ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνεις όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Συνάντηση Παναγιώτη Κόκλα με τον Πρόεδρο του "Χαμόγελου του Παιδιού" Κώστα Γιαννόπουλο

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Συνάντηση Παναγιώτη Κόκλα με τον Πρόεδρο του "Χαμόγελου του Παιδιού" Κώστα Γιαννόπουλο


Με αφορμή τα πρόσφατα λυπηρά περιστατικά σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας , πήρα την πρωτοβουλία να συναντήσω τον Αξιότιμο Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού » κύριο Κώστα Γιαννόπουλο.
Για την καταπολέμηση της μάστιγας της κακοποίησης παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνδυάζοντας τη γνώση των κορυφαίων επιστημόνων μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία των επαγγελματιών της πρώτης γραμμής στο Δήμο μας ώστε να υπάρξει συνεχής επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση .

Όπως μου τόνισε και ο κύριος πρόεδρος χρειάζεται πρόληψη και όχι απλά θεραπεία! Στην παιδική κακοποίηση βλέπουμε μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο και βαθύ. 

Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση. Τις επόμενες ημέρες θα συναντήσω τον Αξιότιμο Δήμαρχο κύριο Γιώργο Χατζηδάκη ώστε να τον ενημερώσω για την ατζέντα της συνάντησης που είχα ώστε να προχωρήσουμε ως δήμος στην υλοποίηση ¨Συμφώνου Συνεργασίας¨ με το Χαμόγελο του Παιδιού . 

Μετά Τιμής 
Κόκλας Παναγιώτης 
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία από τον γραμματέα του δημοτικού μας Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κόκλα. Μένουμε σε αυτό που είπε ο κ. Γιαννόπουλος πως χρειάζεται πρόληψη και όχι απλά θεραπεία έτσι ώστε να μην έχουμε και εμείς τον άχαρο ρόλο να δημοσιοποιούμε ειδήσεις που δεν μας αρέσουν για την πόλη μας. 

Το να ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ βέβαια δεν συνάδει με το λειτούργημά μας, αφού εάν δεν φωνάξουμε φωτίζοντας όλες τις πτυχές του θέματος θα περιμένουμε απλώς το επόμενο θύμα και παράλληλα οι φορείς που έπρεπε να επαγρυπνούν θα "πέφτουν και πάλι από τα σύννεφα". 

Για όσους τους έπιασε ο πόνος για την τύχη της ανήλικης μαθήτριας ξαφνικά και εξισώνουν θύτη και θύμα ας  είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα αργά την θυμήθηκαν την ανήλικη.  Όσο για όσους είναι λαλίστατοι στο να κατηγορήσουν εμάς αλλά δεν λένε λέξη για το ΚΤΗΝΟΣ που ασέλγησε στην μαθήτριά του, προφανώς και δεν μας απασχολεί η στάση τους. Σύλλογοι Γονέων αλλά και καθηγητών έπρεπε να είχαν βγει μπροστά και να φωνάζουν και όχι να κρύβονται και να σιωπούν. Τι θεωρούν πως δεν θα κάνει αλλαγές το Υπουργείο Παιδείας και θα τους αφήσει στην "ησυχία" τους; 

Η στάση όσων δεν βγαίνουν να καταδικάσουν ΔΗΜΟΣΙΑ δεν μας απασχολεί ως μέσο. Άλλωστε εδώ και καιρό αναδεικνύουμε με στοιχεία  την υποκρισία τους. Μένουμε στο γεγονός πως κάποιοι και βλέπουν και αντιδρούν και ατυχώς για τους υβριστές μας είναι οι περισσότεροι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: