ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν ασχολούμαστε με σωματεία που επιχειρούν να έχουν ρόλο στις αποφάσεις μιας διοίκησης εμποδίζοντας το έργο της

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Δεν ασχολούμαστε με σωματεία που επιχειρούν να έχουν ρόλο στις αποφάσεις μιας διοίκησης εμποδίζοντας το έργο της

Μια εικόνα χίλιες λέξεις και ο Κάνδηλας τους "εξέθεσε" και πάλι 
Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου το περιστατικό με τη ΖΕΗ και το mail που στάλθηκε αφού για εμάς χωρίς να υπάρχει καταγγέλλων δεν υπάρχει θέμα. 



Επομένως για εμάς είναι αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ο τρόπος με τον οποίο θέλει να "απαλλαγεί" από τα αδέσποτα ζώα.

Άλλωστε την δυνατότητα κάποιος να αποφασίζει για τις τύχες των ζώων που δεν πρέπει για το "κοινό καλό" να αναπαραχθούν προφανώς και είναι απόφαση της επίσημης Πολιτείας και όχι σωματείων. 

Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να εκφέρει ΔΗΜΟΣΙΑ την άποψή του , να διαμαρτύρεται για όσα πρεσβεύει και δεν εφαρμόζονται αλλά την τελική απόφαση για το τι θα συμβεί την έχει η εκάστοτε διοίκηση. 

Εάν λοιπόν στη "νέα" διοίκηση αρέσουν αυτά τα σπιτάκια των μικρών ζώων ας φροντίσει να γίνουν περισσότερα εάν πάλι δεν αρέσουν ας τα πετάξει στα σκουπίδια.

Για εμάς είναι λίγα αλλά προφανώς το πόσοι θα "φιλοξενηθούν" σε αυτά είναι πρόβλημα που "λύνεται" μέσω υιοθεσιών αδέσποτων ζώων ή ακόμα και θανάτωσή τους. 

Και αφού πρέπει να ζήσουν τα ζώα χρειάζονται χρήματα για να ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ και δομές για να φιλοξενηθούν αφού τελικά οι φιλόζωοι δεν επαρκούν για να μαντρώσουν όλα τα ζώα!

Όσοι λοιπόν θεωρούν πως είναι απάνθρωπη η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ αλλά ηθική και ΝΟΜΙΜΗ  η στείρωση ζώων ας μας λύσουν και εμάς την απορία. Πόσες γάτες μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα πάρκο απέναντι από σχολείο;

Για εμάς απεριόριστες αλλά όταν οι δημότες αντιδικούν μεταξύ τους τη ΛΥΣΗ την δίνει η εκάστοτε δημοτική αρχή η οποία με πυγμή έλυσε το θέμα. 

Καθάρισε το πάρκο και μετέφερε πιο δίπλα τα σπιτάκια και τις ταΐστρες των αδέσποτων ζώων. 

Άλλωστε με τις γάτες και τους σκύλους δεν θα έχουν πρόβλημα γιατί δεν ψηφίζουν και για τον λόγο αυτό στειρώνονται και τις πάνε όπου θέλουν, με τους "προστάτες" τους είχαν πρόβλημα και όσο πιο γρήγορα τους "καθαρίσουν" τόσο το καλύτερο για αυτούς αλλά και για τις γάτες!

Βλέπετε η κατάσταση είναι οξυμένη αφού όσοι δεν συμπαθούν τα αδέσποτα τα θανατώνουν!  Και βέβαια το πρόβλημα θα μπορούσε να το είχε λύσει η κεντρική διοίκηση που αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της ακόμα και εκεί. Έριξε το μπαλάκι στους δήμους που κάποια στιγμή με την διαχείριση που κάνουν θα έρθουν στο δίλημμα εμβόλιο για τα παιδιά ή για τις γάτες και τους σκύλους;

Η φωτογραφία είναι του Άγγελου Κάνδηλα που πήγε στο σημείο και αποθανάτισε τα σπιτάκια των ζώων , τις εκκλήσεις της Φιλοζωϊκής που θέλει ξηρά τροφή για τα ζώα και όχι μαγειρευτό φαγητό - αποφάγια (για την σωστή τους ανάπτυξη προφανώς καθώς και για να διατηρείτε ο χώρος καθαρός) και μας έλυσε απορίες που δεν είχαμε εμείς άλλωστε.

Τώρα ο κ. Στασινόπουλος (αρμόδιος Αντιδήμαρχος ) θα αποφασίσει εάν ο δήμος μας έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια δομή που θα φιλοξενεί τα αδέσποτα ή θα έχει τις γάτες και τους σκύλους να βολτάρουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ στην πόλη.

Η ελευθερία βέβαια είναι σκληρή και ενίοτε τα οδηγεί και στον ΘΑΝΑΤΟ όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους ελεύθερους ανθρώπους.


Μας έστειλαν πάνω από δέκα μηνύματα πως τάχα αποκρύψαμε το ΘΕΜΑ. Ποιο θέμα ΚΥΡΙΟΙ; Πως τσακώνονται οι δημότες μας για την τύχη μιας γάτας ; Αφήστε την ελεύθερη να αποφασίσει τι σας ενοχλεί  άλλωστε , όλη η πόλη είναι χαβούζα και σας φταίνε τα πέντε πιατάκια με τροφές για αδέσποτα;

Η ΖΕΗ θα συνεχίσει την δράση της , ο δήμος την δική του και εάν οι απόψεις τους συντείνουν (και κυρίως τα συμφέροντά τους )θα συνεργαστούν εάν όχι την τελική απόφαση θα την πάρει η εκάστοτε διοίκηση που άλλωστε κρίνεται από τους δημότες.

Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν εάν ήθελε ο δήμος πέταγε στα σκουπίδια τα σπιτάκια από τις γάτες έστελνε και στα δικαστήρια την φιλόζωο που νομίζει πως μπορεί να έχει σπιτάκια σε κοινόχρηστους χώρους και το θέμα λύνονταν μια και καλή. Δεν το έπραξε και ορθώς ΚΑΤΑ τη δική μας άποψη (που βέβαια από τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μειοψηφική αφού οι αγανακτισμένοι από τα τετράποδα είναι πολλοί) εάν τώρα κάποιοι άλλοι κάτοικοι ενοχλούνται και είναι οι περισσότεροι θα κριθεί στην πορεία.

Εγώ άλλωστε δεν μένω εκεί για να έχω ολοκληρωμένη άποψη . Για μένα άλλωστε το πάρκο αυτό βρωμάει εδώ και χρόνια και δεν είναι χώρος αναψυχής ούτε καν για γάτες και σκύλους!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: