ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μάλλον ήρθε ο καιρός για να συζητήσουμε για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή ( με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου)

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Μάλλον ήρθε ο καιρός για να συζητήσουμε για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή ( με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου)


Οι ΗΠΑ μαζί με το Μεξικό και τη Γουατεμάλα είναι τα τρία κράτη στον κόσμο που η οπλοκατοχή είναι ΝΟΜΙΜΗ και συνταγματικά κατοχυρωμένη.



Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει και η Τσεχία αλλά και η Ελβετία αλλά η Ε.Ε αντιδρά έχοντας την δική της εκδοχή για το δικαίωμα αυτό που προφανέστατα αναγάγει τις ΗΠΑ στην τελειότερη Αστική Δημοκρατία του κόσμου.

Τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών έχουν αναλυθεί κατά καιρούς και βέβαια θεωρείται υποκριτικό σε μια χώρα όπως την δική μας να λέγεται πως δεν κυκλοφορούν νόμιμα όπλα.

Χιλιάδες οπλοφορούν νόμιμα και στην χώρα μας όπως πολιτικοί , επιχειρηματίες , δημοσιογράφοι, υπάλληλοι ξένων πρεσβειών, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.ο.κ

Ενώ όπλα έχουν όσοι ασκούν "παρασιτικές" δραστηριότητες και ένα σωρό εγκληματικές ομάδες που πλεονεκτούν και περιορίζουν με την χρήση ΒΙΑΣ όσους μειονεκτούν και δεν έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Ως δημοσιογράφος έχω συναντήσει εκατοντάδες που έχουν άλλοι νόμιμα και άλλοι παράνομα όπλα στην κατοχή τους αφού θεωρούν πως με αυτά μπορεί να προστατέψουν την οικογένειά τους απογοητευμένοι πλήρως από την ασφάλεια που παρέχουν οι αρμόδιες αρχές.

Για μένα το δικαίωμα στην οπλοκατοχή είναι δικαίωμα που θα έπρεπε και στη χώρα μας να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο όπως στις ΗΠΑ αφού όπως όλοι γνωρίζουμε αρκετά επαγγέλματα έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.



Η δολοφονική επίθεση στο δημοσιογράφο Στέφανο Χίο ( ο οποίος όπως όλοι που μας διαβάζουν γνωρίζουν πως δεν συμμεριζόμαστε τις δημοσιογραφικές του επιλογές) απέδειξε περίτρανα πως σε ένα κράτος που ο μόνος που μπορεί να σου εξασφαλίσει την εν μέρει την ασφάλειά σου είναι η άμεση  πληροφόρηση από κάποιο ισχυρό δυτικό κράτος η κυβέρνηση θα πρέπει να δει την νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της οπλοκατοχής.

Αλλιώς θα υποστεί την πολιτική φθορά από δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή στον Στέφανο Χίο , ενώ ήδη το πολιτικό μας σύστημα το βαραίνει η δολοφονία του δημοσιογράφου και φίλου Σωκράτη Γκιόλια που δέκα χρόνια μετά οι διωκτικές αρχές της χώρας δεν έχουν οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ούτε τους φυσικούς αυτουργούς.

Για τους ηθικούς κοιτάξτε στον περίγυρό σας και το πόσο εύκολο έχουν κάποιοι το σύνθημα "Αλήτες, ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι" ή το πόσο απήχηση βρίσκει το νέο σλόγκαν "Έλληνα , λεβέντη στον τάφο σου θα κάνουμε το πιο μεγάλο γλέντι!" που ακούστηκε πρόσφατα σε συγκέντρωση "αλληλέγγυων" τάχα μεταναστών και προσφύγων σε μια αντισυγκέντρωση που έγινε απέναντι σε πολίτες που δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν το βράδυ στις γειτονιές τους λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας για την οποία συμβάλουν όπως είναι φυσικό άνθρωποι που κυκλοφορούν χωρίς έγγραφα ταυτοποίησης και που δεν έχουν καμία προοπτική νόμιμης απασχόλησης στην χώρα μας.

Το δικαίωμα στην οπλοκατοχή θα οδηγήσει πολλές εγκληματικές οργανώσεις σε δεύτερες σκέψεις γιατί φυσικά και όταν έχουν και οι δύο όπλα κερδίζει ο πιο ικανός.

ΥΓ: Καλή δουλειά κάνουν (ελπίζω να μην τους ματιάσουμε και μετά τους ξεματιάζουμε!) όσοι ανέλαβαν την διαλεύκανση της δολοφονικής επίθεσης στο Στέφανο Χίο και έχουν ζητήσει ήδη άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του θύματος κάτι που θα οδηγήσει τις αρχές  στο να κινηθούν πιο γρήγορα ,μέχρι ο Στέφανος Χίος να είναι σε θέση να καταθέσει. Στην οικογένειά του και στον ίδιο ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και φυσικά διατηρώντας τις δημοσιογραφικές μας  ενστάσεις  για τα ΜΜΕ που διαθέτει (εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και makeleio.gr) λέμε ξεκάθαρα πως τα προτιμούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και εν λειτουργία γιατί αυτό επιβάλλει η Αστική μας Δημοκρατία και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ χωρίς αστερίσκους φυσικά τις σφαίρες των άνανδρων δολοφόνων. Που φυσικά είχαν ως κύριο στόχο τους να κάνουν τα ΜΜΕ του Στέφανου Χίου να "σιγήσουν". Στη φωτογραφία το σπίτι του Στέφανου Χίου στα Βριλήσσια γιατί ήδη άρχισαν να τρολ να μιλάνε για βίλες και άλλες ανοησίες που δεν έχουν ουδεμία σχέση φυσικά με την πραγματικότητα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: