ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάποιοι θυμήθηκαν πως οι αθλητικές δομές τις πόλεις έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικά αθλητικά σωματεία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Κάποιοι θυμήθηκαν πως οι αθλητικές δομές τις πόλεις έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικά αθλητικά σωματεία


Πολλά θέματα αναδεικνύονται από τα τοπικά ΜΜΕ και προφανώς είναι θέματα για τα οποία οι δημότες τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους στις εκλογές. 


Όλοι άλλωστε ξέρουν πως εδώ και δεκαετίες δίνονται οι αθλητικές δομές της πόλης σε ιδιωτικά σωματεία έναντι ευτελούς τιμήματος (εκτός και εάν κάποιοι θεωρούν πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο από τα πεντακοσάρικα που δίνουν ως φιλοδώρημα στο δήμο οι ΤΖΑΜΠΑ πρόεδροί τους) να το δεχθούμε και αυτό ,αφού δεν βλέπουμε πλην Λαϊκής Συσπείρωσης που θέλει τις δομές να τις λειτουργεί ο δήμος καμία διαφορετική πρόταση.

Εμείς θέλουμε δομές σε ΙΔΙΩΤΕΣ με τίμημα ανάλογο της ΑΞΙΑΣ του χώρου που παραχωρείτε χωρίς τοπικισμούς (ας έχω ακαδημία του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ άμα πληρώνει καλύτερα τον χώρο) και φυσικά η στήριξη στα τοπικά σωματεία δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος του δημότη.

Εάν θέλουμε πάλι να κάνουμε δωρεάν ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ για όλους θα αποτύχουμε αφού το κομμουνιστικό αυτό πρότυπο κατέρρευσε στα πρώην κομμουνιστικά κράτη εδώ δεκαετίες.

Ο ΠΑΟΔΗΛ είναι το ΝΠΔΔ που διαχειρίζεται όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και ο προϋπολογισμός του βαραίνει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους. 

Η κατάσταση που έχει παγιωθεί είναι πως οι αθλητικοί χώροι παραδίδονται σε ιδιωτικά σωματεία για τις ανάγκες των ακαδημιών τους ή των επαγγελματικών τους ομάδων και άμα μείνει χρόνος (αφού παραχωρούνται όλα τα γήπεδα που διαθέτει η πόλη μας) ίσως μπορεί και κάποιος άλλος να αθληθεί σε αυτά.

Βλέποντας πως λειτουργεί το "σύστημα" αυτό είναι εμφανές πως ο δήμος μας δεν προάγει σε καμία περίπτωση τον ομαδικό αθλητισμό και δίκαια  φωνάζει η Λαϊκή Συσπείρωση για παραχωρήσεις χώρων σε ιδιώτες έναντι ανταλλαγμάτων.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να διαφωνεί κανείς με αυτή ακόμα και εάν θεωρεί πως οι ιδιώτες πρέπει να συνεργούν με τον δήμο για όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Αλλά εδώ έχουμε στην ουσία παραχώρηση δομών για να έχει κέρδος ο ιδιώτης και ζημία το Κράτος.

Το ότι πληρώνουν για να συμμετάσχουν στα ιδιωτικά αθλητικά σωματεία τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά είναι πάλι γνωστό. Επομένως πρόκειται καθαρά για εμπορικές επιχειρήσεις και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την εκάστοτε διοίκηση. 

Για να το κλείσω οι δημότες μας στις εκλογές ψήφισαν ΤΖΑΜΠΑ τις αθλητικές δομές σε ιδιώτες αφού ήδη ήταν ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ για το τι γίνεται . Αφού είχαμε και ένα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός παιδιού σε γήπεδο της πόλης. Τότε όλοι έμαθαν πως τα γηπεδάκια έχουν δοθεί (ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΙΖΟΥΝ) και το τίμημα είναι αυτό που κατά καιρούς μας ενημερώνει η διοίκηση μέσω του ισολογισμού του ΠΑΟΔΗΛ. 

Άρα οι δημότες μας και ξέρουν και ψήφισαν για να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που εμάς δεν μας ικανοποιεί βέβαια αλλά σεβόμαστε τη δική σας απόφαση στις πρόσφατες εκλογές.

Επομένως πολύ σωστά απαντά ο συνδημότης μας Μιχάλης Τασούλας απαντά διαδικτυακά στον ενεργό πολίτη Άγγελο Κάνδηλα πως οι παρατάξεις και συγκεκριμένα η νυν διοίκηση έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα αυτό. Το κακό βέβαια πως έχουν τοποθετηθεί και οι δημότες με την ψήφο τους αφού όπως προείπα ΜΟΝΟ η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει άλλη άποψη στα δημοτικά συμβούλια και προς τιμή της έχει  στηλιτεύσει διοικήσεις αθλητικών σωματείων που αποτέλεσαν ΟΝΕΙΔΟ για την πόλη μας.



Μαθαίνουμε και εμείς πως ο κ. Γρηγορέας είχε αποσύρει το θέμα της επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο κάτι βέβαια που δεν άλλαξε την πεπατημένη αφού ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ  κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος ήρθε και έκανε την επέκταση. Βαριόμαστε και να ψάξουμε την σύμβαση αφού ξέρουμε και έχουμε γράψει πως για εμάς η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα είναι κατακριτέα.

Και για εμάς ούτε τα αθλητικά σωματεία , ούτε οι λαϊκές αγορές είναι θεσμοί Κανένας από τους δύο δεν κάνει κάτι επειδή ενδιαφέρετε για το δικό μας καλό αλλά για την δική του τσέπη. 

Τα βαρύγδουπα πως μας αθλούν οι μεν και μας φέρνουν φρέσκα φρούτα οι δε για την καλή μας Υγεία είναι αστεία. Και οι δύο λειτουργούν με γνώμονα το ΚΕΡΔΟΣ και για αυτό η διοίκηση κεντρική ή τοπική καλείται να επιβάλλει κανόνες.

Βάζοντας λοιπόν στο παιχνίδι περισσότερους παίχτες έχεις μεγαλύτερο κέρδος . Εδώ δεν βλέπουμε να γίνεται αυτό και επομένως για εμάς η πολιτική που ακολουθείται είναι λανθασμένη. 

Αλλά εμείς ένα απλό ιστολόγιο είμαστε δεν είμαστε δημοτική παράταξη. Απευθυνθείτε λοιπόν σε αυτούς που εκλέξατε για να σας πουν πόσα εκατομμύρια μας στοιχίσει ο ΠΑΟΔΗΛ το χρόνο για να καταλάβετε πως και εσείς πληρώνετε για να έχει ΚΕΡΔΟΣ ο ιδιώτης και να σας το παίζει πως ενδιαφέρεται και για την καλή σωματική διάπλαση των παιδιών σας! 


Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ,ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ.

ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΤΕΛΕΣ ΤΙΜΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΗ , ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ...... Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΑ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΙΩΠΟΥΝ?