ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αυτός είναι ένας από τους υπαλλήλους του δήμου μας που καλείται να του πληρώσει το μεταπτυχιακό του η Σοβιετία

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Αυτός είναι ένας από τους υπαλλήλους του δήμου μας που καλείται να του πληρώσει το μεταπτυχιακό του η Σοβιετία

Ο πρώην δήμαρχος της πόλης μας Βασίλης Βαλασόπουλος σε προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής του 
Η ιστορία μας θα μπορούσε να τύχει κοινωνικοεπιστημονικής μελέτης ως ένα σύγχρονο φαινόμενο κατάχρησης και ιδιοποίησης εξουσίας , με σκοπό την παροχή οικονομικών και επαγγελματικών προνομίων διαμέσου της κατοχής εκλέξιμης αιρετής θέσης.



Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το φαινόμενο της μεταμόρφωσης μιας πράσινης κάμπιας σε πολύχρωμη πεταλούδα μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

Στην περίπτωσή μας στη θέση του συμπαθέστατου εντόμου είναι ένας συμβασιούχος Δ.Ε οδηγός αορίστου χρόνου ο οποίος θα "μεταμορφωθεί" σε Π.Ε διοικητικό , σε προσωποπαγή θέση σε έναν διαφορετικό φορέα από αυτόν που προσλήφθηκε , μέσα από ΝΟΜΙΜΕΣ αλλά εντέχνως κατευθυνόμενες και χειραγωγούμενες ενέργειες.

Δεν είναι το ίδιο "μαγικό" με το φαινόμενο της μεταμόρφωσης της πεταλούδας , δεν είναι προϊόν μαγείας αυτό το φαινόμενο αλλά συντελείται μέσα σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πιο συχνά σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους που ιδρύσαμε , συντηρούμε και θέλουμε να διευρύνουμε αν είναι δυνατόν. 

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος και ο πρωτοεξάδελφός του.

Ο κ.  Νικόλαος Μητσιάδης  προσλαμβάνεται ως αορίστου Δ.Ε οδηγός στην ΕΘΕΛ το 1995. Μετά από 15 χρόνια ο πρώτος του εξάδελφος γίνεται δήμαρχος της πόλης μας και ταυτόχρονα η σύζυγός του Χριστίνα Σερέτη εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" του κ. Βαλασόπουλου.

Τα ξαδέλφια δεν θα μπορούσαν να μείνουν για πολύ μακριά και αποφάσισαν να κάνουν ότι είναι ήταν δυνατόν για να βρεθούν μαζί στο Δήμο. Έτσι το 2011 με την ευκαιρία μετακινήσεων προσωπικού της ΕΘΕΛ σε φορείς του Δημοσίου , τον υποδέχθηκε στο δήμο μας. Δείτε σχετικά
https://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/site/PDF/metatakseis_oasa_fek379.pdf

Από το αντάμωμα δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά και η αδελφή του. Το 2013 η αδελφή του που υπηρετούσε ως μόνιμη ΤΕ ως Τ.Ε Τεχνολόγος -Μηχανολόγος Μηχανικός στον τότε δήμο Βάρης - Βούλας έρχεται στο δήμο μας με την υπογραφή του ξαδέλφου! Δείτε το και αυτό

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B3%CE%A9%CE%A1%CE%A5-%CE%A7%CE%98%CE%95?inline=true

Να θυμίσουμε ότι την εποχή εκείνη ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έχει μαζί του εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο τον Κώστα Σεφτελή ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που τύγχανε να ήτανε σύζυγος της κουνιάδας του (μπατζανάκης). Έτσι όλο το σόϊ είναι στο δήμο μαζί του. Ίσως οι εμπνευστές του σεναρίου της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς το "Σόϊ μου" θα μπορούσαν να αντλήσουν Ιδέες (συμπτωματικά στη σειρά πρωταγωνιστεί ηθοποιός που εκλέγεται με την παράταξη του Δημάρχου).

Σε κανέναν που του παρέχεται αιρετή Εξουσία , δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από συγγενικούς κοινωνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς επιβάλλεται νομικά και ηθικά να ασκεί τα καθήκοντα του με βάση τις Αρχές της Ισονομίας και Αμεροληψίας , της Αξιοκρατίας και της χρηστής δοίκησης.

Ο πρώην Δήμαρχος το 2015 στέλνει τον ξέδελφό του να παρακολουθήσει διήμερο σεμινάριο ιδιωτικού φορέα με θέμα "Διαδικασίες προμήθειας Κρατικών Αυτοκινήτων" αξίας 325 ευρώ για να αξιοποιηθεί σε επιτροπές αξιολόγησης και επιλογής προμηθευτών, αξιοπρόσεκτη η συμμετοχή της συζύγου του ως μέλος της επιτροπής που το εγκρίνει. Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησαν. Δείτε το και αυτό

https://www.ilioupoli.gr/images/pdf/oikonomiki2015/2015%20%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%2039.pdf

Ο Δήμαρχος - ξάδελφος γίνεται πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Παράλληλα με το δημαρχιακό του αξίωμα) και διαθέτει μετακινεί ή στέλνει όποιο ρήμα θέλετε χρησιμοποιείται) τον ξάδελφο του από τον Δήμο Ηλιούπολης στο ΣΠΑΥ. Του αναθέτει πολλαπλά καθήκοντα αφού σαν συγγενής χαίρει απολύτου εμπιστοσύνης.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A09%CE%91%CE%9F%CE%A12%CE%A8-%CE%9A90?inline=true

Ανάμεσα σε αυτά τον ορίζει ως υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας , αν και οδηγός Δ.Ε με εμπειρία και γνώσεις στο αντικείμενο που μόνο εκείνος ξέρει που τις βρήκε. Η θέση είναι σημαντική αφού προσδίδει κύρος και αναγνωρισιμότητα διαμέσου της δυνατότητας συμμετοχής του σε συσκέψεις , σεμινάρια και εκδηλώσεις του Εσωτερικού και του Εξωτερικού.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A62%CE%9C%CE%9F%CE%A12%CE%A8-%CE%9E%CE%9E%CE%95?inline=true

Το 2017 ο ξέδελφος μετά την απόκτηση πτυχίου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και πιστοποίησης γνώσεων υπολογιστή (αναγνωρισμένου Ιδιωτικού Φορέα) καθώς και αιτήσεως του , μετατάσσεται  από Δ.Ε οδηγός (ΙΔΑΧ) σε Π.Ε διοικητικός (ΙΔΑΧ) Δείτε το και αυτό

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A6%CE%A83%CE%A9%CE%A1%CE%A5-2%CE%9F6?inline=true

Στη συνέχεια οι αντιδράσεις πρώην συντρόφου  που πήδηξε σαν ποντικός από το πλοίο ("Πρώτα η Ηλιούπολη")  και είναι σήμερα ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ! 

Συνεχίζεται....

Σ.Μ 

2 σχόλια:

UNKNOWN είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ?
ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ?
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ 9000 , ΔΟΥΛΕΥΩ 12ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ Σ.... ΜΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙ.
ΣΚΕΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.

UNKNOWN είπε...

Τι βόμβα είναι αυτή Σαββατιάτικα; Γίνονται αυτά ακόμα; Πληρώνουμε μεταπτυχιακά σε κομματόσκυλα ,συγγενείς και φιλους που πηδούσαν απο την μία υπηρεσία στην άλλη σαν τα κατσίκια ;
To θέμα είναι σκάνδαλο. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί. Γιατί αν περάσει θα πέσει μεγάλη γιούχα όπου τους πετύχουν.