ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επιτυχία της απεργίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ λένε οι εργαζόμενοι

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Επιτυχία της απεργίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ λένε οι εργαζόμενοι

Την πεποίθησή τους πως οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν αποτέλεσμα μας έστειλαν εργαζόμενοι στο δήμο μας. 

Θεωρούν πως και παρούσα κυβέρνηση θα "σπάσει τα μούτρα" της και θα μαζευτεί από τις αντιδράσεις τους εάν όχι αποσύροντας το κατάπτυστο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νόμου μη εφαρμόζοντάς το στην πράξη. 

Γνωρίζουν προφανώς πως έχουμε διαφορετική άποψη αλλά προς τιμήν τους δεν προέβησαν στους συνηθισμένους για μένα μειωτικούς προς το πρόσωπο μου χαρακτηρισμούς και την λασπολογία που χρησιμοποίησαν άλλες συντεχνίες οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της δικής μας έρευνας. 

Μου τόνισαν μάλιστα πως ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης οι εργαζόμενοι του δήμου μας σε συντριπτικά ποσοστά τάσσονται κατά του συγκεκριμένου άρθρου. 

Λογικό θα έλεγα εγώ αφού πάνω από το 80% των εργαζομένων στο δήμο μας είναι αριστεροί και προασπίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα όχι μόνο του τομέα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ αλλά και των άλλων δομών. 

Θεωρούν μάλιστα πως εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση όλες οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν καθαρή θέση για το θέμα και θα ήθελαν να συζητηθεί το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο για να δεσμευτούν όλοι για την διατήρηση της δομής υπό κρατικό-δημοτικό έλεγχο. 

Τέλος σε ερώτησή μου για το πως βλέπουν ως δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη τόνισαν πως είναι κοντά στα προβλήματά τους και στηρίζει ΔΗΜΟΣΙΑ τον αγώνα τους τασσόμενος κατά του άρθρου 179 και διαβεβαιώνοντας τους πως υπό την δική του διοίκηση η δομή της καθαριότητας όχι μόνο θα μείνει υπό κρατικό έλεγχο αλλά θα ενισχυθεί και με άλλους υπαλλήλους. 

Ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστούμε από τις κινητοποιήσεις τους και παράλληλα διαβεβαίωσαν πως αμέσως μετά την λήξη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων θα υπερβάλλουν εαυτούς όπως κάνουν πάντα για να έχει η πόλη την εικόνα που της αρμόζει. 

Θα ήθελα να πω πως συμπαραστέκομαι στον αγώνα τους αλλά θα ήταν παντελώς ψεύτικο αφού πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΑ τάσσομαι υπέρ της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣΗ της δομής της καθαριότητας χωρίς συμπράξεις , μόνο με τον αστερίσκο οι υπάρχοντες υπάλληλοι να μην απολυθούν και να μεταφερθούν ΟΛΟΙ σε άλλες δομές έως την σύνταξή τους. 

Προφανώς και είμαι αντίθετος σε κάθε καινούργια πρόσληψη στον τομέα της Καθαριότητας ή Πρασίνου αλλιώς γιατί να γίνει όλος αυτός ο χαμός; 

Αυτό που κράτησα είναι η εμπιστοσύνη τους και το θετικό πρόσημο που βάζουν στη νέα διοίκηση και τους ανθρώπους της αγνοώντας πως οι περισσότεροι ήταν και στην προηγούμενη. 

Προφανώς είχαν πρόβλημα με τον προηγούμενο δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο χωρίς να δίνουν πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους. 

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μου είναι κομματικά ενταγμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση. Αλλά και στη ΝΔ να ήταν τα ίδια θα μου έλεγαν ποιος θέλει χάσει την δουλειά του; Αφού αυτό το μήνυμα έχουν περάσει εδώ και δεκαετίες όσοι δεν θέλουν να γίνει καμία αλλαγή. 

Σ.Μ 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αποτυχία Όχι επιτυχία σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χτυπήσει την κάρτα τους απλά δεν είναι υπογεγραμμένα τα δελτία κίνησης των οχημάτων για να βγούνε για δουλειά. Οι περισσότεροι είναι κατά της απεργίας μια βόλτα στο γκαράζ του δήμου θα καταλάβεις πόσοι εργαζόμενοι είναι επάνω.

UNKNOWN είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ,ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΝΑΙ ΕΚΕΙ; ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑΒΛΙ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ Ή ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΛΙΑΚΑΔA;
ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΕΣ (ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ). ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΕΚΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ . ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΥΠΑΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ , ΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΤΩΝ".

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ.

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.....ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.