ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μην πετάτε όπου βρίσκεται τα ογκώδη αντικείμενα και τα σκουπίδια σας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Μην πετάτε όπου βρίσκεται τα ογκώδη αντικείμενα και τα σκουπίδια σας


Η δική μας άποψη για την καθαριότητα της πόλης είναι γνωστή σε όλους τους αναγνώστες μας. Εάν όμως η “νέα” διοίκηση εμμένει στο δημόσιο – δημοτικό χαρακτήρα της δομής ας εφαρμόσει και κανένα διοικητικό μέτρο εναντίον όσων πετάνε ογκώδη αντικείμενα σε πάρκα και πλαυτείες.

Αντί η δημοτική Αστυνομία να βολτάρει άσκοπα σας κοιτάξει μήπως βρει παραβάτες και ας κόψει έστω και μια κλήση για να διαδοθεί και να μπορέσει να αποτραπεί αυτό το κακό που γίνεται στην πόλη.
Έχουν δίκιο οι υπάλληλοι της καθαριότητας όταν βλέπουν πως αμέσως μόλις καθαρίσουν ένα σημείο σε μερικές ώρες έχει καταντήσει και πάλι σκουπιδότοπος από μπάζα και νέα σκουπίδια που αφήνονται έξω από τους κάδους.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή δεν βλέπουμε φυσικά εχθρικά εργαζόμενους που εργάζονται για να καλύψουν το καθισιό και των συνδικαλιστών τους σας μεταφέρουμε και την δική τους άποψη πως με 20-25 νέες προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου θεωρούν πως η εικόνα της πόλης μπορεί να αλλάξει διαφωνόντας με την άποψη πως μόνο οι ιδιώτες έχουν την ευχέρεια να λειτουργήσουν καλύτερα από το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της δομής καθαριότητας που αποτελείται από ΜΟΝΙΜΟΥΣ υπαλλήλους , συμβασιούχους και από προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εμείς φυσικά και κάνουμε έκκληση στους δημότες να ενημερώνουν την διοίκηση όταν πρόκειται να βγάλουν ογκώδη αντικείμενα ή εάν έχουν την δυνατότητα να ενοικιάζουν τους ειδικούς κάδους από ιδιώτη ή να λένε στον δήμο να τους τοποθετήσει κάποιον όταν κάνουν οικοδομικές εργασίες.

Τα πρόστιμα είναι αποτρεπτικά βέβαια αλλά απαιτούν και αποτελεσματικότητα από την Δημοτική Αστυνομία που θα κληθεί να τα κόψει. Ας το δοκιμάσουν και αυτό εάν και γνωρίζουμε πως πολλοί συνδημότες μας ενημερώνουν για το πότε θα βγάλουν τα ογκώδη και ρωτάνε τον δήμο για αυτό.

Περιμένουμε τέλος από τη “νέα” διοίκηση να μας ενημερώσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τι προτίθεται να κάνει με τις συνεχιζόμενες ολιγόωρες άδειες που δίνονται αφειδώς σε διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου γιατί το δικό μας ρεπορτάζ αποδεικνύει πως είναι καθημερινό φαινόμενο σε κάποιες υπηρεσίες.

Ας βοηθήσουν λοιπόν οι περισσότεροι από ότι φαίνεται που επιθυμούν να παραμείνει η δομή της Καθαριότητας και του Πρασίνου μόνο στο Κράτος (και μόνο με συνεργασία με Ιδιώτες σε τομείς όπως π.χ τα κλαδέματα κ.α ) με τη δική τους καλή συμπεριφορά να μην απαξιώνεται η δομή από την κακή εικόνα που παρατηρείται. 



Άλλωστε για τον λόγο αυτό η “νέα” δημοτική αρχή μείωσε κατά 3% και τα τέλη Καθαριότητας για το 2020 ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις όσων καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν την εικόνα της πόλης ή της γειτονιάς τους.

Το γεγονός πως εμείς ως ιστολόγιο σπάνια προβάλλουμε τέτοιες εικόνες είναι επειδή θεωρούμε πως δεν θα εκλείψουν με υπαλλήλους που οι ίδιοι παραδέχονται πως είναι λίγοι , με εξοπλισμό που χρόνο με τον χρόνο απαξιώνεται (πολλά οχήματα είναι σε ακινησία λόγω βλαβών) και κυρίως με την ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ που αποτελεί στην ουσία και την αιτία όλων των δεινών της Ελληνικής Κοινωνίας.
Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν η διοίκηση (στην περίπτωσή μας ο δήμος ) δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει ούτε καν το προσωπικό της!

Βοηθήστε λοιπόν τους υπαλλήλους της καθαριότητας και Πρασίνου γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν πως η Σοβιετία καταρρέει και θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποδείξουν σε όλους μας πως ΜΠΟΡΟΥΝ και αυτοί με την κατάλληλη καθοδήγηση και με την βοήθεια όσων παράγουν τα σκουπίδια ( όλων μας δηλαδή) να κάνουν την διαφορά. Άλλωστε μετά την χρεοκοπία της χώρας το “συμμάζεμα” που γίνεται είναι για να πάρουν οι δανειστές μέρος των χρημάτων τους ( τα έχουν χάσει τα περισσότερα έτσι και αλλιώς) και όχι για να δοθούν χρήματα για ανάπτυξη πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Άλλωστε μόνο η άρση της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ θα έκανε και εμάς να σκεφτούμε διαφορετικά αφού τότε η εκάστοτε διοίκηση θα μπορούσε να επιλέξει το προσωπικό της και ένας καλός δήμαρχος να μην εκτίθεται από 30-40 άτομα που θεωρούν πως πρέπει να εξακολουθήσουν να πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες.

Κύριε Δήμαρχε αφού επιμένετε στον δημόσιο χαρακτήρα της δομής βοηθείστε τους εργαζόμενους με πρόστιμα σε όσους παρανομούν πετώντας όπου βρουν την σαβούρα τους και ενισχύοντας στο μέτρο που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά του δήμου την δράση τους.

Για εμάς το παιχνίδι της διατήρησης της δομής είναι ήδη χαμένο και αυτό με ευθύνη των εργατοπατέρων που απαξίωσαν πλήρως την δομή της Καθαριότητας εις βάρος των υπαλλήλων που τάχα υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Εάν η πόλη ήταν πεντακάθαρη ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει το δημόσιο χαρακτήρα της δομής;

Άλλωστε εκτός από εμάς που είμαστε ένα απλό ιστολόγιο ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν έχει εκφέρει τέτοια άποψη.

Ελπίζουμε να δούμε καλυτέρευση της εικόνας τους επόμενους μήνες και για να γίνει αυτό θα πρέπει η διοίκηση να συνεχίσει να δίνει υπερωρίες , να συντηρεί τα μέσα και κυρίως να πείσει τους υπαλλήλους της Καθαριότητας πως εάν δεν πετύχουν το επόμενο βήμα θα είναι η ΠΛΗΡΗ ιδιωτικοποίηση της δομής.

Μπορεί άλλωστε η διοίκηση να δημιουργήσει προσωποπαγείς θέσεις στην καθαριότητα έτσι ώστε μετά από 2 χρόνια να μην φεύγουν οι περισσότεροι για να γίνουν διοικητικοί υπάλληλοι. Άλλωστε ΔΕ είναι οι περισσότεροι υπάλληλοι και στον δικό μας δήμο και αλλού και με το θεσμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου βλέπουμε πως πολλοί είναι αυτοί που αλλάζουν κατηγορία και γίνονται ΠΕ μετά τον διορισμό τους.

Τώρα γιατί ΔΕ υπάλληλοι χρειάζονται για την καθαριότητα είναι κάτι που πρέπει να εξηγήσει η κεντρική διοίκηση που προκηρύσσει τους διαγωνισμούς.

Η  κ. Νοτοπούλου από υπάλληλος καθαριότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης έγινε υπουργός χωρίς να δουλέψει ούτε μία ώρα στη θέση για την οποία προσλήφθηκε όπως ομολόγησε και η ίδια (προς τιμήν της) σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Άρα χάθηκε μια θέση για κάποια που δεν είχε σκοπό να πιάσει σκούπα και φαράσι και πόσοι άλλοι έκαναν το ίδιο με αποτέλεσμα στο τέλος να πιάσει την σκούπα και τον φαράσι ο εργολάβος ιδιώτης που με μισθούς πείνας θα θησαυρίσει εξαιτίας της δικής μας κακής νοοτροπίας.

Θεωρώ μάλιστα πως με Έλληνες εργολάβους θα έχουμε φαινόμενα να πάει η δομή σε ιδιώτη και εάν η εκάστοτε διοίκηση δεν μεριμνήσει με ειδικές ρήτρες να τον “δέσει” θα εξακολουθήσουμε να βρωμάμε!

Επομένως η διοίκηση είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθαριότητα της πόλης , αυτοί θα κριθεί και πριν αρχίσουμε και εμείς να ανεβάζουμε φωτογραφίες τις οποίες άλλωστε βλέπουν οι δημότες μας σε πολλά σημεία της πόλης καλό θα ήταν να ενεργοποιηθεί.

Άλλωστε με τα σκουπίδια έγιναν Αντιδήμαρχοι κάποιοι και τώρα που ανέλαβαν μέσα σε δύο μήνες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αδειάζουν τα ταμεία του δήμου μας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να μειώσει και άλλο την χρηματοδότηση στους ΟΤΑ μπας και αντιληφθούν κάποτε πως πρέπει να μην ΔΙΝΟΥΝ με χαμηλά τιμήματα τους κοινόχρηστους χώρους σε ιδιώτες, μπας και αξιοποιήσουν τα έσοδα τους από το Νεκροταφείο της πόλης, μπας και ενοικιάσουν με κανονικά τιμήματα δομές όπως το αναψυκτήριο κ.α που δίνονται σε ιδιώτες σε τιμές που σίγουρα κινούν υποψίες σε όλους.

Πάμε λοιπόν ως δημότες (αφού οι περισσότεροι είσαστε υπέρμαχοι του Κρατισμού) να μειώσουμε τα σκουπίδια και τα μπάζα που πετάμε ανεξέλεγκτα γιατί εάν συνεχίσουμε έτσι θα τα βλέπουμε για μήνες εκεί.

Για εμάς που δεν θέλουμε ΚΑΜΙΑ δομή του δήμου μας να λειτουργεί από υπαλλήλους του δήμου ας περιμένουμε να αδειάσουν τα ταμεία αφού τότε θα υλοποιήσουν το μέτρο αυτό όσοι σήμερα το παίζουν φίλοι και συνοδοιπόροι των εργατών καιθαριότητας και κοιτάνε πως θα χαλάσουν τα μηχανήματα τους για να μπορούν να διαπραγματευθούν με τους ιδιώτες ανταλλακτικά , και συνεργεία αποκατάστασης των βλαβών!

Πόσο στοιχίζουν τα ανταλλακτικά αυτά θα πάρετε μια γεύση προσεχώς αλλά μόνο μια γεύση γιατί τα καλύτερα ρεπορτάζ τα φυλάμε προς το τέλος του έτους όπου θα σημάνει και για εμάς το κλείσιμο ενός κύκλου και έναν απολογισμό για το τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε το 2020!

Πάντως τα “κενά” να ξέρετε πως καλύπτονται από την ίδια την ζωή που είναι πολύ σκληρή με όσους κολυμπάνε κόντρα στο ρεύμα!


Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...


ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.......ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΙΧΜΗΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ,ΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Υ.Γ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΑΥΡΟ, ΛΙΓΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ , ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ Η ΕΚΡΗΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ.
(ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ , ΑΦΟΥ ΗΘΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ)