ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αυτοί που σκότωσαν τον Γκιόλια ακόμα και σήμερα έχουν για σύνθημά τους το "Αλήτες , ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι.."

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Αυτοί που σκότωσαν τον Γκιόλια ακόμα και σήμερα έχουν για σύνθημά τους το "Αλήτες , ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι.."



Σε μια χώρα που παλεύει χρόνια να γίνει δυτική όπως η Ελλάδα η δολοφονία ενός δημοσιογράφου και η μετέπειτα κηλίδωση της δημοσιογραφικής του πορείας είναι η "κανονικότητα".



10 χρόνια πριν ένας μαχητικός και ανεξάρτητος δημοσιογράφος ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονούνταν έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Αιτία το ιστολόγιο "troktiko" και η ανεξέλεγκτη δράση του που ενοχλούσε προφανώς συμφέροντα.

Παρόλο που προσωπικά είχα διαφωνήσει και εξακολουθώ να διαφωνώ με την ανωνυμία στο διαδίκτυο ( αφού αποδείχθηκε στην πράξη πως ο "ενοχλητικός" δημοσιογράφος εντοπίζεται ) το ιστολόγιο troktiko ό,τι και εάν γράφουν εχθροί και φίλοι δεν έκανε δημόσιες σχέσεις αλλά έφερνε πολλάκις φορές στη δημοσιότητα όσα όλοι οι άλλοι ήθελαν να κρύψουν!

Κάποιοι ενδεχομένως δεν τα γνώριζαν, και κάποιοι άλλοι ήθελαν απλώς να μην "μπλέξουν". Βλέπετε η δημοσιογραφία των δελτίων τύπων και των δημοσίων σχέσεων υπερτερεί πάντα σε μια κοινωνία που ήταν και παραμένει παντελώς υποκριτική. 

Η κυριαρχία της αριστεράς δεν είναι λίγες οι φορές που στοχοποιεί δημοσιογράφους. Τα επιχειρήματα της ίδια και σαθρά όπως και οι ιδέες της. Και ο Σωκράτης Γκιόλιας απομυθοποιούσε συστηματικά όλους εκείνους που στο όνομα τάχα του λαού διαπράττουν συνεχώς και νέα εγκλήματα. Είτε αυτοί κατείχαν θέσεις και αξιώματα, είτε το έπαιζαν επαναστάτες καίγοντας αθώους (MARFIN).

Το μίσος τους εξακολουθούσε και μετά την δολοφονία του να εκδηλώνεται σε ιστότοπους και site που θεωρούν μαγκιά το να "τιμωρείται" όποιος δεν υποκλίνεται στην ιδεολογική τους κυριαρχία. 

Το κακό είναι πως στο πλευρό των "σκουπιδιών" και δολοφόνων της "Σέχτας Επαναστατών" ή όσων την δημιούργησαν για να σκοτώσουν τον "ενοχλητικό" δημοσιογράφο ,τάσσονται και πένες ή πληκτρολόγια επαγγελματιών δημοσιογράφων που αντί να καταγγείλουν δημόσια τις ασυναρτησίες που γράφουν οι δολοφόνοι στην προκήρυξή ,τους αναγάγουν σε "επαναστάτες" που απλώς ήρθαν να επιβάλλουν "δικαιοσύνη"

"Βαπτίζοντας" όμως τα κτήνη σε κοινωνικούς αγωνιστές το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για το επόμενο έγκλημά τους.. 

Οι δημοσιογράφοι έχουν χρέος να τιμούν ένα μέλος τους που δολοφονήθηκε έξω από την οικία του στην Ηλιούπολη ,και οι αρχές έχουν υποχρέωση να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες της στυγερής του δολοφονίας.

Όλοι τέλος που είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε την μνήμη του, να τονίζουμε την καλοσύνη του, και τον "ασκητικό΄" σχεδόν τρόπο ζωής του, και να αναζητούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων συμμετείχαν στο αποτρόπαιο έγκλημα..

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας πιστός χριστιανός με συγκεκριμένες αρχές και αξίες που υπηρέτησε σε όλη του την ζωή.

10 χρόνια μετά και σε μια συγκυρία όπου ξετυλίγεται στα μάτια μας ένα ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ που είχε στηθεί τα προηγούμενα 4,5 χρόνια είναι θεωρώ η καλύτερη ευκαιρία για να ανακινηθεί από την πολιτική ηγεσία της χώρας μια δολοφονία που έπρεπε ήδη να είχε εξιχνιαστεί. Γιατί κάθε φορά που μια τόσο αποτρόπαιη δολοφονία δεν εξιχνιάζεται η πολιτική ηγεσία οφείλει να ερευνά εάν υπάρχει παρακράτος που λειτουργεί αποτρεπτικά στο να συλλαμβάνονται τέτοιας υφής δολοφόνοι. Στη περίπτωση Γκιόλια η πλήρης αποτυχία των αρχών τους καθιστά έκθετους στα μάτια της κοινωνίας.

Εάν ο Γκιόλιας ήταν Αμερικανός δημοσιογράφος σίγουρα δέκα χρόνια μετά δεν θα αναζητούσαμε τους δολοφόνους του. Αλλά εδώ είναι πολλοί ακόμα που θέλουν την χώρα μας να φλερτάρει με την βαρβαρότητα της Ανατολής και σε αυτή συμβαίνουν εξαφανίσεις εκπροσώπων του τύπου και δολοφονίες όταν το καθεστώς απειλείται από την δημοσιογραφική έρευνα.

Αποτελεί όνειδος για την χώρα μας το γεγονός πως οι δράστες της δολοφονίας δεν έχουν συλληφθεί και φυσικά όσοι επιχειρούν ακόμα και τώρα να αφήσουν σκιές στην πορεία του Σωκράτη Γκιόλια το κάνουν επειδή η Πολιτεία αδράνησε , δεν ήταν αποτελεσματική και αντί να έχουμε και τους ηθικούς αυτουργούς ενώπιον της Δικαιοσύνης αναζητούμε ακόμα τους φυσικούς .

10 χρόνια μετά ακόμα και  εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε πως θα βρεθούν τελικά  οι ηθικοί αυτουργοί . Για τους φυσικούς έχουμε την βεβαιότητα πως θα συλληφθούν αφού η παράνομη δράση τους θα συνεχιστεί αφού πάντα θα υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν είναι των δημοσίων σχέσεων και των δελτίων τύπου.

 Γιατί στο τέλος της διαδρομής πάντα η ΑΛΗΘΕΙΑ νικάει.

ΥΓ: Σήμερα αγοράζουμε Sportime που αφιέρωσε το σημερινό πρωτοσέλιδό της στον Σωκράτη Γκιόλια



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: