ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θίχτηκαν οι λαϊκατζήδες επειδή έχουν ανταγωνισμό!

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Θίχτηκαν οι λαϊκατζήδες επειδή έχουν ανταγωνισμό!


Διαβάζουμε πως οι λαϊκατζήδες αντιδρούν στο φεστιβάλ προϊόντων χωρίς μεσάζοντες επειδή η Σοβιετία έδωσε και σε κάποιους άλλους μία φορά τον μήνα την δυνατότητα να πουλούν τα προϊόντα τους.

Θεμιτός ο ανταγωνισμός αλλά δεν θα λυπηθούμε και όσους επί δεκαετίες φοροδιαφεύγουν συστηματικά και κατέχουν δημόσιους χώρους στήνοντας "πανηγύρια" έξω από τα σπίτια μας.

Πουθενά στον δυτικό κόσμο ούτε καν στα Βαλκάνια δεν υπάρχει ο "θεσμός" των μετακινούμενων υπαίθριων αγορών σε δρόμους έξω από τα σπίτια μας. Εδώ θα διαρκέσει το "πανηγύρι" αυτό για μερικά χρόνια ακόμη.

Αργά αλλά σίγουρα οι πάγκοι στο δρόμο θα είναι μια μακρινή εικόνα που θα μας θυμίζει γιατί χρεοκοπήσαμε.

Όσο για τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να διατηρήσουν την Σοβιετία μας δεν μας απασχολούν. Η Ελλάδα θα προχωρήσει όπως και ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος σε κατάργηση του "θεσμού" των μετακινούμενων πάγκων σε σταθερές υπαίθριες αγορές που δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και δεν θα ενοχλούν όσους συνδημότες μας έχουν την ατυχία να μένουν σε οδό που έχει λαϊκή.

Πάγια θέση του ιστολογίου μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των πολλών κάτι φυσικά που δεν μπορεί να συμβεί με κλειστά επαγγέλματα όπως αυτό των λαϊκατζήδων.

Λαϊκατζήδες λοιπόν εναντίον ΜΚΟ δεν είναι για εμάς το δίλημμα. Υπάρχουν αγορές είναι επαρκείς και δεν χρειάζεται το Κράτος να δρα ως υπερασπιστής τάχα "φτωχών" και "αδυνάτων".

Στην ουσία αυτό που φοβούνται οι λαϊκατζήδες είναι μην καθιερωθεί η αγορά χωρίς μεσάζοντες σε εβδομαδιαία βάση και χάσουν κανένα μεροκάματο.

Για την δική σας τσέπη αδιαφορούν έτσι και αλλιώς και θα πουλούσαν σε τετραπλάσια τιμή τα προϊόντα τους εάν δεν είχαν τα super market να συγκρατούν τις τιμές.

Εάν είχαμε και περισσότερες ξένες αλυσίδες super market οι τιμές θα ήταν σαφέστατα μικρότερες γιατί Έλληνες και Ιταλοί είναι μανούλες στο να ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη.

Κανείς δεν βγαίνει λένε αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ εξαρθρώθηκε ένα μικρό μέρος της Μαφίας των Λαϊκών που καταδυναστεύει πρώτα από όλους τους ίδιους τους παραγωγούς όπου ακόμα υπάρχουν . Γιατί οι μεσάζοντες είναι το 90% των λαϊκών αγορών μας.

Αυτά λοιπόν και μη μασάτε κοιτάξτε το δικό σας πορτοφόλι και τις τιμές αφού και όσοι τάχα ενδιαφέρονται για εσάς το ίδιο πράττουν.

Βέβαια σε μια πόλη που οι "προστασίες" πάνε σύννεφο και απουσία πολιτικής βούλησης να εφαρμόσει ελεύθερο ανταγωνισμό χωρίς αστερίσκους αυτά θα ζούμε

Εσείς πηγαίνετε όπου αντέχει το πορτοφόλι σας και ζητήστε να πληρώσετε με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα για να δείτε πως τελικά αυτές οι αγορές και τα φεστιβάλ δεν καλύπτουν τις "ιδιορρυθμίες" σας και έχεις και τον Μητσοτάκη να εφαρμόζει αφορολόγητο με κάρτες επειδή είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να συνδέσει όλες τις ταμειακές μηχανές με την Εφορία όπως συμβαίνει όπου πραγματικά θέλουν να πατάξουν την φοροδιαφυγή.

Αλλά άμα η γυναίκα σου έχει καμία δεκαριά offshore εταιρίες το τελευταίο που σε νοιάζει είναι η καταπολέμηση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και η πάταξη της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ και αυτό ήδη φαίνεται από τους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σ.Μ

7 σχόλια:

Κωστας Δραγομανιδης είπε...

Οι λαϊκές αγορές είναι θεσμός 70 χρόνων και έχουν μεγαλώσει 4 με 5 γενιές νε πολύ φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.Ειναι πάντα δίπλα στο φτωχό συνάνθρωπο καθώς τόνοι φρέσκων προϊόντων διοχετεύονται στα κοινωνικά παντοπωλεία όλων των δήμων η και κατευθείαν στους φτωχούς συνανθρώπους αθόρυβα χωρίς να κλονίζεται η αξιοπρέπεια τους.Στις λαϊκές αγορές γίνεται καθημερινός ελενχος από την περιφέρεια όσο αφορά την προέλευση αλλά και το σημαντικότερο την ποιότητα των προϊόντων με δειγματοληπτικούς ελέγχους στο χημείο του κράτους.Οι τιμές είναι οι μισές από τα μεγάλα μάρκετ τα οποία αν δεν ήταν οι λαϊκές θα τις είχαν 10πλασιαση .Η διαφήμιση των λαϊκών αγορών είναι τα φρέσκα προϊόντα τους οι πολύ χαμηλότερες τιμές τους καθώς και η άμεση επικοινωνία πωλητή και αγοραστή που τις περισσότερες φορές είναι και φιλία και δεν υπάρχει αυτή η άψυχη συναλλαγή που συναντάμε στα μεγάλα μάρκετ.Τελος το αν υπάρχει σήμερα η αν θα υπάρχει και στο μέλλον λαϊκή αγορά θα το αποφασίσει ο κόσμος στις κάθε γειτονιές και όχι κάποιος τυχάρπαστος που προσπαθεί να κερδίσει λίγη δημοσιότητα στα social media για να ικανοποίηση το προσωπικό του εγω!!!!

UNKNOWN είπε...

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΩΝ , ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.
ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ (ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ , Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΚΑΛΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΚΟΙ" ΕΜΠΟΡΟΙ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ , ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΚΟ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΜΠΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ" , "ΦΕΣΤΙΒΑΛ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. (ΗΔΗ ΑΛΛΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ BLOG "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ)

ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ,ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙ ΖΟΥΜΕ.
"ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ,ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ "
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝΕ.




Γιάννης Δημητροπουλος είπε...

Τελικά πείραξε πολύ που κάποιους που αποφάσισε η πανελλήνια ομοσπονδία λαϊκών αγορών να θίξει το θέμα με τις παραλαικες (φεστιβάλ χωρίς μεσάζοντες, βιολογικές αγορές κτλ)Κυριοι δυστυχώς για εσάς σας έχουμε πάρει χαμπάρι εδώ και καιρό τι ρόλο παίζετε σε αυτή την ιστορία!!!!! Όσο λάσπη και να ρίξετε σε ένα θεσμό 90 χρόνων μονο καλό μας κάνει!!!!! Ο κόσμος δεν είναι χαζός αγαπητέ δημοσιογραφησκο!!!! Ο κόσμος ξέρει που θα βρει φθηνά και φρέσκα προϊόντα!!!! Σίγουρα όχι στις δικές σας αγορές και σίγουρα όχι στα super market που με τόσο ζήλο διαφημίζετε!!!! Όσο αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη και βέβαια έχει σταθερές λαϊκές διότι αγαπητέ κύριε δημοσιογραφησκο έχουν άλλη ριμοτομια από την Αθήνα και υπάρχουν πολλοί χώροι για λειτουργία λαϊκών αγορών!!!!!! Αλλά βέβαια που να ξέρατε ότι είναι ένα από τα θέματα που εδώ και χρόνια έχουν προβάλει οι ομοσπονδίες στις εκαστοτες κυβερνήσεις!!!!! Όσο για την φοροδιαφυγή που με τόσο πάθος φωνασκειτε κοιτάξτε τα του οίκου σας και αφήστε εμάς!!!!! Εμείς πληρώνουμε σαν ελεύθερη επαγγελματίες όσα δεν έχετε φανταστεί εάν τα βάλουμε κάτω η εφορία μας φτάνει στο 46%τ του τζίρου μας το μόνο που γλιτώνουμε είναι το ενοίκιο που καταβάλει ένας μαγαζάτορας σε όλα τα άλλα δεν αλλάζει τίποτα μάταια η πρασπαθεια σπιλωσης τόσον ανθρώπων που εργάζονται με δύσκολες συνθήκες 13/14 ώρες την ημέρα για έχει ο καταναλωτής φρέσκα προϊόντα στο σπίτι του!!!! Όσο αφορά το σκάνδαλο των λαϊκών πάλι κάνατε μεγάλο ατόπημα!!! Η υπόθεση βρίσκετε στην δικαιοσύνη στους αρμόδιους εισαγγελείς και αν δεν ήταν οι απλοί πωλητές να το αναδείξουν ότι που θα το γνωρίζατε!!!!! Αυτά τα λίγα για τους απλούς και τίμιους ανθρώπους των λαϊκών που με τόσο μένος πολεματε κι άλλοι πριν από εσάς προσπάθησαν μα φάγανε τα μούτρα τους!!!!! Όσο μας πολεματε τόσοι πιο δυνατοί γινόμαστε!!!!! Οι λαϊκές είναι θεσμός και κάνεις δεν μπορεί να τις ακουμπήσει!!!! Εκτελούμε κοινωνικό έργο!!!! Σας αρέσει δεν σας αρέσει!!!!! Σας ευχαριστούμε για την δωρεάν διαφήμιση όσο πιο πολύ μας βρίζετε τόσο πιο πολύς κόσμος θα μας επισκέπτεται!!!!!

Unknown είπε...

Δεν θα πω πολλα, αλλωστε τα αναφεραν οι προλαλλησαντες μια χαρα...Θα πω μονο οτι εαν δεν υπηρχαν οι λαικες αγορες, δεν θα εφταναν ποτε σπιτια σας ολοφρεσκα φρουτα και λαχανικα,,,Οι παλιοτεροι το ελεγαν διαφορετικα βεβαια...επισης οι τιμες απ τα μαγαζακια θα ηταν μονοπολιακου τυπου, απλησιαστες! Εν πασην περιπτωσην, ρωτα ηλικιωμενους να σου πουν τι εστι λαικη αγορα...ρωτα τους γονεις σου(αν εχεις, δεν γνωριζω), η καποιον πρεσβυτερο συγγενη, να σου πει τι εστι λαικη αγορα..Αλλα βεβαια για να προβεις σε τετοια ενεργεια, θα πρεπει να δυσαρεστησεις καποιον...(χωρις βεβαια να υποννοω οτι σε παρακινουν σε αυτην την λασπολογια και επιθετικοτητα, προσωπικοι σου λογοι..)Nα ξερεις οτι ο καθημερινος μοχθος, των ΄΄λαικατζηδων'' ισως να ειναι επιπονος και πολυωρος, αλλα ειναι επισης και ο πιο τιμιος !

Unknown είπε...

Απο δημοσιογραφίσκους της σειράς έχει βρωμίσει ο τόπος και απο άλλους, που παρακαλάνε το αφεντικούλι τους για ένα μισθό πείνας και κανα ευρουλακι και αν τους γυρίσεις ανάποδα πέφτουν κάτι μαύρα΄. Κατάλαβες ποτέ οτι ζουν μέγαρα, μαραθώνας, τρίπολη, άργος, χαλκίδα, κόρινθος απο την χρηματοροή που φέρνει η λαική, που διαφορετικά θα ήταν κρανίου τόπος? Εχειq καταλάβει, οτι ολη η λαχαναγορά του ρεντη κανει τον μισό της τζίρο απο τις λαικές και οτι εκει καταλήγουν τουλάχιστον τα μισα αγροτικά προιόντα που παράγει η ελλαδίτσα. Η φαντασιωνεσαι οτι ζούμε στο Manhattan και παράγουμε βαριά βιομηχανία? Ε ας σου περάσουν οι φαντασιώσεις. Οι εξυπναδες δεν περνάνε παντού και οτι είμαστε όλοι σαν και εσένα.. Τα δικά σου παραστατικά που είναι για να γράφεις? Έχεις πρόσληψη, μπλοκάκι ή απόδειξη για να γράψεις αυτό το άρθρο? Για τις εξυπνάδες περι φοροφδιαφυγής επειδη η αμορφωσιά σου και η απειρία σου δεν ξέρει τι σημαίνει, τιμολόγιο, δελτίο αποστολής, παραστατικό, μηνιαίο τέλος στην περιφέρεια, τέλος στον δήμο, αυτασφάλιση πλήρη πληρωμένη απο την τσέπη σου, αυτοπρόσωπη παρουσία στην ιδιωτική σου επιχείρηση και άλλα πολλά καλό είναι την επόμενη φορά που θα γράψεις επιοικώς βλάκειες να ξέρεις για τι πράγμα μιλας.

Κανελλοπούλου Στεφανία
Υποψήφια Διδάκτορας του Ι.Π. στο αντικείμενο της τεχνητής νοημοσύνης
ΛΑΙΚΑΤΖΟΥ.

Μανώλης Αλατζάς είπε...

Αγαπητέ υπηρέτη της ψευτιάς και της παραπληροφόρησης όσο κι αν προσπαθείς Να σπυλωσεις το θεσμό των λαϊκών αγορών τόσο τον διαφημίζεις δωρεάν. Μάθε ότι οι λαϊκές αγορές έχουν μεγαλώσει και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν γενεές καί γενεες με γνώμονα τις φθηνές τιμές τα φρέσκα προϊόντα και τις καλές και φιλικές σχέσεις με το καταναλωτικό κοινό. Μάθε ότι όση λάσπη και να ρίξεις οι καταναλωτές γνωρίζουν την αλήθεια και ποιο είναι το συμφέρον τους.Τα συμφέροντα φυσικά τα δικά σου είναι αλλά και το δείχνεις έμπρακτα με τη στάση σου. Μαθε ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Αφησε λοιπόν ήσυχους τους ανθρώπους του μόχθου και της τίμιας εργασίας δεν θέλουμε άλλη διαφήμιση. Μαθε ακόμη ότι όταν ρώτησαν το σαλίγκαρο πως ανέβηκε τόσο ψηλά ενώ δεν έχει πόδια τους απάντησε έρποντας και γλύφοντας......... το μόνο που καταφέρνεις είναι να έκτειθεσαι.......κλείσου λοιπόν στο καβούκι σου όχι άλλες ανακρίβειες όποιος έχει μάτια βλέπει..
.....

Afroditi είπε...

Μη χειρότερα .. τι άλλο θα δούμε εδώ μέσα , πηγενε στο σούπερ μάρκετ εσύ να δεις τιμές που τις κρατάνε και χαμηλά ... Αυτό και αν ήταν παραπληροφόρηση . Οι χωρίς μεσάζοντες δλδ κόβουν αποδείξεις και δε φοροδιαφευγουν ; Όσο για τις λαϊκές όταν δεν θα υπάρχουν εύχομαι να μη δω κάτι τέτοιο , τότε που θα τρώτε τη σαπιλα των σούπερ όσοι έχετε να τα αγοράσετε θα δείτε τι εστί λαϊκή αγορά . Επίσης ποιος είπε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν υπαίθριες αγορές ; Σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο για φρούτα και λαχανικά αλλά ακόμη και στις πιο κεντρικές πλατείες και δρόμους σε χώρες όπως Λονδίνο κλπ που πουλάνε μέχρι και μαγειρευτά φαγητά . Άλλα ποιος σου είπε ότι θέλουμε να γίνουμε σαν το δυτικό κόσμο ; Ευχαριστώ πολύ δε θα πάρω .