ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανούσια πρόταση από τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" - Να αποφασίσουν λέει οι δημότες για το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια με δημοψήφισμα!

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ανούσια πρόταση από τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" - Να αποφασίσουν λέει οι δημότες για το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια με δημοψήφισμα!

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " Η Πόλη που Θέλω" κάνει την ακόλουθη πρόταση για ένα θέμα που φωνάζουμε εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς για το θέμα ρίχνει το μπαλάκι στους οπαδούς της Σοβιετίας που εάν δεν ήταν πλειοψηφία σήμερα Σοβιετία δεν θα υπήρχε!



ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες με πρωτοβουλία της κυβέρνησης προωθείται προς ψήφιση το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νόμου σύμφωνα με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων. Η δυνατότητα αυτή προβλεπόταν και σε προηγούμενο νομοθέτημα, το οποίο είχε ψηφιστεί προ δεκαετίας, ωστόσο με το συγκεκριμένο άρθρο καθίσταται πιο εύκολη η σύναψη τέτοιων συμβάσεων. 

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί με απλή πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο - πρακτικά με απόφαση του δημάρχου που θα υποστηρίζεται από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, ενώ πριν απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία. 

Επίσης δεν απαιτείται αιτιολογική έκθεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, που μπορεί να προβεί στη σύναψη ιδιωτικών συμβάσεων χωρίς να χρειάζεται επισήμως να αιτιολογήσει για ποιο λόγο προχωρά σε αυτήν την ενέργεια.

Επειδή η ποιότητα ζωής και η υγεία των πολιτών είναι πάνω από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα εργολάβων

Επειδή οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες μέσα από τα δημοτικά τέλη

Επειδή οι πολίτες πρέπει να έχουν το λόγο σε τόσο σοβαρά θέματα

Ζητάμε τοπικό δημοψήφισμα

Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία για την στάση της δημοτικής αρχής σε ένα τόσο σοβαρό θέμα . Η δημοτική αρχή θα πρέπει να εμπιστευθεί τη δύναμη των πολιτών και να ζητήσει μέσω δημοψηφίσματος τη γνώμη τους .


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Όπως βλέπετε ζητάει δημοψήφισμα και δεν εκφέρει την ΑΠΟΨΗ της δικής του παράταξης "σεβόμενος" προφανώς την κρίση του λαού της πόλης μας που στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ του 2015 ψήφισε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ. 

Εμείς συνεπείς στη δική μας ΠΡΟΤΑΣΗ για ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας προς όφελος των πολλών (και πιο οικονομική είναι και με τις υπάρχουσες συνθήκες άλλη λύση για να είναι καθαρή η πόλη δεν υπάρχει)  ΔΕΝ στηρίζουμε προφανώς το δημοψήφισμα αλλά  θα σεβαστούμε (εάν γίνει βέβαια ) το όποιο αποτέλεσμά  του αλλά δεν θεωρούμε την πρόταση πολιτικώς ορθή. 

Με την λογική των δημοψηφισμάτων η χώρα μας δεν θα ήταν ποτέ μέλος της Ε.Ε και ούτε του ΝΑΤΟ αφού οι περισσότεροι θεωρούν πως και οι δύο αυτοί θεσμοί κρατάνε την χώρα μας δέσμια και δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί κάτι που είναι παντελώς ΛΑΘΟΣ. 

Έστω λοιπόν  συγκεκαλυμμένα και ρίχνοντας το μπαλάκι σε έναν λαό που δεν κατανοεί ούτε το συμφέρον του από ότι έχουν δείξει οι παλινωδίες του μέσα στα μνημόνια (σύντομα οι αντιμνημονιακοί θα είναι και πάλι η πλειοψηφία) ΔΕΝ στηρίζουμε την πρόταση αυτή και θεωρούμε πως η νέα δημοτική αρχή μέσω αυτής θα μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο να αναλάβει τις δικές της ευθύνες στον τομέα της καθαριότητας. 

Οι δημότες λοιπόν θα αποφασίσουν με την ντρίμπλα αυτή εάν ανέχονται την σημερινή κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει (εκτός και προσληφθούν μερικές εκατοντάδες ακόμα στον τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου κάτι που δεν αντέχει η οικονομία μας) ή θα δώσουν το πράσινο φως στη νέα εποχή που δεν θα έχει το Κράτος να δρα σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας ως Σοβιετία. 

Λέμε ξεκάθαρα λοιπόν πως και σε αυτό το δημοψήφισμα εμείς θα ψηφίσουμε ΟΧΙ γιατί το πολυνομοσχέδιο αυτό αφήνει τον κάθε τοπικό παράγοντα να λαϊκίζει εις βάρος των δημοτών του και της τσέπης τους (ήδη το κάνει ο Γιώργος Χατζηδάκης λέγοντας πως δεν ιδιωτικοποιείται ο τομέας της καθαριότητας) και δεν ΔΙΝΕΙ λύση σε μια χρεοκοπημένη χώρα που εξακολουθεί και σπαταλά τα χρήματα που δανείστηκε και που ουδέποτε θα πάρουν πίσω οι δανειστές της.

Θα κερδίσουν μόνο να έχουμε ΜΕΙΩΜΕΝΗ εθνική ανεξαρτησία (λογικό να μην είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άμα χρωστάς και σε συντηρούν με δανεικά άλλοι) και φυσικά πετυχαίνουν να μας ξευτελίζουν με αποφάσεις τους υπέρ κρατών εχθρικών προς το δικό μας Κράτος  όπως συμβαίνει σήμερα στη Συρία. 

Θα θέλαμε η νέα διοίκηση να φέρει το θέμα αυτό στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και να μάθουμε (εμείς τις ξέρουμε ) τις θέσεις ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα αυτό.

Ασπιρίνες εμείς στον καρκίνο της Σοβιετίας δεν παρέχουμε ούτε και μπορούμε να περιμένουμε να φύγουν όλοι οι νέοι μας στο εξωτερικό μέχρι να αποφασίσει ο κάθε βλαχοδήμαρχος πως δεν μπορεί να μας φεσώνει και να βρωμάει και η πόλη επειδή έχει ιδεοληψίες και δεν θέλει να εφαρμόσει το καπιταλιστικό σύστημα που δεν μπορεί παρά να μην έχει μονοπώλια σε κανένα τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας . 

Από εμάς ΛΟΙΠΟΝ ένα μεγάλο ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο μιας άτολμης και δήθεν φιλελεύθερης κυβέρνησης που ρίχνει το μπαλάκι στον κάθε βλαχοδήμαρχο τον οποίο συντηρεί ως "θεσμό" με τις κρατικές επιχορηγήσεις και ο οποίος φυσικά και θα προστατέψει τα δικαιώματα των υπαλλήλων και όχι το κοινό καλό αφού αυτό άλλωστε έχει μάθει να κάνει επί δεκαετίες. 

Όχι λοιπόν από εμάς στην επιλεκτική χρήση από τον κάθε δήμαρχο ενός πολυνομοσχεδίου που απλώς "λύνει τα χέρια" σε κάποιους που εδώ και δεκαετίες μας βούλιαξαν κρατώντας το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα μιας δομής. 

Ήδη μας έχουν χρεώσει με δισ ευρώ και έχουν υποθηκεύσει την περιουσία του κράτους μας  για 99 χρόνια, και έρχονται τώρα να μας πουν τι; Πως έκαναν τάχα λάθος; 

Ο κ. Αραμπατζής που είναι χρόνια αυτοδιοικητικός θα έπρεπε να γνωρίζει πως η δομή της καθαριότητας έπρεπε από χρόνια να είναι στους ιδιώτες. Σήμερα έρχεται να μας κάνει πρόταση να αποφασίσουν οι δημότες για την τύχη της. 

Όχι κ. Αραμπατζή σε εκλέξαμε για να έχεις άποψη και θέση στο θέμα όχι για να προτείνεις ΑΝΟΥΣΙΑ δημοψηφίσματα που δεν είναι δεσμευτικά άλλωστε όπως είδαμε και με αυτό του Τσίπρα. 

Το να διαμορφώνεις την πολιτική σου με βάση τάχα τις επιταγές της κοινωνίας είναι η εύκολη λύση για να καταντήσεις κράτος παρίας. Πουθενά στις χώρες του δυτικού κόσμου οι πολίτες δεν έκαναν δημοψήφισμα για το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια στις πόλεις.

Είναι μια ηλίθια πρόταση που προφανώς και δεν θα υιοθετήσει η νέα διοίκηση που ψηφίστηκε άλλωστε για να διατηρήσει την Σοβιετία που και εσύ υπηρέτησες από την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και παλιότερα από την θέση αντιδημάρχου στη διοίκηση Αναγνώστου. Μια διοίκηση που δεν τόλμησε τότε να βάλει ιδιώτη στην καθαριότητα και παρέδωσε χρέη άνω των 14.000.000 ευρώ στην επόμενη. 

Καλός ο λαϊκισμός λοιπόν αλλά εμείς δεν τσιμπάμε. Εάν θες σου λέμε και από τώρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να ξέρεις . Όσοι ψήφισαν Χατζηδάκη , Κοκοτίνη , Τσατούλη, Συνεργούς, Σόφη και Μαχόμενη Αριστερά ΕΙΝΑΙ σε ποσοστό άνω του 80% υπέρ της διατήρησης της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ στον τομέα της καθαριότητας . Από το σύνολο των παρατάξεων της δικής σου και του Τάσου Ευσταθίου  υπάρχει σίγουρα ένα 20% υπέρ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα επομένως το δημοψήφισμα θα αποδειχθεί άλλοθι για τη νέα διοίκηση και τίποτα παραπάνω. 

Τα έξοδα του δημοψηφίσματος θα τα φορτωθούμε εμείς τα γνωστά υποζύγια όπως και με αυτό του Τσίπρα το 2015. 

Από εμάς λοιπόν καλό να γίνει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσουν εκεί (άλλωστε η πλειοψηφία υπάρχει ) για το θέμα. 

Δεν ακούσαμε προεκλογικά καμία από τις δήθεν κεντροδεξιές παρατάξεις να μιλάνε για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του τομέα της καθαριότητας ,άλλωστε και η κυβέρνηση μιλούσε και αυτή για συμπράξεις οι οποίες συμβαίνουν χρόνια αφού σχετικός νόμος υπάρχει. 

Δίκαια λοιπόν αντιδρούν όσοι αντιδρούν αφού άμα θέλεις να λες πως είσαι φιλελεύθερος δεν φέρνεις τάχα αναπτυξιακό νόμο που ρίχνει το μπαλάκι στους δήμους αλλά εφαρμόζεις ότι εσύ θεωρείς πως είναι ωφέλιμο για την πατρίδα και παίρνεις και το ανάλογο κόστος. 

Ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα και εάν θέλουμε η χώρα μας να είναι στο ΝΑΤΟ τώρα αυτή την περίοδο για να φανεί ποιος πραγματικά πιστεύει στην τωρινή γεωστρατηγική θέση της χώρας και ποιος όχι. 

Σίγουρα ποιο σοβαρό θέμα είναι  από το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια της πόλης. Λες και οι δημότες που ψήφισαν στην πόλη ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΚΙΝΑΛ , ΣΥΡΙΖΑ και είναι οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως η επιλογή τους αυτή είναι ξεκάθαρα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της δομής.

