ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στο ίδιο μήκος κύματος με όλους τους άλλους ο υποψήφιος δήμαρχος κος Δημήτρης Ευαγγέλου ζητεί την απομάκρυνση του ΚΥΤ Υμηττού!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Στο ίδιο μήκος κύματος με όλους τους άλλους ο υποψήφιος δήμαρχος κος Δημήτρης Ευαγγέλου ζητεί την απομάκρυνση του ΚΥΤ Υμηττού!


Με άρθρο του στο site ilioupolinews.gr (δες εδώ) ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης κος Δημήτρης Ευαγγέλου τοποθετήθηκε για το ζήτημα με το νέο προεδρικό διάταγμα για την ασφάλεια και ανάπτυξη του Υμηττού στο οποίο λύνεται μια χρόνια "εκκρεμότητα΄" , και "νομιμοποιεί" την παρουσία του ΚΥΤ στον Υμηττό μας. 

Θυμίζουμε για όσους ήρθαν χθες στην πόλη πως το ΚΥΤ Υμηττού βρίσκεται μέσα στο δάσος πάνω από 20 χρόνια κατασκευάστηκε επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη και επί δημαρχίας Θεόδωρου Γεωργάκης ενώ αντιδράσεις υπήρχαν από μικρή μερίδα συνδημοτών μας. 

Στο άρθρο του ζητεί από την δημοτική αρχή να κάνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα καθώς θεωρεί πως το ΚΥΤ Υμηττού πρέπει να μεταφερθεί αλλού μη λαμβάνοντας υπόψη του το ΓΕΓΟΝΟΣ πως τόσες κυβερνήσεις επί δύο δεκαετίες το διατηρούν στα σύνορα του δήμου μας με τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης προφανέστατα όχι για να μας πεθάνουν αλλά για να καλύψουν τις ανάγκες σε ρεύμα που έχει η περιοχή μας αλλά και ευρύτερα τα Νότια Προάστια. 

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση του κ. Ευαγγέλου μας δίνει και ένα πρώτο στίγμα του για το τι πρεσβεύει αφού η "άμεση" αντίδραση για κάτι που μας συμβαίνει επί δύο δεκαετίες εμάς για λαϊκισμός μας φαίνεται και όχι για πολιτική! 

Τονίζουμε πως τον παραλογισμό να φύγει το ΚΥΤ Υμηττού στηρίζουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ κάτι το οποίο δεν αφήνει καμία αισιοδοξία σε εμάς τους ορθολογιστές πως υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ σε αυτή την πόλη. 

Σε επόμενη δημόσια παρέμβαση του κ. Ευαγγέλου αναμένουμε την άποψή του για το εάν η χώρα μας πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ ή όχι γιατί φυσικά και εάν δεν τοποθετηθεί και εάν δεν δώσει τα αριστερά του διαπιστευτήρια σε ένα τέτοιο θέμα δήμαρχος της πόλης μας δεν γίνεται! 

Η φωτογραφία είναι από το site ilioupolinews.gr για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ενώ τα ενεργά link οδηγούν στην δημόσια παρέμβαση του κ. Ευαγγέλου για να "επαναστατήσετε" και εσείς μαζί του για το "κακό" που μας βρήκε εδώ και δύο δεκαετίες και που ένα σωρό κυβερνήσεις δεν το απομακρύνουν πάνω από την πόλη μας για να μείνουμε στο απόλυτο σκοτάδι  όπως είναι και οι απόψεις των πολλών ακραίων που μαζεύτηκαν σε μια κακόφημη πόλη που προφανέστατα και δεν θα "σωθεί" πιστεύοντας σε ΜΥΘΟΥΣ που διατηρούνται επί δεκαετίες και που παρουσιάζουν ως "επαναστάτες" όσους μας κατέστρεψαν. 

Επί της ουσίας το νέο προεδρικό διάταγμα για την ανάπτυξη και προστασία του Υμηττού περιλαμβάνει περιβαλλοντική μελέτη κάτι που μάλλον θα διέφυγε της προσοχής του κ. Ευαγγέλου αφού το "έγκλημα" της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οργανωμένο και υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά των πολλών αφού χωρίς ρεύμα δεν κινείται τίποτα. 

Το κόστος μεταφοράς του ΚΥΤ Υμηττού και η ενναλακτική είναι της τάξεως δισ ευρώ και θα μπορούσαμε να το δούμε μόνο εφόσον όσοι ισχυρίζονται πως απειλείται η ΥΓΕΙΑ μας το αποδείκνυαν κιόλας. 

Δεκάδες μετρήσεις αποδεικνύουν πως η ακτινοβολία του ΚΥΤ είναι κάτω από τα ευρωπαϊκά στάνταρ και ουδείς κινδυνεύει από αυτή. 

Κινδυνεύουν μόνο τα οικονομικά συμφέροντα όσων αγόρασαν εκτάσεις και έχτισαν σπίτια δίπλα του και είναι λογικό πως επιθυμούν να αυξήσουν τις τιμές των ακινήτων τους διώχνοντας κάτι απολύτως απαραίτητο για την τροφοδοσία της πόλης μας σε ενέργεια. 

Με δεδομένο το γεγονός πως οι ανάγκες σε ρεύμα έχουν αυξηθεί από όταν δημιουργήθηκε το ΚΥΤ Υμηττού είναι πιθανό η αναβάθμισή του να έχει ήδη γίνει σε 400αρι και η υπογειοποίηση είναι μονόδρομος για περισσότερη ασφάλεια όσων έτσι και αλλιώς δεν αντιλαμβάνονται πως οι νέες τεχνολογίες λύνουν τα χέρια μας αλλά επιβαρύνουν την υγεία μας. 

"Επιβλαβή" είναι τα κινητά μας αλλά τα έχουμε , ακτινοβολία τρώμε από τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών αλλά δεν τα καταργούμε και φυσικά δεν πηγαίνουμε με τα πόδια που είναι πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας αλλά "καβαλάμε" το αυτοκίνητο για να πάρουμε ακόμα και τσιγάρα από το περίπτερο!

Η κακή συνήθεια του καπνίσματος μας οδηγεί σε περιπέτειες και επιβαρύνει την υγεία μας όμως εμείς ως "ψεκασμένοι" εξακολουθούμε και δαπανάμε τα χρήματά μας ως έρμαια του πάθους μας και της εξάρτησής μας από την νικοτίνη!

Μαθαίνουμε πως σύντομα θα ανακοινωθούν από τον κ. Ευαγγέλου κάποια στελέχη που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο που ετοιμάζει για τις δημοτικές κάλπες του 2023 και αναμένουμε και εμείς ποιοι συνδημότες μας θα πειστούν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: