ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η "Αγία Ταββιθά" και η δική μας άποψη

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η "Αγία Ταββιθά" και η δική μας άποψη


Εάν δει κανείς πόσα στοιχίζει στο δήμο μας η "Αγία Ταβιθά" τον χρόνο εύκολα θα αναλογιστεί εάν αξίζει τον κόπο αφού πρόκειται για μια δομή που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μόλις 20 αυτοεξυπηρετούμενα άτομα!


Τα οποία και φυσικά πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση αυτοεξυπηρετούμενα και πάνω από 60 ετών, να μην έχουν συγγενείς κ.τ.λ

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη δομή δεν εξυπηρετεί ούτε αυτά τα 20 άτομα αφού στην ουσία το ΚΑΦΑΔΗΛ που εποπτεύει την δομή δεν ΑΣΚΕΙ έλεγχο απλώς πληρώνει εργαζομένους που μπορεί και να μην έχουν φυσική παρουσία στην εν λόγω κλειστή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Ελπίζουμε η νέα διοίκηση του δήμου και προσωπικά ο κ. Χατζηδάκης να μας ενημερώσει για το τι συνέβη εκεί τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια και να καταργήσει το ΝΠΔΔ.

Δεν έχει νόημα άλλωστε να υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο που θα παίρνει από την διοίκηση του δήμου και αυτή από την Κεντρική Διοίκηση χρήματα για δομές που έχουν απαξιωθεί στα μάτια της κοινωνίας μας.

Γιατί για την "Αγία Ταβιθά" εδώ και δεκαετίες είχαμε ελλείμματα και ουδείς μπήκε στον κόπο να δει τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η δομή.

Τι να πω ένα - ένα μας έρχονται τα ραβασάκια για τις δομές, με απίστευτα χρηματικά ποσά να έχουν δαπανηθεί εξαιτίας της ΑΝΟΧΗΣ όλων μας. 

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί αυτή η δομή θα πρέπει να επανεξεταστεί υπό το πρίσμα του εάν τελικά η ΔΟΜΗ ωφελεί το κοινωνικό σύνολο ή μόνο ελάχιστους που έχουν συμφέρον από την διατήρησή της.

Τέλος να τονίσουμε πως η Ελλαδική Εκκλησία ουδεμία ευθύνη ή ανάμειξη έχει για τη εύρυθμη ή μη λειτουργία της δομής.

Σ.Μ





Δεν υπάρχουν σχόλια: