ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γιάννης Αναγνώστου: Ξέρω να δίνω μάχες , ξέρω να τις κερδίζω

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Αναγνώστου: Ξέρω να δίνω μάχες , ξέρω να τις κερδίζω


Μια ομιλία του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου το 2017 στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την δημοτική του παράταξη " Νέα Δημοτική Κίνηση" παρουσία στελεχών που σήμερα συναντάμε σε άλλες δημοτικές παρατάξεις όπως π.χ του κ Ευσταθίου είναι ενδεικτική του πως θεωρούσε αυτός πως η πόλη μας πρέπει να πορευθεί και δικαιολογεί απόλυτα τις μετέπειτα επιλογές του.

Διαβάστε την : 



ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Φίλες και φίλοι


Το 2006 κάναμε αυτό που για αυτοδιοικητικά δρώμενα αποτέλεσε το σύγχρονο θαύμα της πολιτικής ανατροπής. Ήρθαμε και ενώσαμε εκ διαμέτρου αντίθετες φωνές για να εδραιώσουμε στην πόλη μας μια κεντροδεξιά διοίκηση που στόχο είχε την ευημερία των συμπολιτών μας.

Πετύχαμε πολλά , δημιουργήσαμε μεταρρυθμίσαμε και ολοκληρώσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης τοπικά υπερβατικό.

Συντονιστήκαμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενεργοποιήσαμε ουσιαστικά αδρανείς δυνάμεις , με φιλότιμο και εργατικότητα.

Ήμασταν πλαϊ στους εργαζόμενους αλλά και απέναντι στον άκαιρο συνδικαλισμό. Εξοπλίσαμε τον δήμο , εκσυχρονίσαμε δομές, παρουσιάσαμε έργο.


Ακόμα και σήμερα πολλοί υπερηφανεύονται πως ήταν παρόντες στα θεαματικά αποτελέσματά μας. Στον πολιτισμό, στις κοινωνικές δομές , στην οικονομική εξυγίανση.

Φίλες και φίλοι το έργο μας ήταν συνέχεια του Κώστα Δελαπόρτα στην αναμόρφωση της Ηλιούπολης. Ήταν συνέχεια του Δημήτρη Κιντή στην προάσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Ήταν σύμπραξη με τον Κώστα Κονδύλη για μια ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας, ήταν συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της πόλης που είχε αρχίσει ο Θεόδωρος Γεωργάκης.

Τελικά όμως το 2010 γίναμε θεατές μιας ουσιαστικής ανατροπής από συμφέροντα και συνδικαλιστές που συγκρουστήκαμε. Εκεί εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη ένα νέο ιδιότυπο αυταρχικό καθαστώς.

Κάναμε τον Βασίλη Βαλασόπουλο δήμαρχο για να μας προκαλεί , να μας ειρωνεύετε , να μας απειλεί. Φέραμε ένα στέλεχος παλαιοκομματικής κοπής στην επιφάνεια τον διασώσαμε δίνοντάς του ρόλο και χώρο ακόμα και στον πολιτικό μας χώρο και εκεί τα δικά μας λάθη , οι δικές μας παραλείψεις μας στέρησαν την επανεκλογή.

Ουσιαστικά όμως όταν έγινε αντιληπτός ο αυταρχισμός του , η νοοτροπία του, η ροπή του στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων δεν τον αποτινάξαμε γιατί δεν δώσαμε την μάχη ενωμένοι.

Κατακερματιστήκαμε σε τρία κομμάτια για προσωπικά συμφέροντα και εγωϊσμούς. Τελικά χαρίσαμε την δεύτερη θητεία στον Βασίλη Βαλασόπουλο, είμαστε υπεύθυνοι γιατί κανείς δεν ήξερε τι μας επιφύλασσε το μέλλον.

Ζήσαμε την λαίλαπα των μνημονίων , της οικονομικής κρίσης και απομονωθήκαμε όχι μόνο στα δημοτικά αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο, και αναδείξαμε την πιο ανίκανη διοίκηση.

Διαλύθηκε η καθαριότητα, αποδυναμώθηκε η ασφάλεια της πόλης μας , ευτελίστηκε η δημοκρατική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό μείναμε απαθείς και άπραγοι στις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. Αφήσαμε την Εκκλησία να υποκαθιστά τον κοινωνικό μας ρόλο.

Από το 2009 οι συμπολίτες μας πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη ενώ ζούμε σε περιόδους ζοφερές για την ελληνική οικονομία και δύσβατες για τις οικογένειες των συνδημοτών μας. Επιπρόσθετα κυριαρχεί η αδιαφάνεια , έχουμε συνεχή κατακερματισμό των έργων και το 80% αυτών γίνετε με απευθείας αναθέσεις.

Αγαπητοί συνδημότες όλοι αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Η ενότητα προβάλει αναγκαία όσο ποτέ. Τώρα που η κοινωνική συνοχή ευτελίστηκε , τώρα που η ευρύτερη παράταξή μας αναδεικνύεται ως η μέλλουσα κυρίαρχη παρουσία , η ενότητα δεν είναι επιτεύξιμη με ευχολόγια και πυροτεχνήματα.

Απαιτεί θυσίες και ευρύτερη ενόραση του πολιτικού περιβάλλοντος. Σήμερα βλέπουμε πράξεις και ακούμε φωνές για την ενότητα.

Είμαστε εδώ για να την υπερασπιστούμε.


Είμαστε εδώ για να την οχυρώσουμε.

Δεν εγκαταλείψαμε εμείς

Τους καλούμε όλους σε συστράτευση

Είμαι εδώ για να εγγυηθώ το παρόν της παράταξης , να δρομολογήσω εξελίξεις και να κληροδοτήσουμε το μέλλον της πόλης μας.

Είμαι εδώ για να συνδράμω στην επανάληψη του 2006.

Το 2017 είναι η χρονιά ορόσημο που πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι.

Ξέρω να δίνω μάχες

Ξέρω να τις κερδίζω 

Έμαθα από την ήττα μας , μα πιο πολλά έμαθα από την διάσπαση του οράματός μας.

Καλή χρονιά με υγεία , ενωμένοι απέναντι στην λαίλαπα των ιδεοληπτικών , αυταρχικών καθεστώτων.

2 σχόλια:

UNKNOWN είπε...

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ "ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ" , "ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ", ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΠΑΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ.
ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΑΗΣ ΤΟΥ ΠΟΘΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 16 ΧΡΟΝΩΝ "ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ" ΓΕΩΡΓΑΚΗ.
ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ).
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΓΩΪΣΜΟ, ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Η ΚΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ,ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ 2014)ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ.
ΟΜΩΣ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΥΡ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΖΥΓΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ.

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΡΑ, ΠΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΝ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ , ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΑΜΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΝΑΝΟΙ" ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ,ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ "ΑΝΘΙΣΟΥΝ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ.
ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΙ ΘΑ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ , Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

UNKNOWN είπε...

Τελικά αποδείχθηκε ότι ούτε μάχες ήξερε να δίνει, ούτε ήξερε να χάνει.