δήμος Αλίμου) , δεν διάβασα πως δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να δίνουμε 300.000 ευρώ τον χρόνο για την Δημοτική Αστυνομία που και όταν καταργήθηκε επί Σαμαρά- Βενιζέλου δεν μας έλειψε και γενικά μια άλλη διαχείριση των χρημάτων που δίνονται από το Κράτος κάθε χρόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό που δεν άκουσα πάλι είναι με ποιον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει έσοδα. Το ίδιο ισχύει και για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ διοίκηση που εξαντλεί τις μεθόδους εσόδων της μόνο από την φορολογία των πολιτών. Τώρα πάει να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο, τώρα θα κάνει εξορύξεις , τώρα που χρεοκόπησε και όχι όταν η πατρίδα το είχε ανάγκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι ΜΟΝΟ είναι μικρογραφία της κεντρικής αλλά και πολύ πιο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ.

Σωστά λοιπόν ο κ. Αραμπατζής ζητάει στοιχεία για τους ελέγχους που έγιναν στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου μας αλλά εδώ δεν έχει δοθεί ακόμα πόρισμα για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε της δικής τους διοίκησης που αποδεδειγμένα κακοδιαχειρίστηκε τα χρήματά μας.

Με αιτιάσεις λοιπόν αντιπολίτευση δεν γίνεται όπως και δημοσιογραφία δεν υπάρχει όταν απλώς περιγράφεις μια κατάσταση και δεν ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ που νομίζεις (έστω και εάν κάνεις λάθος ) πως τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Εμείς εδώ τα γράφουμε επί 7 χρόνια πως η Σοβιετία προσπαθεί να μας βουλιάξει και πάλι. Με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης που θα στείλει και πάλι δισ. ευρώ στους δήμους για να λειτουργήσουν .. Χωρίς στην ουσία να τους εποπτεύει ουσιαστικά, χωρίς να τους δίνει κατεύθυνση προς τα που πρέπει να κινηθούν και κυρίως χωρίς να τους ΛΕΕΙ ξεκάθαρα πως πρέπει να μάθετε να ξοδεύετε ΛΙΓΟΤΕΡΑ από όσα παράγετε. Και επειδή οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν ικανά έσοδα αφού δεν τα ψάχνουν κιόλας το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι αβέβαιο απλώς αλλά μαύρο!

Οι ΤΖΑΜΠΑ δήμαρχοι τύπου Δ. Κιντή και Θεόδωρου Γεωργάκη δεν είναι το σημερινό μοντέλο διαχείρισης είναι ξεπερασμένοι και ανήκουν σε αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Ότι και να κάνει ο Γιώργος Χατζηδάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά ζητήματα χειρότερα από αυτούς γιατί έχει τα μισά χρήματα από όσα διαχειρίστηκαν εκείνη ανά έτος. Επομένως ας αφήσει η αντιπολίτευση την μίζερη κριτική και ας μας παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα . Σε απλή διαχείριση των εκατομμυρίων όποιος μ@λ@κ@ς και εάν ασκεί διοίκηση θα καταφέρει να "τσουλίσει" ο δήμος το θέμα όμως είναι πως πάλι γυρνάμε πίσω στην κακή διοίκηση που άσκησαν όλες οι διοικήσεις του δήμου μας πλην Βασίλη Βαλασόπουλου. 

Και τότε θα αποδειχθεί αυτό που σας έχουμε ήδη πει . Η πόλη επί Βαλασόπουλου δεν έκανε τις μεγάλες τομές αλλά και δεν βούλιαξε τον δήμο οικονομικά κάτι που δεν έπραξαν όλοι οι προηγούμενοι.

Γιατί για εμάς ¨Άγιοι" δεν υπάρχουν στην πολιτική σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο αλλά υπάρχουν λιγότερο "κλέφτες" και "διεφθαρμένοι" και με αυτούς θα είμαστε πάντα που προξενούν την μικρότερη βλάβη στις κοινωνίες.

Τέλειος διαχειριστής δεν υπάρχει , όπως δεν υπάρχει και τέλειος επιχειρηματίας. Αλλά δεν είναι δυνατόν  να μας παρουσιάζεται ως ΛΥΣΗ αυτός που χρεοκόπησε την επιχείρησή του ή αυτός που φέσωσε τον δήμο του. 

Άρα επειδή ο Χατζηδάκης δεν έχει να ζηλέψει ΤΙΠΟΤΑ από τους δύο πρώην δημάρχους που τον στηρίζουν καλό θα ήταν να βάλει τα δυνατά του για να είναι τουλάχιστον ίδιος διαχειριστής με τον προηγούμενο τον Βασίλη Βαλασόπουλο. 

Άλλωστε με αυτούς τους συνεργάτες δεν μπορεί να πάει και καλύτερα , εάν έφερνε ΚΑΘΑΡΑ δικούς του τότε θα είχε και καλύτερο αποτέλεσμα. 

Από τους 20 περίπου μετακλητούς της "νέας" διοίκησης έχουμε ξεχωρίσει 5 που θεωρούμε πως μπορούν , δεν τους αναφέρουμε μην τους "κάψουμε" αφού ως γνωστόν κάνουμε αντιπολίτευση στην διοίκηση πριν ακόμα αναλάβει. Αιτία αυτοί που την στήριξαν που εάν εξαιρέσει κανείς τον Γιάννη Αναγνώστου όλοι οι άλλοι ήρθαν για να πάρουν και όχι για να δώσουν.

Έχω μια ωραία ανακοίνωση του Γιάννη Αναγνώστου για τα απορριματοφόρα του δήμου που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Χατζηδάκη Γκαίμπελς για τα ψέματα που έλεγε. Σε πρώτη ευκαιρία θα την παρουσιάσω την είχα δημοσιεύσει και τότε το 2017 εάν δεν κάνω λάθος.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΟΜΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ.
ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ , ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙΣ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ


Υ.Γ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ......ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.