ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Αμέσως μετά το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα, η νέα Διοίκηση είχε δεσμευτεί να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ειδική Απόφαση, που θα καθορίζει το ωράριο και τους όρους τροφοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ, κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει από την προηγούμενη Διοίκηση.
Εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα ανά επιχείρηση και αναλυτικά:
• εάν γειτονεύουν με σχολεία,
• εάν παρεμποδίζονται οι αστικές συγκοινωνίες,
• εάν διαθέτουν επαρκή ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης για φορτοεκφορτώσεις,
• τις τοπικές συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης, πλάτος οδού ή άλλες ιδιαιτερότητες και φυσικά
• παίρνοντας υπόψη αναφορές και υποδείξεις δημοτών μας.

Η Διοίκηση έφερε το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική διαβούλευση, με την συμμετοχή των εκπροσώπων, τόσο των παρατάξεων όσο και των επτά μεγάλων Μάρκετ της πόλης.

Η πρόταση, που εκ των προτέρων τους είχε γνωστοποιηθεί, περιόριζε χρονικά την φορτοεκφόρτωση και εξέφραζε την γενική ανάγκη για ασφαλή διέλευση πεζών και ιδίως μαθητών στα Σχολεία αλλά και των οχημάτων με την μικρότερη δυνατή όχληση.

Στην συνεδρίαση οι επιχειρήσεις ζήτησαν προθεσμία μιας εβδομάδας, για να ενημερωθούν οι διοικήσεις τους, αυτό έγινε ομόφωνα δεκτό και έτσι μετατέθηκε η λήψη απόφασης για την επόμενη εβδομάδα.
Η αντιπολιτευτική πρόθεση δημοτικών συμβούλων, χωρίς σαφείς προτάσεις, τελικά μήπως διευκολύνει την «γνωστή λύση» της μη απόφασης και της συνέχισης του ισχύοντος άναρχου τρόπου τροφοδοσίας;
Και ως πότε;
Έως το επόμενο ανεπιθύμητο ατύχημα, που τότε κάποιοι θα φωνάζουν για τις «ευθύνες της Διοίκησης»;

Τα Σούπερ Μάρκετ-προς τιμήν τους-έχουν δεχτεί, ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ότι επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίλυσή του.

Η αντιπολιτευτική ματαιοδοξία και η επιχειρούμενη παραπληροφόρηση, δεν θα ανακόψουν την προσπάθεια του Δήμου Ηλιούπολης, να διαφυλάξει την ασφάλεια των δημοτών και να περιορίσει το κυκλοφοριακό χάος, με την θέσπιση κανόνων.

Αυτό είναι το αίτημα των πολιτών και αυτό υλοποιούμε.
Η δέσμευσή μας για νομιμότητα παντού, θα γίνει καθημερινή πρακτική στην πόλη και καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν, όσοι μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις φορτοεκφορτώσεις.

25/10/2019
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η ανικανότητα της "νέας" διοίκησης δεν μπορεί να καλυφθεί προφανώς από ανακοινώσεις που μας λένε πως θα συζητήσουν με τους εμπλεκομένους λες και έχουν καμία δικαιοδοσία για το θέμα. 

Και για να τους το κάνουμε λιανά με ποιον μηχανισμό ο δήμος μπορεί να κάνει έλεγχο πότε θα γίνονται τροφοδοσίες στα Super Market της πόλης; 

Δυνατότητα να νομοθετούν δεν έχουν (ευτυχώς για εμάς γιατί έχουν άσχημο παρελθόν ως διοίκηση).Όπου το Κράτος άλλωστε άφησε την διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει αποφάσεις ήταν ΟΛΕΣ εις βάρος των δημοτών. 

Μιλάνε για ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης όταν όλοι ήταν μέσα (Αντζινάς, Χατζηδάκης, Σεφτελής κ.α) στο δήμο και σε θέσεις Αντιδημάρχων άρα και αυτοί ευθύνονται.

Αυτά προς το παρόν και ελπίζουμε να μην προκαλούν τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης με τέτοιες ανακοινώσεις γιατί δεν τους ευνοεί . Το κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ άλλωστε ήταν ένα χαρτί που έπαιξαν όλοι οι πολιτικοί λίγο πριν χάσουν σε εκλογές. Ο λαός γνωρίζει όλους μας πολύ καλά. 

Η δέσμευσή τους για ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ λοιπόν ας εφαρμοστεί πρώτα στους πρώην συντρόφους τους και όχι σε επιχειρήσεις που ούτε καν τους υπολογίζουν. 

Όταν η Πολιτεία έδινε τις άδειες σε αυτά τα καταστήματα προφανώς και θα έπρεπε να έχει κάνει έλεγχο και όχι να έρχεται μετά από 20 χρόνια ο βλαχοδήμαρχος να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Οι επιχειρήσεις θα συμβάλουν στη λύση του προβλήματος άραγε με ποιον τρόπο όταν στην Αρχιμήδους π.χ δεν μπορεί να υπάρξει χώρος φόρτωσης - εκφόρτωσης ; Μόνη λύση οι τροφοδοσίες να γίνονται πριν τις 7 το πρωί αλλά ποιος θα το επιβάλλει αυτό; 

Η κεντρική διοίκηση προφανώς και όχι ο εκάστοτε δήμαρχος που δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια έξω από την πόρτα του Δημαρχείου του. 

Πάντως άμα μας λύσουν αυτό το τρομερό πρόβλημα ας ασχοληθούν μετά με τα σχολεία που δεν έχουν πυρασφάλεια, τις παιδικές χαρές που δεν τηρούν κανένα κανόνα ασφαλείας και άλλα θέματα που δεν έλυσε η προηγούμενη διοίκηση. 

Και δεν τα έλυσε προφανώς γιατί είχε για Αντιδημάρχους όχι τόσο ικανούς και υπαλλήλους του δήμου που μετά από 5 ώρες σχολάνε! 

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

Η "ΝΕΑ" (ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ)ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ (ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΝΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΟΕΚΦΩΡΤΩΣΕΩΝ.(ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ)
ΤΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ? ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.