ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προφανώς και ο κ.Μανιάτης δεν κατανοεί πως στις Αστικές Δημοκρατίες αποφασίζει το Κράτος και όχι οι δήθεν "αγανακτισμένοι" αυτόκλητοι προστάτες του δάσους!

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Προφανώς και ο κ.Μανιάτης δεν κατανοεί πως στις Αστικές Δημοκρατίες αποφασίζει το Κράτος και όχι οι δήθεν "αγανακτισμένοι" αυτόκλητοι προστάτες του δάσους!


Προφανώς και σε αυτή την πόλη εμείς θα έχουμε τον ρόλο του "κακού¨ αφού ουδείς κατανοεί πως ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι διάχυτος ακόμα και σε ανακοινώσεις παρατάξεων που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν την Αστική μας Δημοκρατία.



Μετά λοιπόν την Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε και την μαχόμενη Αριστερά του κ Μανιάτη που μας λέει ορθά -κοφτά πως μόνο με κινητοποιήσεις προστατεύεται το περιβάλλον. Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά δεν έχει πιάσει για δεκαετίες ίσως να πάμε στο επόμενο στάδιο αυτό της "επανάστασης" ενάντια στους δήθεν καταπατητές της Β' ζώνης του Υμηττού. 

Και ενώ το πάει καλά και αριστερά στην ανακοίνωσή τους (ανούσιες θεωρίες συνωμοσίας για συστημικές παρατάξεις και τα γνωστά τσιτάτα που ακούμε από το ΚΚΕ , την Χρυσή Αυγή,  και ένα συνονθύλευμα πολιτικών σχηματισμών που ουσιαστικά πολεμάνε για ανατροπή της Αστικής μας Δημοκρατίας και όχι για καλυτέρευσή της καταλήγει:

"Ως εκ τούτου το βάρος για την προστασία του βουνού ως ελεύθερο κοινωνικό χώρο, δασικό οικοσύστημα και δημόσια περιουσία, πέφτει στον κόσμο του κινήματος που θα πρέπει να έχει οξυμένα αντανακλαστικά και να μην επιτρέψει να συμβεί στο μέλλον καμία αντίστοιχη επέμβαση στον Υμηττό".

Καλεί δηλαδή τις γνωστές μειοψηφίες να εμποδίζουν την κατασκευή κτιρίων έστω και εάν η Πολιτεία (ορθώς ή εσφαλμένα ) έχει εκδώσει οικοδομικές άδειες για τις εργασίες αυτές. 

Επειδή η Λαϊκή Συσπείρωση έχει εφαρμόσει στην πράξη επί δημαρχίας Κιντή αυτές τις δράσεις να τον πληροφορήσουμε πως το πρωτότυπο είναι πάντα αυτό που επιλέγουν οι πολλοί και όχι τα κακέκτυπα. 

Τελικά αποδεικνύεται και στην πράξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη σοβαρή εκδοχή της Ελληνικής Αριστεράς και υπάρχουν και οι πολύ χειρότερες

Θεμιτό να διαφωνείς με την "παράνομη'" επέκταση ενός ναού , φασιστικό και χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα (αφού είσαι μειοψηφία) να καλείς όσους διαφωνούν να πάρουν με κινητοποιήσεις τον Νόμο στα χέρια τους. 


Έτσι δίνεις άλλοθι και στην κεντρική διοίκηση   να χρησιμοποιεί τα μέτρα καταστολής που έχει, εις βάρος πολιτών που ενδεχομένως να έχουν και δίκαια αιτήματα. 

Όσο για το κόσμο του κινήματος που θα πρέπει να έχει οξυμένα αντανακλαστικά για να μην επιτρέψει στο μέλλον τέτοιες "έκνομες" ενέργειες θεμιτό θα ήταν να μην μένει στα Αστυνομικά ή στην Αγία Μαρίνα που έχει κτιστεί πάνω  στο δάσος! 

Το δασικό οικοσύστημα (σικ)  φιλοξενεί σήμερα χιλιάδες οικογένειες γιατί προφανώς η ανάγκη για στέγαση των πολιτών υπερκέρασε την αγάπη των Ηλιουπολιτών για το δάσος. 

Εάν υπήρχε βέβαια και ποτέ γιατί εάν οι πολλοί επιθυμούσαν θα ζούσαν ακόμα μέσα στα δάση. 

Πάντως εάν η επέκταση μιας Εκκλησίας είναι θέμα τόσο σημαντικό για αυτούς ας  προσφύγουν στις Αρμόδιες Υπηρεσίες άλλωστε οι δικές μας σχέσεις με την Εκκλησία είναι δυστυχώς για εμάς "επιδερμικές" , και ως "χριστιανοί της ταυτότητας" δεν δικαιούμαστε να του απαντήσουμε σε όσα λέει για την Εκκλησία μας. 

Ας απαντήσουν οι ιερείς της πόλης μας και όσοι πληρώνονται από εμάς για την διατήρηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα της χώρας μας. Η κριτική τους βέβαια θα συμφωνήσουμε εδώ με τον κ. Μανιάτη προς της εκάστοτε κεντρική Εξουσία γίνεται έντονη κάθε φορά που αυτή προσπαθεί να απαλλαγεί από τον εναγκαλισμό της με έναν Θεσμό που μόνο χάνει σε κύρος από την Κρατική του υπόσταση.

Γιατί δεν νοείται να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι εκφραστές ενός συγκεκριμένου θρησκευτικού δόγματος. 

Κάποιοι από αυτούς τιμάνε και την ΕΠΟΝ που ήθελε να εγκαταστήσει Σοβιετία και στη χώρα μας.Εάν επικρατούσαν οι Επονίτισσες και οι Επονίτες προφανώς και σήμερα δεν θα είχαμε κανένα ναό αφού ως γνωστόν σύμφωνα με τους κομμουνιστές η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού.  

Πάντως η Μαχόμενη Ηλιούπολη  πέτυχε να γίνει θέμα σε εμάς ενώ οι αντίστοιχες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας της Ηλιού-πολις - Ανθρώπινη Πόλη και Συνεργοί με την Ηλιούπολη δεν έγιναν προφανώς γιατί δεν καλούσαν τους δημότες να μην επιτρέψουν (πως άραγε;) τέτοιες παρεμβάσεις στον Υμηττό. 

Σε ποιον Υμηττό βέβαια ,αφού ανάλογες αντιλήψεις τον έχουν καταστήσει φαλακρό βουνό. Γιατί φυσικά και όπου υπάρχει εμπορική δραστηριότητα ο "επενδυτής"  (ελπίζουμε να μην μας αφορίσουν για τον όρο) προστατεύει και το φυσικό  περιβάλλον γύρω του. 

Αυτό θα φανεί σύντομα στην Πάρνηθα, εάν η Πολιτεία δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τα οποία εμείς δεν είμαστε σίγουροι πως θα ληφθούν. 

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ , ΣΥΝΕΡΓΟΙ , ΚΑΙ ΜΑΧ.Η ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ?
ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.