ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η τοποθέτηση του συνδημότη μας Κώστα Πουπάκη για το θέμα με την Αγιά Σοφιά

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Η τοποθέτηση του συνδημότη μας Κώστα Πουπάκη για το θέμα με την Αγιά Σοφιά


Σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, παρακολουθώ αυτές τις μέρες με αγανάκτηση και θλίψη τις δηλώσεις διαφόρων Ελλήνων πολιτικών(με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις) οι οποίοι, είτε πιστεύουν είτε όχι, μπορεί να κάνουν λόγο για πόνο, θλίψη και αγανάκτηση αλλά λίγοι από αυτούς νιώθουν όσα λένε και υποκρίνονται απλά και μόνο για λόγους δημοσιότητας. Φθάνοντας πια αυτό το τραγικό γεγονός για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία και για το σύνολο της Χριστιανοσύνης, μια ακόμη άλωση που “ματώνει” τις ψυχές μας να το θεωρούν ακόμα και απλά ... πολιτισμικό!


Τη στιγμή που το “σήμερα” είναι δύσκολο και το “αύριο” αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, λείπουν τόσο οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της -απαραίτητης- εθνικής συνεννόησης, όσο και υπεύθυνες και εμπεριστατωμένες προτάσεις σε σχέση με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από αποφάσεις επικίνδυνες για τα εθνικά μας συμφέροντα.



Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών, χριστιανικών και μη, παίρνουν με τον τρόπο τους αποστάσεις ενώ ακόμη και οι ηγεσίες των υπόλοιπων ορθόδοξων εκκλησιών επί της ουσίας σιωπούν.

Από την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνεται ότι οι Έλληνες είμαστε μόνοι μας απέναντι στα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Να σταθούμε όλοι μαζί, ενωμένοι απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται η χώρα μας αντιμέτωπη.

Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει κάποιοι να αφήσουν επιτέλους είτε “λεονταρισμούς” και κριτικές, είτε δηλώσεις τάχα απομονωμένης Τουρκίας στα τηλέ - “παράθυρα” και να ασχοληθούν όχι με την επικοινωνία αλλά με την ουσία. Χωρίς διχόνοιες όταν πάνω από τα νησιά μας πετούν, παραβιάζοντας το διεθνές Δίκαιο τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και όταν η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός των δικών μας χωρικών υδάτων.

Πριν φτάσουμε λοιπόν στο “και πέντε”, επιτέλους, το σύνολο του πολιτικού συστήματος πρέπει να δείξει έμπρακτα ότι προχωρά ενωμένο και επικεντρωμένο, μακριά από γελοίες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του λαού μας.

Με όλες τις απαραίτητες κινήσεις από αυτούς που είναι αρμόδιοι, ώστε να υπάρξει συνεννόηση και διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής γραμμής από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών και όχι μόνο, γιατί κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνος του.

Κώστας Πουπάκης 
Πρώην Ευρωβουλευτής ΝΔ 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Εξαιρετική η τοποθέτηση του Κώστα Πουπάκη για το θέμα. Εάν ο κ. Ευσταθίου δεν κοίταγε το ατομικό του συμφέρον και ακολουθούσε την επιλογή της ΝΔ προς το πρόσωπο του κ. Πουπάκη στις δημοτικές εκλογές του 2019 , σήμερα δεν θα μιλάγαμε για εάν πρώην Ευρωβουλευτή αλλά για τον δήμαρχο της πόλης μας.

Και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου αλλά και αείμνηστος φίλος μου Δημήτρης Παρράς είχαν συνταχθεί στο πλευρό του. Και θεωρούμε πως και ο κ. Αραμπατζής δεν είχε λόγους να μην πειθαρχήσει στις αποφάσεις του κόμματος που βέβαια ήταν άτολμο να καθαρίσει το τοπίο και αυτό πληρώσαμε για ακόμη μια φορά. Φανταζόμαστε να είναι η τελευταία εάν και όσο και να φωνάζουμε για ενότητα ουδείς μας ακούει.

Μάλλον έχουν συνηθίσει να χάνουν εκλογικές αναμετρήσεις και προτιμούν αυτό από το να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να καταλήξουν σε μία και μόνη υποψηφιότητα. Εάν δεν πιέσει η βάση του κόμματος στην πόλη μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ άλλος κεντροδεξιός δήμαρχος μετά τον Γιάννη Αναγνώστου.

Το ξέρουν και οι ίδιοι και για αυτό έχουν κάνει τις παρατάξεις τους έτσι που να μην έχουν σαφή ιδεολογική γραμμή κάτι όμως που για εμάς δεν πρόκειται να αποδώσει. Το 2019 ήταν η μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει κεντροδεξιός δήμαρχος στην πόλη και σπαταλήθηκε έτσι για να έχουν δύο μικρά μαγαζάκια όσοι δεν καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται να γίνουν ΠΟΤΕ δήμαρχοι.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

k k είπε...

εξαιρετικό και το σχόλιο του Σ.Μ . για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Ηλιούπολης. Θεωρώ όσοι ηγούνται συνδυασμών με απαιτήσεις ( όχι για καταγραφή δυνάμεων ), δοκιμάζονται στην εκλογική αρένα και αποτυγχάνουν να πείσουν με την προσωπική ακτινοβολία και το πρόγραμμα τους την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να παραμερίζουν. Η ανούσια επανάληψη περνά στη φάση της εμμονής, ανάγκη η ποία δεν εκπληρώνει τον στόχο ποτέ και ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος να χαρακτηρισθεί γραφικός. Δήμαρχος ο Κώστας Πουπάκης; Ο νεοφιλελευθερισμός βολεύεται έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Θα ήταν του χεριού του; Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για τοποθέτηση του Κώστα Πουπάκη για την Αγιά Σοφιά. Μίλησε έξω από τα δόντια, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Απλά κατανοητά και κυρίως σταράτα. Τα είπε όλα.