Το κακό είναι πως και όσοι ψήφισαν τη ΝΔ στην ουσία δεν είναι συμπαγής αφού π.χ ο Πατούλης που βγήκε Περιφερειάρχης από το 2010 έως και σήμερα έχει κάνει τουλάχιστον 100 δηλώσεις υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της δομής. Ενώ παράλληλα ως δήμαρχος στο Μαρούσι όχι μόνο την ενίσχυσε οικονομικά αλλά άφησε και χρέος πίσω του να το διαχειριστεί ο νέος δήμαρχος κ.Αμπατζόγλου που και αυτός πιστεύει στον δημόσιο χαρακτήρα της , όπως βλέπουμε στις πρώτες του δηλώσεις. 

Πάρε λοιπόν Γαβριήλ εσύ πρώτα θέση για το θέμα και μετά ζήτα και την γνώμη των πολλών. Άλλωστε άμα η Σοβιετία δεν ήταν ισχυρή δεν θα μας έβριζαν τόσο ως ιστολόγιο κάποιοι δήθεν δημοκράτες σαν και σένα που νομίζουν πως η πολιτική είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων των συντεχνιών και όχι του κοινωνικού συνόλου γιατί έτσι τους έμαθαν πολιτικοί που καταδέχονταν και κάθονταν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν μαζί τους! 

Και που δημοσιεύσαμε την πρόταση για δημοψήφισμα γίναμε κομμάτι ενός λαϊκισμού που χρόνια πολεμάμε , δεν θα το επαναλάβουμε για να μην χρειάζεται να γίνουμε και "κακοί" για όσους μας περνάνε για ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. 

Η πρόταση για δημοψήφισμα μας θυμίζει το ψήφισμα για καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών του κ. Σταματόπουλου που είναι κενό περιεχομένου εάν δεν υπάρχει πολιτική βούληση να εφαρμοστεί.

Και η κυβέρνηση αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν έχει πολιτική βούληση να πάει τη χώρα μπροστά αλλά κάνει ότι μπορεί για να ξαναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Το να ψηφίσουμε λοιπόν εμείς να πάει η καθαριότητα σε ιδιώτες , είναι σαν το δημοψήφισμα του 2015 που ψηφίσαμε ΟΧΙ αλλά δεν εφαρμόστηκε. 

Και ψηφίσαμε ΟΧΙ γιατί η Σοβιετία θα καταρρεύσει μόνο όταν η χώρα χρεοκοπήσει άτακτα. 

Γιατί αυτοί που μας βρίζουν καθημερινά για το λειτούργημα που επιτελούμε είναι ευνοημένοι και όχι πένητες όπως θέλουν να παρουσιάζονται. Ναζί που έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που τους δίνε η Αστική μας Δημοκρατία και ζητάνε να το βουλώσουμε για να μην θίξουμε τα κακώς νοούμενα δικά τους συμφέροντα εις βάρος των πολλών. 

Δώσαμε με τη ψήφο μας λοιπόν στην τότε κυβέρνηση το 2015  τη δυνατότητα να κάνει πράξη τις Ιδεοληψίες της αλλά τελικώς η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ (που δεν είχαν οι περισσότεροι) των διοικούντων κράτησαν την χώρα όρθια παρά τη δική μας αρνητική εισήγηση! 

Μέχρι και τα ορφανά του Στάλιν κατάλαβαν πως τα μνημόνια ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το κράτος και να διατηρηθεί η κοινωνική γαλήνη. 

Γιατί ΝΑΖΊ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αγκαλιά μαζί στις πλατείες έπαιζαν τους αγανακτισμένους με γεμάτες τότε ακόμα τις τσέπες. Σήμερα με πιο άδειες δεν κουνιέται ΟΥΔΕΙΣ! 

Το αυτονόητο λοιπόν θα ήταν και αυτό θα περιμέναμε από μια δημοτική παράταξη που στηρίξαμε να πει πως είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας και κατά των δηλώσεων του νυν δημάρχου που μας καθησύχασε πως η δομή θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της άρα η πόλη θα παραμείνει βρώμικη! 

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ στηρίζουμε μόνο όσους έχουν ΣΑΦΗ θέση και δεν ψάχνουν στα θολά νερά περιμένουμε από την νέα διοίκηση να φέρει το θέμα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο στις 29 του μήνα και να πάρουν θέση όλοι ξεκάθαρα. 

Τότε θα αποδειχθεί πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα στον τομέα της καθαριότητας και έτσι το περιβόητο δημοψήφισμα δεν θα έχει καμία αξία. 

Γιατί όλοι αυτοί που φωνάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εικόνα της πόλης πουθενά δεν αναφέρουν πως η δομή πρέπει να πάει σε ιδιώτη απλώς θεωρούν πως με έναν "μαγικό" τρόπο οι ίδιοι υπάλληλοι που δεν μπορούν ... θα μπορέσουν!

Το ίδιο πιστεύουν και όλα τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης αφού κανένα δεν μιλάει για ιδιωτικοποίηση της δομής λες και δεν έχουν άποψη αλλά απλώς μας δείχνουν την βρώμικη πόλη! Τι να κάνει ο δήμαρχος για να την καθαρίσει κάνει ότι μπορεί με τα μέσα και τους υπαλλήλους που έχει και βοηθάνε και οι εθελοντές αλλά δεν αρκεί. 

Θεωρούν λοιπόν οι "ψεκασμένοι" συνδημότες μας πως θα γίνουν προσλήψεις όπως παλιά και πως η χώρα μας θα ξαναζήσει και πάλι μέρες άκρατου δανεισμού υπέρ των πολλών.

Το ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ηχεί ακόμα ωραία στα αυτιά τους με την διαφορά πως ο Σταϊκούρας και όλα τα τα δώσει δεν φτάνουν για να σωθεί η κατάσταση. 

Μακάρι να είχαν βάση οι προσδοκίες των ανόητων και αφελών συνδημοτών μας αλλά δυστυχώς η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας δεν αφήνει καμία αισιοδοξία για ένα τέτοιο μέλλον. 

Γι' αυτό και η ΝΔ αναγκάζεται με "κουτσούς" αναπτυξιακούς νόμους  να βγάλει όχι την χώρα στο ξέφωτο αλλά να κοροϊδέψει τους ιθαγενείς αφού άμα ήθελαν 40 χρόνια κυβερνούσαν την Σοβιετία θα την είχαν διαλύσει! 

Όχι λοιπόν φίλε Γαβριήλ η Σοβιετία διαλύεται με ιδεολογικό αγώνα που προβάλλει προτάσεις και δεν αναζητεί άλλοθι από "ψεκασμένους" που θεωρούν πως για τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι που μας ζηλεύουν και όχι εμείς που στηρίζουμε δομές άχρηστες για τους πολλούς και επικερδείς για τους λίγους. 

Και επειδή στις Αστικές Δημοκρατίες ψήφο έχουν (και ορθώς) όλοι την άποψή τους την λένε ψηφίζοντας παρατάξεις και κόμματα που έχουν συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. 

Εάν λοιπόν ο δημότης που ψήφισε Βαλασόπουλο ή Χατζηδάκη περίμενε πως αυτοί θα γκρεμίσουν την Σοβιετία έκανε λάθος.

Ο δημότης που ψήφιζε ήξερε πως αυτοί είναι Σοβιετία και για αυτό και δεν αντιδρά ουδείς στο έκτρωμα που λέγεται Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στους δημότες.

Οι ελάχιστοι που αντιδρούν αφού δεν έχουν πολιτική στήριξη μοιάζουν και είναι γραφικοί ενώ στην ουσία προαναγγέλουν το τι θα έρθει. Γιατί σε μερικά χρόνια η ίδια η ανάγκη θα οδηγήσει τους δήμους στο να εκχωρήσουν όχι μόνο την καθαριότητα αλλά και το 80% των δομών τους σε ιδιώτη. Τζάμπα θα το κάνουν και θα του δώσουν και επιδότηση από πάνω ΤΟΤΕ αφού κανείς δεν θα θέλει να ασχοληθεί αφού δεν θα υπάρχει ικανό κέρδος για τον ίδιο.

Έτσι έδωσαν ΤΖΑΜΠΑ και τον ΟΠΑΠ , έτσι πάνε να δώσουν ΤΖΑΜΠΑ και την υπόλοιπη ΔΕΗ έτσι θα πουλήσουν και την Ακρόπολη που άλλωστε θα καταρρεύσει μαζί με την Σοβιετία από ελλιπή συντήρηση με τα μυαλά που κουβαλάμε. 

Οι δημότες λοιπόν έχουν ευθύνες. Τις οποίες ο κ. Αραμπατζής δεν τις αναδεικνύει γιατί βολεύεται από το να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν. Όταν μετείχε στη διοίκηση του δήμου ουδέποτε είχε θέσει αντίστοιχο θέμα όσο θυμόμαστε και θυμόμαστε καλά.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης λοιπόν θα ακολουθήσει την πεπατημένη αυτή που θα δικαιωθεί στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ή και νωρίτερα αφού η τωρινή κυβέρνηση προσπαθεί με ασπιρίνες να θεραπεύσει τον καρκίνο του Κρατισμού.  Από εμάς ΟΧΙ λοιπόν σε ένα δημοψήφισμα για ένα θέμα που πρέπει να λυθεί από την κεντρική διοίκηση και όχι βέβαια από τους διαχειριστές της κρατικής επιχορήγησης που αποκαλούμε "θεσμό" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ένας "θεσμός" που μας οδήγησε με τις σπατάλες του στη χρεοκοπία της χώρας και που σύμφωνα με πορίσματα Ανεξάρτητων Αρχών έχει τα πρωτεία στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ! 

Οι δημότες ψήφισαν τον Μάϊο για να διατηρηθεί ο τομέας της καθαριότητας στο δήμο αφού άλλωστε αντίστοιχη αντιπρόταση δεν είχαν αφού εμείς είμαστε ΜΜΕ και όχι δημοτική παράταξη. 

Όταν θα υπάρξει δημοτική παράταξη που θα λέει η καθαριότητα σε ιδιώτη θα είναι πολύ αργά για τη χώρα. Άλλωστε ο μόνος κεντροδεξιός δήμαρχος που θα εφαρμόσει το σχετικό άρθρο 179 του αναπτυξιακού νόμου θα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης οι άλλοι απλώς θα το σκέφτονται και θα το πάνε προς υλοποίηση λίγο πριν αποχωρήσουν το 2023 για να έρθει ο επόμενος δήμαρχος και να λαϊκίζει πως τάχα παρέλαβε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. 

Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ.
ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ;

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΛΑ........
ΦΕΡΝΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ( ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΦΕΛΗΣ) Ή ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
"ΝΑΙ" ¨Η ¨ΟΧΙ" ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΣΑΦΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.

ΕΝΑ "ΟΧΙ" ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΝΩ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΟΧ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΟΜΗΡΟΙ" ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
( ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΧ , ΣΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ)

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

ΕΝΑ "ΝΑΙ" ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.
ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ . ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3-5 ΕΤΩΝ.
ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΘΑ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ , ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "25ΑΡΙΑ". Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.

ΕΠΙΔΗ ΚΑΠΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ή ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ ,ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ , ΤΗΝ ΜΙΑΝΜΑΡ, ΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ , ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.

ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΒΑΣΙΚΟ.
Ο "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ" ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΡΦΑΝΟΥΣ ΑΦΟΥ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ.
(ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ - ΝΑΖΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ)
ΟΠΟΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΟΥ 2015 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ 60 ΕΥΡΩ;
ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΑΝ ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ" ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΑΣΕΤΕ. ΑΝ ΠΕΙΤΕ "ΝΑΙ" ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ , IA ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.