ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εδώ αδιαφορούν οι δημότες θα ενδιαφερθούμε εμείς τα “φίδια”

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Εδώ αδιαφορούν οι δημότες θα ενδιαφερθούμε εμείς τα “φίδια”

Φωτογραφία από σύσκεψη "συντακτών" του ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Παρακολουθώντας το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εύκολα διαπίστωσα πως η “δημοκρατικότητα” του νέου νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την “κυβερνησιμότητα” των ΟΤΑ σημαίνει πρακτικά ακύρωση του ρόλου του δημοτικού συμβούλου.

Έτσι οι ψηφοφορίες ακόμα και εάν είναι αρνητικές για την διοίκηση τα θέματα περνάνε με ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

Το ΝΑΙ το ΟΧΙ ή το ΛΕΥΚΟ του εκάστοτε δημοτικού συμβούλου έχει να κάνει με την συνείδησή του και το πόσο τιμάει την ψήφο των συμπολιτών του.

Όμως οι τελευταίοι ελάχιστα έως καθόλου παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια μια κατάκτηση που συμβάλαμε και εμείς στο να υλοποιηθεί και μάλιστα όχι απλά οπτικοακουστική καταγραφή του δημοτικού συμβουλίου από την ιδιωτική εταιρεία LOCAL TV αλλά και live μετάδοση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία από το σπίτι τους.

Η δική μας λοιπόν παρουσία εκεί για το παρασκήνιο και τις δικές μας εκτιμήσεις για ότι συμβαίνει θεωρείται για μένα περιττή αφού οι δημότες ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους.

Και καλά κάνουν αφού η Σοβιετία διατηρεί για αρκετούς από αυτούς ανοιχτές τις πόρτες της για εύκολο πλουτισμό , παρέχοντας σε αυτούς δομές της ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ή με ευτελή τιμήματα.


Μάταια θεωρούν κάποιοι πως υπηρετώντας αυτή την αυτοδιοίκηση μπορούν να συμβάλουν ΘΕΤΙΚΑ σε αυτό που γενικόλογα θεωρείται κοινό καλό.

Γιατί κάτι που είναι καλό για τον έναν δημότη μας μπορεί να μην είναι καλό για κάποιον άλλο. Έτσι οι συγκρούσεις συμφερόντων π.χ Βιολογική Αγορά με τοπικές επιχειρήσεις, Λαϊκές αγορές με φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων! (Βλέπετε ο “εθνικισμός” πουλάει στα τρόφιμα) είναι για εμάς ένα πεδίο αντιπαράθεσης ο ρυθμιστικός ρόλος της Πολιτείας ή του Δήμου στην περίπτωσή μας έχει να κάνει ΚΑΘΑΡΑ και μόνο με εξυπηρετήσεις και συμφέροντα συγκεκριμένων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ελεύθερη αγορά που ΜΟΝΟ ως ελεύθερη μπορεί να αποβεί επικερδής για τον καταναλωτή.

Οι τιμές λοιπόν των προϊόντων στη χώρα μας δεν αφορούν τον κακό καπιταλισμό αλλά την παντελώς στρεβλή υλοποίησή του με ευθύνη βασικά της κεντρικής κυβέρνησης και όλων όσων στηρίζουν τις Σοβιετίες.

Υπουργοί , τοπικοί άρχοντες και κυρίως επιχειρηματίες εξυπηρετούν ΜΟΝΟ τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα βάζοντας σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα τις επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές τους στον καταναλωτή.

Για τον λόγο αυτό και επειδή έχουμε την ΑΝΕΣΗ να γράφουμε ελεύθερα (ακόμη)  δεν πέσαμε ποτέ στην παγίδα να σας προτρέψουμε να αγνοήσετε το δικό σας συμφέρον για να υπερασπιστείτε το δικό μας!

Ούτε πληρώνετε για να μας διαβάσετε , ούτε ζητάμε ως μέσο διαφήμιση από τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας αφού δεν έχουμε ΕΞΟΔΑ πέραν του δικού μας πολύτιμου χρόνου που χάνετε και τα MB που καταναλώνουμε για να σας παρέχουμε πληροφόρηση (χρήσιμη ή άχρηστη εσείς κρίνετε) για θέματα που αφορούν την πόλη μας κυρίως και όχι μόνο.

Εάν λοιπόν οι περισσότεροι που μας διαβάζουν δεν ενδιαφέρονται για το τι ακριβώς γίνεται στα δημοτικά συμβούλια εμείς δεν θα πάμε και σε αυτό κόντρα στο ρεύμα όσων μας παρακολουθούν.

Ήδη μάλιστα και επειδή κάποιοι αναρωτιούνται γιατί σας παρέχουμε πληροφόρηση για νέες κυκλοφορίες “άγνωστων” κατά βάση καλλιτεχνών που αναρτώνται ως είδηση στο ιστολόγιό μας , θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως ατυχώς για εμάς οι αναρτήσεις αυτές κάνουν τις ίδιες ακριβώς επισκέψεις ή και περισσότερες από τα άλλα σοβαρά για εμάς θέματα που προβάλουμε ως “φίδια” που λέει και ο φανατικός αναγνώστης μας Παύλος.

Βλέπετε οι αναρτήσεις αυτές δεν στεναχωρούν κανέναν και κυρίως δεν έχουν και κανένα σχόλιο θετικό ή αρνητικό ,γιατί και για να σε βρίσουν πρέπει πρώτα να είσαι γνωστός και ατυχώς για αυτούς τους ταλαντούχους ή μη νέους καλλιτέχνες που προβάλλουμε την δουλειά τους δεν είναι.

Βλέπουμε άλλωστε πως έχετε συνηθίσει πλέον εικόνες σκουπιδιών , μπάζων και κομμένων δένδρων , τις “τζάμπα” παραχωρήσεις δομών της πόλης, τις κλήσεις της δημοτικής Αστυνομίας υπέρ δικαίων και αδίκων, τα αθλητικά σωματεία της πόλης με τους προέδρους τους και τους χορηγούς τους, τα ΜΜΕ με δελτία τύπου της δημοτικής αρχής και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, τις ζωοφιλικές που στειρώνουν τα αδέσποτα μέσω δήμου και φυσικά με λεφτά που παίρνουν οι συμβεβλημένοι κτηνίατροι από την κρατική επιχορήγηση κάθε δήμου, τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων από ιδιώτες χωρίς να καταβάλουν τίμημα, το χτίσιμο μέσα στο δάσος από ιδιώτες ή ακόμα και από την Ελλαδική Εκκλησία , και ένα σωρό άλλα που θα προβλημάτιζαν κάθε δυτική κοινωνία.

Το καλό με εσάς είναι πως δεν μασάτε και παρά την προβολή αρνείστε να συμμετέχετε ενεργά στα “πάρτι” που στήνουν όλοι αυτοί και έτσι είδαμε εκδήλωση ούτε 100 ατόμων σε δράση οργάνωσης πριν λίγες μέρες.

Η παρουσία βέβαια νεοεκλεγέντα βουλευτή της ΝΔ απέδειξε πως “πρόβατα” υπάρχουν παντού και είναι διαφόρων αποχρώσεων.

Άλλωστε παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση δεν είδαμε και καμία ουσιαστική μεταβολή στην εικόνα της χώρας μας.

Χρεοκοπημένη παραμένει , εξακολουθεί να γεμίζει με μετανάστες και πρόσφυγες και η εγκληματικότητα παρά τα ευχολόγια του νέου υπουργού δεν λέει να μειωθεί.

Ο μόνος που πρέπει να νιώθει ευτυχισμένος με την αλλαγή πρέπει να είναι ο κ. Μαρινάκης που πήρε χωρίς χρέη την NOVA και ευελπιστεί βάσιμα πως η ομάδα του θα πάρει και πάλι το πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια ΑΠΟΧΗΣ από τίτλους.

Για την Ευρώπη όμως τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί εκεί δεν υπάρχουν διαιτητές που να βλέπουν το VAR και να αλληθωρίζουν!

Η Σοβιετία εκεί δεν έχει θέση, αφού τα χρήματα του εφοπλιστή και οι κουμπαριές του δεν πιάνουν τόπο. 

Αυτά προς το παρόν και παραμείνετε συνδεδεμένοι και “ενεργοί” διαδικτυακά γιατί οι τελευταίες αναρτήσεις είναι πάντα οι καλύτερες.
ΥΓ: Μαθαίνουμε για όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας αλλά αναρτούμε όσες δεν είναι εναντίον των Αρχών που εμείς υπηρετούμε και όσες φυσικά δεν γίνονται σε δομές για τις οποίες εμείς εδώ και έξι χρόνια φωνάζουμε να καταργηθούν.

Για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε καμία περίπτωση και για τον λόγο αυτό στεναχωρούμε ακόμα και γνωστούς και φίλους που συμμετέχουν (και καλά κάνουν από την πλευρά τους) σε αυτές. Τις επόμενες μέρες και ενόψει της Εθνικής Επετείου θα έχουμε τέτοιες και φυσικά ο χώρος τέλεσής τους θα αποτελέσει για εμάς κριτήριο παρουσίασης ή μη σε αυτό εδώ το ιστολόγιο.

Το να λέμε πως η δομή Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι δαπανηρή και δεν προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στους δημότες μας και παράλληλα να παρακολουθούμε εκδηλώσεις μέσα σε αυτό δεν είναι κάτι το οποίο ταιριάζει με την δική μας ιδιοσυγκρασία.

Για τον λόγο αυτό και παρόλο που αντιλαμβανόμαστε πως έχετε δίκιο για κάποιες εκδηλώσεις εμείς πλέον θα σκληρύνουμε και άλλο την στάση μας αφού και η διαφήμισή τους αποτελεί για εμάς “βάρος” το οποίο δεν δυνάμεθα να σηκώσουμε έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.


Άλλωστε αυτές οι υποχωρήσεις οδήγησαν την χώρα μας στη χρεοκοπία και αυτός ο ωχαδελφισμός του δεν πειράζει αρκεί να είναι για καλό σκοπό.

Αυτός ο “καλός” σκοπός όμως μας βουλιάζει οικονομικά και τον λογαριασμό στο τέλος τον πληρώνουν όλοι ακόμα και αυτοί που δεν γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από σωματεία , φορείς και τάχα αλληλέγγυους που θέλουν τους πρόσφυγες αλλά μακριά από τα δικά τους σπίτια!

Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

Αγαπητέ Σταύρο να θυμήσουμε στους αποκαλούντες φίδια ,ότι κάποιος που θέλει να ακουστεί πρέπει να είναι αποφασιστικός και δυνατός σαν δράκος.
Ένας δράκος που θα αποτελει τον άγρυπνο φύλακα της εγκυρης ενημέρωσης ταγό των δημοκρατικών αξιών και πολέμιο ότι διεφθαρμένου , νοσηρού και κακώς κείμενου.

Όφις ει μη φάγοι όφιν, δράκων ου γενήσεται.

(Το φίδι αν δεν φάει φίδι δεν γίνεται δράκος.)

Αρχαιοελληνική παροιμία