ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γεωργία Πουλάκη: Απαντήσεις στις «επιθέσεις» και Αποχώρηση από τον συνδυασμό «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Γεωργία Πουλάκη: Απαντήσεις στις «επιθέσεις» και Αποχώρηση από τον συνδυασμό «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»

Γεωργία Πουλάκη: Παραμένω ενεργή για την πόλη μας προτείνοντας δημιουργικές λύσεις για το καλό των συμπολιτών μου 

Μετά από περίπου έξι χρόνια παρουσίας και συνεπούς υποστήριξης του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», θα ήθελα να γνωστοποιήσω, με σεβασμό προς τους φίλους και τις φίλες που με στήριξαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, την αποχώρησή μου από τον συνδυασμό, παραθέτοντας τις αιτίες αυτής της απόφασής μου.

Θα ήθελα να σημειώσω, προς απάντηση και σχετικών σχολίων, ότι πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι οδηγός στις επιλογές για την συμμετοχή στα κοινά της τοπικής κοινωνίας , πρέπει να είναι ΜΟΝΟ το καλό της πόλης και όχι τα κομματικά χρώματα και κριτήρια, γεγονός που προσωπικά το απέδειξα έμπρακτα.

Στη διάρκεια των χρόνων που συμμετείχα στο συνδυασμό, εξέφρασα πολλές φορές την άποψή μου και με προτάσεις, ιδιαίτερα δε το τελευταίο χρονικό διάστημα που ήμουν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Με λύπη μου διαπίστωσα, ότι όλες οι προσπάθειες οι δικές μου, αλλά και άλλων μέσα στο συνδυασμό, για την οργάνωση, την λειτουργία, την πρακτική και την φιλοσοφία του, δεν ελήφθησαν υπόψη ούτε στο ελάχιστο. Δυστυχώς κατάλαβα αργά , ότι απευθυνόμουν «σε ώτα μη ακουόντων»!

Μετά τις εκλογές και το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το συνδυασμό έξω από τη συμμετοχή του στη δεύτερη Κυριακή, διατυπώθηκαν απαράδεκτες κατηγορίες κατά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αλλά και όσων υποστήριξαν την προσπάθεια προεκλογικά, ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχία, χωρίς ποτέ να γίνει από τον επικεφαλής αυτοκριτική για την παρουσία, τις επιλογές και την προεκλογική πολιτική του συνδυασμού, ενώ είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα, ούτε καν μια απολογιστική συγκέντρωση για την παρουσία του συνδυασμού στις εκλογές.

Επίσης θα αναφερθώ σε ένα πρόσφατο γεγονός , που δικαιώνει την κριτική μου, αλλά και την απόφασή μου να αποχωρήσω. Σε σχόλιο μου σε ανάρτηση συνυποψήφιάς μου δημοτικού συμβούλου έγραψα «ότι τα καλύτερα έρχονται» αναφερόμενη στη νέα δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, θέλοντας να δείξω ότι όλοι πρέπει να αναζητήσουμε νέες προοπτικές για την πόλη μας ανεξαρτήτως παρατάξεων. Το σχόλιο μου αυτό, έγινε αντικείμενο κακεντρεχούς τουλάχιστον σχολιασμού, από τον συνυποψήφιο μου και νυν δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Κουρή, ο οποίος έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «προσωπικά οφέλη», γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο από πλευράς μου, ουδέποτε υπήρξε ούτε υπάρχει, ενώ προχώρησε ακόμα παραπέρα, εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες για προπαγανδισμό και συνομωσία «ότι λειτουργούσε στο συνδυασμό πέμπτη φάλαγγα», αναφερόμενος παράλληλα και σε «βαθύ ΠΑΣΟΚ». 


Από το 2014 που ιδρύθηκε ο συνδυασμός μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές , ο επικεφαλής του συνδυασμού, δεν έκανε καμία αναφορά σε «βαθύ ΠΑΣΟΚ», αντιθέτως στελέχωσε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις το ψηφοδέλτιό του, με υποψηφίους από όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις.

Παρόλο που έχουν περάσει τόσες μέρες από τον συγκεκριμένο σχολιασμό (26/10/19), ο επικεφαλής του συνδυασμού, δεν θεώρησε απαραίτητο να πάρει θέση. Άραγε η σιωπή του σημαίνει ότι αποδέχεται την άποψη του κ. Κουρή, ότι στον συνδυασμό του, λειτουργούσε πέμπτη φάλαγγα;

Αν ναι, τότε σωστά λέει ο λαός μας «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου».

Όσον αφορά τον κ. Κουρή, προφανώς έχει εκπέσει σε έναν διχαστικό λόγο του παρελθόντος και σε πρακτικές που έχουν ανεπιστρεπτί περάσει και με τις οποίες πλέον κανένας συνδυασμός και πολιτικός σχηματισμός δεν μπορεί να διεκδικήσει την επιτυχία στις εκλογές. Οι πολίτες θέλουν πλέον ανθρώπους με δημιουργικές ιδέες και όχι περιχαρακωμένους σε κομματικά στερεότυπα.

Θα πρότεινα λοιπόν στον επικεφαλής του συνδυασμού, να σταματήσουν να ασχολούνται με το τι έκαναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και να εξετάσουν το τι δεν έκανε σωστά ο συνδυασμός, για να μην καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...

ΥΓ. Από το σημείο αυτό και μετά, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί για εμένα αποτελεί μια περίοδο που έχει κλείσει οριστικά, αλλά και γιατί δεν ωφελεί να ασχολούμαι με κουτσομπολίστικα σχόλια και αναρτήσεις. Θα εξακολουθήσω να παραμένω ενεργή για την πόλη μας, για την πόλη που αγαπώ και ζω τόσα χρόνια με την οικογένειά μου, επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις, κάνοντας γόνιμη κριτική, αλλά και προτείνοντας δημιουργικές λύσεις για το καλό των συμπολιτών μου.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Γνώρισα την κ. Πουλάκη το 2014 όταν λόγω της στενής μου φιλίας με τον αείμνηστο Δημήτρη Παρρά και της στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Τάσου Ευσταθίου στάθηκα ως μέσο ενημέρωσης στο πλευρό της συγκεκριμένης παράταξης. Φυσικά και σε αυτόν έλεγα από τότε πως η δημοτική παράταξη πρέπει να έχει ιδεολογικό προσανατολισμό. 

Ο κ. Ευσταθίου από τότε μιλούσε για δημοτικές παρατάξεις πάνω από κόμματα πράγμα που φυσικά και κάλυπτε την κ. Πουλάκη στο να συμμετάσχει στο εν λόγω εγχείρημα. Η ίδια όσο και ο σύζυγός της που δεν κατέβηκε βέβαια υποψήφιος αλλά στήριζε την δημοτική παράταξη αφιερώνοντας χρόνο για αυτή ήταν γνωστό πως δεν ανήκαν πολιτικά στη ΝΔ. 

Η σχέση μου μαζί τους ήταν τυπική όπως και με όλους τους άλλους υποψηφίους (πλην κάνα δύο που είχα φιλική σχέση μαζί τους) αλλά δούλευαν και οι δύο όχι μόνο χωρίς κανένα προσωπικό όφελος αλλά σε μια παράταξη που ο ίδιος ο επικεφαλής της τόνιζε (εγώ δεν συμφωνούσα) πως είχε υποψηφίους από όλο το πολιτικό φάσμα. Έτσι και αλλιώς συνέδριο δεν έκανε ποτέ η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη όπως έκαναν άλλες παρατάξεις. 

Δεν θεωρώ λοιπόν πως οι απόψεις του κ.Κουρή που ανακάλυψε τώρα πως η Γεωργία ήταν κάποτε ή είναι και ακόμα (αυτό δεν το γνωρίζω)  ΠΑ.ΣΟ.Κ  δικαιολογούν μια τέτοια διαδικτυακή επίθεση. ,

Η Γεωργία Πουλάκη ουδέποτε δυσφήμισε τον συνδυασμό άλλωστε , ποτέ δεν απασχόλησε αρνητικά  τα τοπικά ΜΜΕ και έδωσε μια μάχη μαζί με όλους τους υπόλοιπους για να κερδίσει η παράταξή τους τον δήμο. 

Άλλωστε ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν η κ. Πουλάκη  και δεν διαφήμιζε την 21η Απριλίου του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, για να νιώθει ενοχές. 

Είχαμε παρατηρήσει εδώ και καιρό τις διαδικτυακές κόντρες πρώην συνυποψηφίων της συγκεκριμένης παράταξης  και είχαμε τονίσει από το 2014 στον επικεφαλή της , την ανάγκη να υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ιδεολογική γραμμή στην δημοτική του παράταξη αλλά τότε είχαν υποψήφιους μέχρι και αντιμνημονιακούς! 

Η κυρία Πουλάκη κατά την ταπεινή μου και πάλι άποψη δεν έχει κανένα λόγο να παραμένει σε μια παράταξη που ο ένας υποψήφιος υβρίζει ( και χωρίς αιτία μάλιστα) τον άλλο. Σίγουρα δεν ήταν βαρίδι αλλά με τη ζωντάνια που την διέκρινε και την διακρίνει όσο την παρακολουθώ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν στα συν και όχι στα πλην της παράταξης. 

Άλλωστε ουδέποτε άσκησε διοίκηση η κ. Πουλάκη για να κριθεί αρνητικά και μάλλον ζημιά και όχι όφελος ήταν η πεντάχρονη ταλαιπωρία της μέσα σε μια παράταξη που δεν την άκουγαν. 

Δεν με αφορά μια παράταξη την οποία ΔΕΝ στηρίζω αλλά δεν βλέπω λογικό να φταίει ο τελευταίος τροχός για μια ήττα και όχι ο επικεφαλής. 

Μάλιστα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την Γεωργία Πουλάκη και από φίλο μου που την είχε γνωρίσει και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος άλλης κεντροδεξιάς παράταξης και είχαν βρεθεί μαζί στον ίδιο χώρο εργασίας πριν αρκετά χρόνια  μιλώντας μου για την εργατικότητά και μεθόδικότητά της. 

Φίλος του οποίου εμπιστεύομαι την κρίση του ,γιατί  όπως σας  προείπα δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις ούτε με την ίδια ούτε με τον σύζυγό της.

Έβλεπα όμως το 2014 πως και οι δύο ξόδευαν πολύ από τον χρόνο τους βοηθώντας τον Τάσο Ευσταθίου και την παράταξή του.

Τι άλλαξε μετά από πέντε χρόνια ας το λύσει ο ίδιος. Πάντως οφείλει να επέμβει γιατί η εικόνα να αλληλοκατηγορούνται πρώην συνυποψήφιοί του μόνο ζημιά κάνει στον ίδιο και στην δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" 

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

stamatis είπε...

Κύριε Μαρίνη σεβαστή η άποψή σας. Μιας και αναφέρεστε όμως στον αείμνηστο το Δημήτρη τον Παρρά έχω να σας πω πως η κ. Πουλάκη που ρωτάτε να μάθετε, ήταν η μεγαλύτερη εχθρός του. Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως στις προηγούμενες εκλογές, ο Δημήτρης βρισκόταν πολύ κοντά στον συνδυασμό και ως υποψήφιος και συμμετείχε στα οργανωτικά θέματα. Θα σας το επιβεβαίωνε με κάθε λεπτομέρεια ο ίδιος μιας και υπήρξατε πολύ καλοί φίλοι. Αλλά δυστυχώς ο Δημήτρης δεν είναι ανάμεσά μας για να ακούσετε και την άλλη άποψη και να δείτε και την άλλη πλευρά του νομίσματος! Ίσως τότε η κρίση σας να ήταν πιο αντικειμενική.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.