ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Φήμες , φήμες , φήμες αλλά οι περισσότεροι βάζουν "πλάτη" για να διατηρηθεί η νυν διοίκηση του δήμου μας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Φήμες , φήμες , φήμες αλλά οι περισσότεροι βάζουν "πλάτη" για να διατηρηθεί η νυν διοίκηση του δήμου μας


Ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές και στον δήμο μας όλα δείχνουν πως υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα της νυν διοίκησης και του δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη έναντι των αντιπάλων του. 

Με όσους έχει καταφέρει να μαζέψει αριστερά και δεξιά έχει εξασφαλίσει ένα 20%-25% από τον πρώτο γύρο ποσοστό ικανοποιητικό εάν φανταστεί κανείς πως η τετραετία κύλισε χωρίς στην ουσία η καθημερινότητα των πολιτών να έχει βελτιωθεί σε κανέναν τομέα. 

Η γκρίνια που δεν πηγάζει από τα τοπικά ΜΜΕ (που καλά "παίζουν" την διοίκηση με βάση αυτά που αποδίδει έως τώρα ) αλλά από "ανήσυχους" συνδημότες μας που αποζητούν ένα άλλο σχήμα που θα τους νοιάζεται περισσότερο δεν αποδίδει έως σήμερα τα αναμενόμενα

Έχει όμως δημιουργήσει την  αίσθηση πως όποιος και εάν περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη θα είναι και ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Η αισιοδοξία τους πηγάζει κυρίως από το γεγονός πως συγκεκριμένα συμφέροντα έχουν κινήσει γη και ουρανό για την πολυπόθητη αλλαγή,  αλλά δεν κατανοούν πως το "ποντάρισμα" σε διασπάσεις της τελευταίας στιγμής ίσως δεν οδηγήσει τους πολλούς σε μια επανάληψη της φάρσας που παίχθηκε το 2019. 

Όλες και όλοι έχουν κατανοήσει πλέον πως η νυν διοίκηση δεν κατάφερε να κάνει ΚΑΜΙΑ βελτίωση εκτός και εάν κάποιοι θεωρούν βελτίωση και πρόοδο το "φόρτωμα" του δήμου μας με επιπλέον συμβασιούχους υπαλλήλους ή το γεγονός πως πληρώνουμε περισσότερο συλλόγους , συλλογικότητες, αθλητικά σωματεία και όποιον τέλοσπάντων θέλει να προσφέρει "αλληλεγγύη", αθλητισμό και "πολιτισμό"  με τα δικά σας χρήματα. 

 Χωρίς να γνωρίζουμε τι σκέπτεται και τι επιθυμεί για την πόλη μας ο κος Δημήτρης Ευαγγέλου που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όλοι οι υπόλοιποι έχουν γνωστές θέσεις και τις ακούμε κάθε φορά στα δημοτικά συμβούλια

Αυτά που λένε είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που λένε για δεκαετίες τα πολιτικά πρόσωπα στην πόλη μας ουδείς αναζητεί ΡΗΞΕΙΣ και αυτό είναι κάτι που θα οδηγήσει πολλούς να μην πάνε καθόλου στις δημοτικές κάλπες αφού θα είναι και κουρασμένοι ή απογοητευμένοι από τις δύο διαδοχικές βουλευτικές κάλπες. 

Ρήξεις , κόντρες και αντιδικίες με την ΣΟΒΙΕΤΙΑ δεν επιθυμεί ουδείς λοιπόν σε αυτή την πόλη από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όλες και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι εάν στο δήμο μας δούλευαν 2000 εργαζόμενοι αντί για 900! 

Δείχνουν να αγνοούν πως πάνω από τους μισούς στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν το νυν δήμαρχο γιατί στους δημοσίους υπαλλήλους δεν αρέσουν οι αλλαγές έστω και εάν αυτές ελάχιστα έως καθόλου θα τους επηρεάσουν. 

Ακούμε φήμες και το γράφουμε αφού δεν τις θεωρούμε τυχαίες πως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι με την δημοτική παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου "Πρώτα η Ηλιούπολη" θα είναι ο γιος του πρώην δημάρχου κ. Ηλίας Βαλασόπουλος! 

Επειδή πολλοί θα αγνοείται και πως είναι οπτικά η παρακάτω φωτογραφία του μαζί με την κα Καπίρη και τον κ. Ψυρρόπουλο θα σας δώσει μια πρώτη εικόνα! 


Πέρα από την έκπληξη μιας τέτοιας επιλογής έχουμε να πούμε πως εάν όντως η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί και δεν είναι ράδιο αρβύλα,  τότε τα πράγματα περιπλέκονται με δεδομένο πως δεν έχουμε δει έως σήμερα κανέναν από τα στελέχη της νυν  διοίκησης να αποχωρεί και να συντάσσεται με την προσπάθεια του κ. Ευαγγέλου που και ο ίδιος εάν δει πως το πράγμα δεν "τσουλάει" όπως θα το περίμενε ίσως κάνει δεύτερες σκέψεις

Για την κεντροδεξιά η μόνη ΣΩΤΗΡΙΑ της για δεύτερο γύρο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι η ένωση των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων,  η οποία θα εξασφάλιζε μία εύκολη είσοδο στον δεύτερο γύρο,  και από εκεί και πέρα αναζητείται το "θαύμα". 

Γιατί πλέον εμείς δεν βλέπουμε κανέναν στον χώρο της κεντροαριστεράς να θέλει να παίξει τον ρόλο του αείμνηστου Κονδύλη που ήταν αυτός που έδωσε την ΝΙΚΗ το 2006 στην κεντροδεξιά παράταξη του πρώην δημάρχου κ.  Γιάννη Αναγνώστου,  και κάνοντας την υπέρβαση για λόγους τους οποίους εμείς δεν γνωρίζουμε. 

Στην παράταξη "ΗλιουΠόλις - Ανθρώπινη πόλη" το προβάδισμα του κ. Παπαδάτου ίσως την οδηγήσει στη διάσπαση , με πλειάδα στελεχών της να επανδρώνουν τα ψηφοδέλτια του νυν δημάρχου αφού κακά τα ψέματα όποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη έχει στην  συντριπτική του πλειοψηφία τον νυν δήμαρχο ως πρώτη του επιλογή. 

Οι δεκάδες πλέον φωτογραφίες του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως και το γεγονός πως ο Αντιδήμαρχός του κ. Στασινόπουλος διατηρεί άψογες σχέσεις με πολλούς βουλευτές και πρώην υπουργούς της πρώην  κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα είναι ενδεικτικές πως το κόμμα στο τέλος θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο έστω ερχόμενο και σε σύγκρουση με τα τοπικά στελέχη που διαφωνούν. 

Εμείς έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές και με δεδομένο πως από εμάς οι αναγνώστες περιμένουν περισσότερα από ό,τι από όλους τους άλλους σας λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως σε οποιαδήποτε επιλογή στον δεύτερο γύρο θα προτιμήσουμε τον αντίπαλο του κ. Χατζηδάκη είτε είναι αυτός ο κος Ψυρρόπουλος , είτε είναι ο κος Ευαγγέλου , είτε είναι ο κος Ευσταθίου , είτε είναι ο κος Αραμπατζής. 

Η μόνη περίπτωση που του μένει για να τον στηρίξουμε είναι να βρεθεί απέναντι στην κα Τσατσούλη όπου εκεί βέβαια μην περιμένετε από εμάς να ψηφίσουμε ΦΑΣΙΣΤΕΣ και δεν είμαστε και από αυτούς που απέχουν! 

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται και πιο δυναμική αντιπολίτευση δεν θα βρείτε πουθενά αλλού , αφού εμείς δεν κινούμαστε με ευχολόγια και δεν φοβόμαστε να πάμε κόντρα στο ρεύμα. 

Είμαστε σε επαφή με πολλούς από εκείνους που λένε πως η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και προσπαθούμε να τους πείσουμε να δώσουν περισσότερα ,εάν δεν θέλουν να έχουμε για δήμαρχο για πέντε ακόμη χρόνια τον κ. Χατζηδάκη και την ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ κατά βάση παρέα του. 

Το ό,τι υπάρχουν πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους εμάς δεν μας λέει κάτι γιατί ούτε θα εκλεγούν αλλά ούτε και θα καθορίσουν μια πορεία που είναι πολύ αριστερή για τα γούστα μας. 

Έτσι καθημερινά πλέον αφού αντιπολίτευση με ενναλακτικές και υλοποιήσιμες προτάσεις  δεν γίνεται θα προσπαθήσουμε από εδώ μέσα να δημιουργήσουμε αναγνώστες και δημότες που δεν θα τους τρομάζουν οι αλλαγές και κυρίως που δεν θα πιστεύουν σε ΜΥΘΟΥΣ που κρατάνε την πόλη μας πίσω. 

Στα 10 χρόνια πορείας μας άλλωστε έχουμε ήδη πετύχει το μονοψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης και το να γράφονται πλέον ΔΗΜΟΣΙΑ σε ομάδες στο facebook της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ πως είναι ωφέλιμο για τους πολλούς να ιδιωτικοποιηθούν δομές του δήμου μας! Δεν το λες και λίγο εάν αναλογιστεί κανείς πως σε αυτό τον δήμο είχαμε κομμουνιστή δήμαρχο για 12 χρόνια και έχουν στηθεί αγάλματα "ηρώων" που αφελώς ή με δόλο κάποιοι τιμούν εις βάρος της Ιστορίας μας. 

Μπορεί να φαντάζει φαβορί ο νυν δήμαρχος κος Γιώργος Χατζηδάκης αλλά στην ουσία ούτε και αυτός περιμένει ποιους θα  βρει απέναντί του στις κάλπες του 2023 και κυρίως πως όσοι έβαζαν πλάτη έως και χθες στη νυν διοίκηση όπως π.χ ο ΕΣΗ θα αντιληφθούν πως πρέπει να βγουν μπροστά για να αλλάξει η εικόνα που δεν ευνοεί και τους ίδιους. 

Εάν δεν βγουν τώρα μπροστά όσοι καρτερούν υπομονετικά πως η εικόνα θα αλλάξει , θα είναι συνυπεύθυνοι για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ να μας κάνουν κουμάντο το ΣΕΔΗ και οι "ψεκασμένοι". 

Η πόλη δεν έχει οδοφωτισμό τύπου led, δεν έχει παιδικές χαρές ασφαλείς, δεν έχει αθλητικούς χώρους αντάξιους της αθλητικής ιστορίας της πόλης , και δεν έχει και επιχειρήσεις που να είναι υγιείς και να μην κινδυνεύουν αύριο - μεθαύριο με λουκέτο. 

Η βοήθεια του δήμου προς τις επιχειρήσεις αυτές περιορίζεται σε διευκολύνσεις που δεν τους λύνουν τα βασικά τους προβλήματα,  και φυσικά ο σχεδιασμός έναν σωρό πραγμάτων που τους είχαν τάξει παρέμεινε στα χαρτιά. 

Ακολουθεί ένα ωραίο ρεπορτάζ αφού απάντηση δεν πήραμε για τα πόσα χρωστάμε ως δήμος σε ΔΕΚΟ όπως φυσικά και δεν είδαμε καμία κίνηση το τελευταίο τετράμηνο που να μας κάνει να πιστέψουμε πως έως το τέλος του 2023 η πόλη μας θα έχει νέο οδοφωτισμό με λάμπες led. 

Ο διαγωνισμός θα προκηρύσσονταν τον Αύγουστο έχουμε μπει στον Νοέμβριο και ακόμη περιμένουμε. 

Συνεπής στο ό,τι δεν θα παίξουμε στο παιχνίδι πάμε από έναν  κακό δήμαρχο στο χειρότερο είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ πεπεισμένοι πως χειρότερος από τον νυν δήμαρχο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε , κάτι που μας αποκάλυψαν οι δικές του επιλογές,  με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει! 

Εάν και οι επιλογές του φαινομενικά είναι "έξυπνες" , θα πρέπει να ενθυμείται πως οι ίδιες οδήγησαν και τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο στο σπίτι του. 

Για αυτόν θα είναι και πιο δύσκολο γιατί για να φτάσει από την Ηλιούπολη θα χρειαστεί ολόκληρο "ταξίδι". 

Δεν γράψαμε τυχαία αυτό το κείμενο ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές,  και σίγουρα με τον τρόπο αυτό θέλουμε να "εκθέσουμε" όσους θέλουν την αλλαγή αλλά χωρίς την δική τους έκθεση στα μάτια πρώην συντρόφων. 

Όλα δεν μπορεί να τα έχουν , ας βγουν μπροστά και είτε θα πάμε προς την σωστή πορεία είτε θα παραμείνουμε να μας κουνάνε το δάχτυλο οι υπάλληλοι της καθαριότητας για πιο λόγο δεν παίρνουμε σκούπα και φαράσι να καθαρίσουμε εμείς τα πεζοδρόμια και τους δρόμους έξω από τα σπίτια μας. 

Εμείς σκούπα και φαράσι δεν παίρνουμε και ξεκάθαρα προτείνουμε να δοθεί η δομή καθαριότητας και πρασίνου σε ιδιώτη για να σωθούμε! 

Σταματήστε λοιπόν να βάζετε "πλάτη".  Με τόσες πουτ@ν@ς που μάζεψε ήταν λογικό πως θα έκανε τον δήμο μας "μπουρδέλο". Εάν έχετε γεμάτες τσέπες και επισκέπτεστε τέτοιους χώρους κανένα πρόβλημα. Εμείς πάντως συνένοχοι στο να πληρώνουμε πουτ@νες ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: