ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Συνάντηση υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Συνάντηση υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ


Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Δένδιας. 



Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας- ΗΠΑ, οι περιφερειακές εξελίξεις και το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό όπως ταιριάζει σε δύο κατεξοχήν φίλους και συμμάχους 

Να θυμίσουμε πως οι ΗΠΑ -η μόνη υπερδύναμη του πλανήτη- πρώτες καταδίκασαν την απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί με δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων τους.

Η συνάντηση και ιδίως η χρονική στιγμή που πραγματοποιείται δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην γείτονα χώρα για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει, εάν τελικά εφαρμόσει την παράλογη απόφαση που πήρε σε απόγνωση ο πρόεδρος της Ταγίπ Ερντογάν. 

Η χώρα μας με μεθοδευμένες κινήσεις ,θα βγει μόνο ωφελημένη από τους παραλογισμούς της γείτονος χώρας που την βάζουν σε περιπέτειες και την εκθέτουν διεθνώς. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: