ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μάλλον κάποιοι θεωρούν πως είμαστε εύκολοι στόχοι

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Μάλλον κάποιοι θεωρούν πως είμαστε εύκολοι στόχοι


Το ότι κάποιοι θεωρούν πως είμαστε εύκολοι στόχοι αποδεικνύεται κάθε φορά που βγάζουμε κάποιο θέμα που τους θίγει. Τότε θυμούνται πως είχαμε δουλέψει στον zougla (Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) τον οποίο και θεωρούν δημοσιογράφο που δεν τηρεί την δημοσιογραφική δεοντολογία που στο μυαλό τους είναι οι δημόσιες σχέσεις και τίποτα παραπάνω.



Το πολιτικό σύστημα πέτυχε να φιμώσει με επαίσχυντο Νόμο( τάχα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων )όλες εκείνες τις περιπτώσεις που η χρήση κρυφής κάμερας και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις (υποκλοπές)  έβγαζαν στην δημοσιότητα της απατεωνιές γιατρών, δικηγόρων, καλλιτεχνών, και πολιτικών!

Όταν οι εκπομπές έφτασαν στο σημείο να δημοσιοποιούν υλικό για πολιτικούς ο τότε αρμόδιος υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Ευάγγελος Βενιζέλος και οι ομοϊδεάτες του , τους πέτυχαν να μας φιμώσουν.

Στην ουσία όχι εμάς αλλά εσάς που δεν είχατε ΠΛΕΟΝ την δυνατότητα να πληροφορηθείτε τους γιατρούς ή τους κρατικούς λειτουργούς που παίρνουν φακελάκια αλλά που η Ελληνική Πολιτεία απαγόρευε πλέον με Νόμο να δημοσιοποιήσουμε.. Μάλιστα και η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοιο υλικό για να στήσει κατηγορητήριο. Ούτε όπως παλιότερα μας αθώωνε γιατί εμείς στα δικαστήρια σερνόμασταν από τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ έτσι ή αλλιώς!

Το δημόσιο συμφέρον δεν μπορούσε να το επικαλεστεί ο έντιμος δικαστής και να μας αθωώσει και έτσι το τελικό ΘΥΜΑ ήταν η δική σας πληροφόρηση.

Απέμεινε μόνο η χρήση των μέσων αυτών από την ΕΥΠ και τις αστυνομικές Αρχές οι οποίες και είχαν πλέον το μονοπώλιο!

Μάλιστα ότι είδατε τα τελευταία χρόνια μέσα στην κρίση και αφορούσε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και άλλες υποθέσεις ήταν στην ουσία από κλιμάκια της ΕΥΠ που "αυτονομήθηκαν" και έδωσαν υλικό σε ΜΜΕ!

Βέβαια μην φανταστείτε πως και σήμερα ιδιώτες ή Πρεσβείες ξένων κρατών  δεν παρακολουθούν και σήμερα  τις τηλεφωνικές συνομιλίες προσώπων που έχουν κάποιο ενδιαφέρον για αυτούς ή πως δεν γίνεται καταγραφή  έκνομων ενεργειών από τον οποιοδήποτε διαθέτει μέσα καταγραφής που είναι πάρα πολλά και ιδιαίτερα φθηνά στο εμπόριο. 

Για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (ακριβό σπορ) αρκεί ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ που είναι ευτελές ποσό ακόμα και για μικρομεσαίους επιχειρηματίες της χώρας μας.

Όποιος παρακολουθεί στήλες εφημερίδων ή ακόμα και συνεδριάσεις της Βουλής έχει διαβάσει ή ακούσει ακόμα και βουλευτές να επικαλούνται τέτοιες καταγραφές!

Ο σκοπός των απατεώνων και με τον Νόμο Βενιζέλου αυτός επετεύχθη να μην φτάνουν ποτέ στα αυτιά σας ή στα μάτια σας έκνομες ενέργειες που φυσικά και της έκαναν (και τις κάνουν όσοι ασκούν Εξουσία).

Πλέον έμειναν τα έγγραφα , και το ΔΙΑΥΓΕΙΑ (του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι να το καταργήσουν και αυτό)  που απλώς "φωτογραφίζουν" αλλά δεν αποκαλύπτουν τις απατεωνιές που γίνονται..

Αυτό το ιστολόγιο γράφει από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το 1/10 από όσα γνωρίζει. Ο λόγος πως πολλά δεν μπορούν να αποδειχθούν με έγγραφα και οι κάθε είδους υποκλοπή ή μαρτυρία είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί εάν ο καταγγέλλων (σε εμάς έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς διάφοροι) δεν έχει προνοήσει να καταγράψει όσα ισχυρίζεται! 

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο καταγγέλλων κρίνεται μη αξιόπιστος αφού το υλικό που κατέχει με τέτοιες μεθόδους δεν γίνεται δεκτό ως αποδεικτικό μέσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Επειδή αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στο δυτικό κόσμο  όπου θύμα καταγραφής έχει πέσει μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ και έχει παίξει σε δίκτυα παγκόσμιας εμβέλειας ίσως ήρθε η ώρα και εδώ να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς. 

Ας το τολμήσει λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού έτσι και αλλιώς οι οικονομικά ισχυροί χρησιμοποιούν τα "όπλα" που αφαίρεσε η Πολιτεία από τους δημοσιογράφους. Με πρόθεση να υπάρχει ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΔΙΑΦΘΟΡΑ και όχι να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα όπως ήταν η πρόφαση για να γίνει αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ. 

Εμείς σεβόμενοι τους Θεσμούς (αλλά όχι τα πρόσωπα) συνεχίζουμε στο μέτρο που μας επιτρέπει η Νομοθεσία και αποκαλύπτουμε όσα για εμάς είναι κακώς κείμενα.

Στη διάθεσή μας έχουμε πάντα υλικό που αποδεικνύει τα λεγόμενά μας γιατί εμείς την δουλειά μας την ξέρουμε πολύ καλά και έχουμε πληρώσει ακριβό τίμημα για αυτό.

Γελάμε λοιπόν κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να μας συγκρίνει με δημοσιογράφους των δημοσίων σχέσεων και όσους περιμένουν από έναν κλέφτη να ομολογήσει το έγκλημά του. 

Θα μας συνηθίσουν όμως και εμάς όπως και εμείς συνηθίσαμε να είμαστε μετρημένοι σε όσα κατά καιρούς γράφουμε για την πόλη και τα κακώς κείμενά της. 

Δεν μας πτοούν οι απειλές εξωδίκων , μηνύσεων ή αγωγών γιατί γνωρίζουμε άριστα πως λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και δεν κάνουμε παράβαση κανενός Νόμου που θα μπορούσε να μας στερήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας ή να μας επιβάλλει κάποια εξαγοράσιμη ποινή για την "δράση" μας.

Παραμένουμε πιστοί όχι στη "δεοντολογία" όσων απαξίωσαν το λειτούργημά μας αλλά σε ΑΥΤΑ που οδήγησαν στην αποκάλυψη της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που είναι και σήμερα διάχυτη δίπλα μας.

Εμείς ούτε αδαείς ούτε αιθεροβάμονες είμαστε απλώς αρνούμαστε να σας κρύβουμε όσα ΟΛΟΙ γνωρίζουν αλλά δεν τολμάνε να σας παρουσιάσουν αυτοί που ενώ ισχυρίζονται πως  ασκούν λειτούργημα δεν  κάνουν τίποτα άλλο παρά  δημόσιες σχέσεις. 

Για αυτό και οι επικριτές μας θα αυξάνονται όσο μας θεωρούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Και το πρόβλημα για τους επικριτές μας είναι πάντα το ίδιο. Μα καλά πως  το έμαθαν; 

Σ.Μ 


1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ,ΒΛΕΠΟΥΝ, ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ , ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ.