ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βλέπουν παντού φασισμό οι υμνητές της λαοκρατίας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Βλέπουν παντού φασισμό οι υμνητές της λαοκρατίας



Προφανώς και η θετική ενέργεια να τελεστεί μνημόσυνο στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης για τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή 27/10/2019 είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας τι ακριβώς πρεσβεύει ένα τμήμα της αριστεράς στην πόλη μας.


Η πρωτοβουλία αυτή του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου τον έφερε και πάλι ως θετική είδηση σε αυτό το ιστολόγιο αφού με δική του πρωτοβουλία θα τελεστεί το μνημόσυνο.

Ανάλογα μνημόσυνα θα γίνουν σε πολλούς ιερούς ναούς της Ελλάδας αφού Βορειοηπειρώτες υπάρχουν σε πολλούς δήμους. Το τι έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου επί δεκαετίες είναι γνωστό σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Προφανώς και η αναγνωρισμένη διεθνώς ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα της Βορείου Ηπείρου δεν απολαμβάνει από την Αλβανική κυβέρνηση όσα απαιτούν οι διεθνείς συμβάσεις.

Και φυσικά είναι χρέος όχι μόνο της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας να τιμάει όσους δολοφονούνται εξαιτίας του αγώνα που κάνουν να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα πρώην κομμουνιστικό κράτος που απέχει πάρα πολύ ώστε να χαρακτηρίζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. 

Γιατί η Δημοκρατία είναι μόνο δυτικού τύπου και κάθε άλλη παραλλαγή της είναι απλά ένα κεκαλυμμένο φασιστικό καθεστώς.

Κράτη παρίες που αμφισβητούν την Δύση υπάρχουν μερικά ακόμα αλλά αυτά δεν αποτελούν τον κανόνα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας αλλά την εξαίρεση.

Κανένας Έλληνας Εθνικιστής δεν πιστεύει στον Μεγαλοϊδεατισμό γιατί ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κατσίφας τέτοιος ήταν και όχι οπαδός του Ελευθέριου Βενιζέλου. 

Ουδεμία σχέση δεν είχε με την Χρυσή Αυγή η οποία πρώτα από όλους χτύπησε όσους ήταν Εθνικιστές μαζί με τους Αλβανούς οι οποίοι ήταν και είναι μέλη της.

Τους Χρυσαυγίτες τους έστειλαν στη φυλακή πολίτες που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ Ηλιούπολης πρεσβεύουν το ακροδεξιό κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ.

Αγνοούν παντελώς βέβαια πως εξαιτίας αυτού του όπως αποκαλούν ακροδεξιό κλίμα η χώρα μας δεν γνώρισε την ΛΑΙΛΑΠΑ του κομμουνισμού!

Εάν θεωρούν πως ο Εθνικισμός ανήκει στα σκουπίδια της Ιστορίας μάλλον κάνουν λάθος.

Για να μην αρχίσουν πάλι τα γνωστά τους αναθέματα ας διαβάσουν και το παρακάτω:

Φιλελεύθερος εθνικισμός

Ως φιλελεύθερος εθνικισμός θεωρείται η κλασική μορφή του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού (παρ' όλο που σε κάποια σημεία ο φιλελευθερισμός σκοπεύει πέραν του έθνους στη πορεία) με απαρχή τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης, με συνέχεια τις ιδέες του ιταλικού εθνικιστικού κινήματος μετά τη Risorgimento (αναγέννηση) και την θέληση για ιταλική ενοποίηση και το λατινοαμερικάνικο, αργότερα, κίνημα ανεξαρτησίας. 

Δηλαδή στα μέσα του 19ου αιώνα, στην ηπειρωτική Ευρώπη ο όρος εθνικιστής είναι στενά συνδεδεμένος με τον όρο φιλελεύθερος. Ο φιλελεύθερος εθνικισμός δέχεται ότι η ανθρωπότητα είναι εκ φύσεως διαιρεμένη σε έθνη που το καθένα έχει ξεχωριστή ταυτότητα, ενώ διασυνδέεται με τη λαϊκή κυριαρχία. Βασική θεματική αρχή του φιλελεύθερου εθνικισμού είναι η εθνική αυτοδιάθεση, ενώ ο ίδιος ο φιλελεύθερος εθνικισμός είναι βασισμένος πάνω σε αρχές, χωρίς να προωθεί τα συμφέροντα ενός έθνους σε βάρος ενός άλλου, υπό την έννοια ότι όλα τα έθνη είναι ίσα. Τελικός σκοπός του είναι η οικοδόμηση ενός κόσμου κυρίαρχων εθνών-κρατών.


Ο κόσμος που σήμερα ζούμε έχει οικοδομηθεί πάνω σε κράτη - έθνη και κάθε προσπάθεια που γίνεται για να διαλυθεί στο όνομα ενός αχταρμά χωρίς εθνική συνείδηση έχει πρώτο θύμα του τον ίδιο τον άνθρωπο. Άρα ας αφήσουν τον ιερέα να τιμήσει και έναν ήρωα γιατί δεν τους είδαμε να αντιδρούν σε μνημόσυνα που γίνονται σε δικτάτορες ή σε όσους πραγματικά διακατέχονταν από Μεγαλοϊδεατισμό και οδήγησαν την χώρα μας σε Εθνικές Τραγωδίες. 

Ο ήρωας Κατσιφάς πάλευε για το αυτονόητο, να μπορεί να υψώνει την Ελληνική Σημαία σε μια περιοχή όπου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η Ελληνική Μειονότητα αλλά που δυστυχώς η Αλβανική κυβέρνηση αρνείται να δεχθεί. 

Ανάλογες συμπεριφορές οδήγησαν τις ΗΠΑ στο να βομβαρδίσει τη Σερβία που έβαλε από τότε μυαλό και όχι μόνο οδεύει προς ΝΑΤΟ και Ε.Ε αλλά έχει πάψει πλέον να  καταπιέζει τις μειονότητες. 

Τα ίδια μπορεί να πάθουμε και εμείς εάν κάποιοι στο όνομα ενός κακέκτυπου εθνικισμού θεωρήσουν πως μπορούν να απαλλαγούν από την θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη. 

Αυτά τα ολίγα αφού το μνημόσυνο θα γίνει κανονικά  και οι μόνοι που θα το καταδικάσουν θα είναι μια χούφτα κομμουνιστές! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: