ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπράβο στον Ανδρέα Αθανασίου για την τοποθέτησή του για τον Προφήτη Ηλία

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Μπράβο στον Ανδρέα Αθανασίου για την τοποθέτησή του για τον Προφήτη Ηλία


Για το εκκλησάκι στον Προφήτη Ηλία έχουμε διαβάσει πολλά βαρύγδουπα. Κάποιους ενοχλεί που γίνεται ναός επειδή είναι μέσα στην β' ζώνη του Υμηττού. Λες και δεν υπήρχε εκεί για δεκαετίες ταβέρνα. λες και δεν έχει χτιστεί μεγάλο κομμάτι του δάσους για να μένουν οι συμπολίτες μας στα Αστυνομικά τους πείραξε λένε το εκκλησάκι που δεν διατηρήθηκε στην αρχική του μορφή και το λένε αυτό με ανακοινώσεις τους κόμματα που σαφέστατα και δεν τρελαίνονται με την Ορθοδοξία.



Διάβασα λοιπόν και σας παρουσιάζω και την ΑΠΟΨΗ του συνδημότη μας Ανδρέα Αθανασίου ο οποίος ήταν και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" αλλά ατυχώς το εκλογοδικείο είχε άλλη άποψη μετά από ένσταση συνυποψηφίου του. Και λέμε ατυχώς γιατί θα είχαμε ακόμα μια διαφορετική ΦΩΝΗ από αυτές που εμάς προσωπικά μας αρέσουν.


Να ξεκαθαρίσουμε πως εάν και αρχικώς είχαμε γερές χριστιανικές βάσεις με συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας συνεχή μέχρι και τα 25 μας έτη το πράγμα μετά "στράβωσε" και μείναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι της ταυτότητας (ευτυχώς έχω ακόμα την παλιά) όπως μας έλεγε και ο κατηχητής μας όταν πηγαίναμε παιδιά στο κατηχητικό. Ένα μοντέρνο κατηχητικό που είχε δεχθεί τα πυρά της τότε διοίκησης του δήμου που πίστευε στον κομμουνισμό!

Διαβάζουμε λοιπόν στο προφίλ στο facebook του Ανδρέα Αθανασίου:

Για τον Προφήτη Ηλία Το εκκλησάκι οι περισσότεροι το χαρακτήρισαν γραφικό χαριτωμένο παλαιό θα μπορούσαν να το πουν αντικείμενο ενδιαφέροντος αρχαιολογικού. Είναι; Κανένας δεν το είδε σαν τόπο Χριστιανικής Λατρείας. Η Χριστιανική Λατρεία δεν επιβάλετε και ούτε είναι Χριστιανοί εν Ενεργεία όλοι όσοι έτυχαν βαπτίσεως έτσι από παράδοση . Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος ακόμα και να νομίζει ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Η εκκλησιά έχει τους κανόνες της και βασίζετε στην αποδοχή της από τον λαό. Όταν κάθε ακολουθία στο εκκλησάκι αυτό το γέμιζε ασφυκτικά ….. τι θα έπρεπε να γίνει; Πόσοι από μας που κρίνουμε έχουν βρεθεί στις ακολουθίες του Προφήτη Ηλία; Πως δεν μας ενοχλεί το παρακείμενο μεζεδοπωλείο … Συμπολίτες μου μερικοί από εμάς προσδοκούν κάτι από την εκκλησιά και το βρίσκουν εκεί. Μακάρι ο νέος ναός να γεμίσει και από αυτούς που διαμαρτύρονται υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς για αντιπαραθέσεις.

Με αγάπη Ανδρέας Αθανασίου.

Αυτά γράφει ο κ. Αθανασίου με τα οποία συμφωνώ απόλυτα. Τα ίδια είχαμε και για την Αγία Μαύρα αλλά δεν τους πέρασε και ναός και ενορία υπάρχει σήμερα. Για όσους ξέρουν την Ιστορία σε τροχόσπιτο ξεκίνησε για να καταλήξει σήμερα ένας ωραίος ναός. Έτσι λοιπόν και ο Προφήτης Ηλίας θα αποκτήσει μετά το μικρό ξωκλήσι την δική του Εκκλησία που προφανώς για να γεμίζει από τώρα έχει πιστούς για να την στηρίξουν. 

Και φυσικά ο γράφων όπως σας προείπε δυστυχώς δεν μετέχει ενεργά πλέον. Εάν χρειαστεί βέβαια θα ενεργοποιηθεί γιατί βλέπει πάλι τους ίδιους ανθρώπους και τους ίδιους πολιτικούς χώρους να αντιδρούν με "προσθήκες" από όσους θα χάσουν μερίδιο "της αγοράς" από μία ακόμα Εκκλησία. Όπως πληροφορούμε άδεια υπάρχει και έτσι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν θέλουμε μία ακόμα Εκκλησία ή όχι. Τα οικολογικά πως είναι μέσα στη Β' ζώνη του Υμηττού που έχει γίνει κρανίου Τόπος δεν μας αγγίζουν εμάς. 

Στο απλό λοιπόν ερώτημα αυτό θα κληθούν να απαντήσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις με τις αριστερές να θέλουν Εκκλησία χωρίς ΠΙΣΤΟΥΣ (για το βλέπουν οι άθεοι ως ιστορικό μνημείο) και κάποιους να θέλουν άλλη μία Εκκλησία από αυτές που μας στέρησαν τα 12 χρόνια Κομμουνισμού στην πόλη. Άλλωστε είναι αστείο να μιλάνε για ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ οι καταπατητές ιδιωτικής περιουσίας που δεν σκέφτηκαν να βοηθήσουν την Εκκλησία να οικοδομήσει μία Εκκλησία μέσα στα ακίνητα που καταπάτησαν και  με την ΒΟΥΛΑ της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτής που έβγαλε νόμιμες όλες τις περικοπές των μνημονίων εκτός από αυτές που αφορούσαν τους δικούς τους μισθούς! 

Ας πάνε οι Άθεοι το θέμα στη Δικαιοσύνη λοιπόν όσοι δεν επιθυμούν επεκτάσεις  ενός ναού και είναι οπαδοί της "νομιμότητας". Άλλωστε με την βοήθεια του Θεού άδεια βγήκε , ας αφήσουν δηλαδή τις υποκρισίες και ας τοποθετηθούν ανοιχτά θέλουν ή όχι άλλο ναό (λειτουργικό όχι να μην χωράει ούτε τρεις ανθρώπους μέσα ) στην πόλη μας; Άλλωστε οι πολλοί έχουν ήδη αποφασίσει πως ο ναός του Προφήτη Ηλία θα γίνει και το δείχνουν με την παρουσία τους στο ναό. Θα χάσουν κάποιους γάμους και βαπτίσεις άλλοι ναοί αλλά τη να κάνουμε ΣΟΒΙΕΤΙΑ και στην Εκκλησία βαρεθήκαμε να βλέπουμε..... Η τοποθεσία είναι ιδανική άλλωστε ή διαφωνείτε;

Ο Γιώργος Χατζηδάκης ευτυχώς δεν παρασύρθηκε από τους κατσαπλιάδες που έχει στην διοίκησή του και εξετάζει με σοβαρότητα το θέμα αυτό. Άλλωστε γνωρίζει πως οι κατσαπλιάδες το 2023 θα επιχειρήσουν ρεσάλτο όπως δείχνουν τα πράγματα. 

Σ.Μ 

2 σχόλια:

UNKNOWN είπε...

Κουίζ....σε ποια ενορία ανήκει ο Προφήτης Ηλίας;

UNKNOWN είπε...

ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΞΩΚΛΗΣΙΟΥ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ?

ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ?

Η ΑΓ.ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ?

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ, Ο ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΜΥΣΤΉΡΙΑ".