ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : 24/7/1974 στην χώρα μας αποκαθίσταται η Δημοκρατία αλλά στην πόλη μας οι "σκελετοί" που ήταν στην ντουλάπα θέλουν ρόλο στα κοινά της πόλης

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

24/7/1974 στην χώρα μας αποκαθίσταται η Δημοκρατία αλλά στην πόλη μας οι "σκελετοί" που ήταν στην ντουλάπα θέλουν ρόλο στα κοινά της πόλης


24/7/1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει στην χώρα και λίγους μήνες μετά είναι ο πρωθυπουργός της αποκαθιστώντας την Αστική μας Δημοκρατία και στέλνοντας στη φυλακή τους Απριλιανούς .


Διαλύει την ΕΡΕ ιδρύει το κόμμα τη ΝΔ και στο πνεύμα της εθνικής συμφιλίωσης νομιμοποιεί (ιστορικό λάθος κατά εμάς ) το ΚΚΕ προσπαθώντας να σηκώσει και πάλι μια Ελλάδα που είχε απαξιωθεί διεθνώς από μια χούφτα πατριδοκάπηλους καραβανάδες.

Χάνετε το 37% της Κύπρου και κυρίως η δυνατότητα της χώρας μας να διεκδικήσει το έδαφος που καταλήφθηκε βιαίως και έτσι φτάνουμε στο "Η Κύπρος είναι μακριά".

Για αυτούς που θεωρούν πως ήταν "κοντά" θα πρέπει να αντιληφθούν πως ο ανέξοδος πατριωτισμός έχει ήδη οδηγήσει σε Μικρασιατική Καταστροφή πριν χαθεί το 37% της Κύπρου.

Αποχουντοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας δεν έγινα ποτέ και αυτό η πόλη μας το πλήρωσε και θα συνεχίσει να το πληρώνει για δεκαετίες ακόμα.

Έτσι για κάποιους που αρέσκονται να παραποιούν την Ιστορία του Τόπου ο δοτός δήμαρχος της χούντας Κώστας Δελλαπόρτας "αγιοποιείται" και έως και σήμερα που μιλάμε το κάδρο του "κοσμεί" την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μαζί με τους υπόλοιπους δημάρχους που εκλέχθηκαν με εκλογές και δεν μπήκαν στο δημαρχείο ελέω των καλών σχέσεών τους με όσους κατέλυσαν την Αστική μας Δημοκρατία.

Έτσι ερχόμαστε στο 2012 όπου ο Δελλαπόρτας πεθαίνει και η τότε δημοτική αρχή συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να τιμήσει την προσφορά του στην πόλη μας!

Διαβάζουμε λοιπόν ότι:

Η σημερινή δημοτική αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Δημοτική Αρχή, τιμώντας το πρόσωπο του αειμνήστου Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα, το αμείωτο ενδιαφέρον του για τα κοινά και την ενεργό συμβολή του στην κοινωνική ζωή της πόλης από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ», συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη, στις 12/1/12, για την έκφραση θλίψης για την απώλειά του και συλλυπητηρίων στην οικογένειά του.
11/1/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Πριν τον Δελλαπόρτα η χούντα είχε διορίσει ως δήμαρχο και ένα καραβανά ταξίαρχο εν αποστρατεία Γιώργος Σβαρνιάς ο οποίος πήρε την θέση του νόμιμα εκλεγμένου και δημοκράτη δημάρχου της πόλης τότε Παύλου Πεντάρη (φωτό πάνω). Ενώ πρώτο χουντικό δήμαρχο της πόλης είχαν αναδείξει τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Πλακομιχελάκη γιατί όπως έχουμε γράψει πολλάκις φορές ως Εθνικιστές οι Κρητικοί υπήρξαν πάντα ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ. 

Έτσι σε ηλικία 37 ετών στις 14/10/1971 ο Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας γίνεται δήμαρχος της πόλης μας. Ο τοπικό τύπος της εποχής που φυσικά υπάρχει γιατί ήταν υποχείριο της χούντας υμνεί τον δικτάτορα Παπαδόπουλο αλλά και τον "εξαιρετικό" δήμαρχο Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα! 

Προφανώς και έναν τέτοιο τύπο οραματίζονται κάποιοι νοσταλγοί της χούντας και σήμερα και ενοχλούνται όταν αποκαλύπτουμε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν. 

Ο Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας φεύγοντας άφησε έναν καταχρεωμένο δήμο με χρέη πάνω από 100 εκατομμύρια όπου ο επόμενος δήμαρχος θα έπρεπε να αποπληρώνει 6,5 εκατομμύρια ετησίως για τοκοχρεωλύσια! Και βέβαια υπήρχαν και οφειλές άνω των 10 εκατομμυρίων σε ιδιώτες εργολάβους που άφησαν ημιτελή τα έργα και δεν παραδόθηκαν στο δήμο μας ΠΟΤΕ. 

Για όλα αυτά ο ίδιος είχε απαντήσει σε χουντοφυλλάδες πως έκανε έργα 500.000.000 κατηγορώντας και τον προηγούμενο χουντικό δήμαρχο πως δεν έκανε κανένα έργο μάλλον επειδή θεωρεί πως εάν μας φέσωνε με 500.000.000 θα ήταν η θητεία του πιο επιτυχημένη! 

Η παρουσία του Κώστα Δελλαπόρτα στην πόλη μας υπήρξε ο καλύτερος χορηγός επιτυχίας για το ΚΚΕ και τον επί 12ετία δήμαρχο Δημήτρη Κιντή και για τον λόγο αυτό δεν ακούγεται και τίποτα αρνητικό αφού και οι δύο ζημίωσαν την πόλη μας κατά την δική μας άποψη αφήνοντας χρέη. 

Βέβαια ο Δελλαπόρτας δεν έκανε μόνο οικονομική ζημιά αφού προφανέστατα και όποιος υπηρετεί χούντες δεν είναι για τιμές από όσους σέβονται πραγματικά την Αστική μας Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Έτσι για εμάς είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές οι φιλοχουντικές φωνές μέσα σε παρατάξεις που δήθεν σέβονται τους θεσμούς και την Αστική μας Δημοκρατία. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Μια φωτογραφία του Λυκείου που τελείωσα και που βέβαια εγκαινιάστηκε επί χούντας . Ευτυχώς όταν εγώ πήγα δεν διδασκόμαστε τις ασυναρτησίες που παρουσίαζαν τάχα εκπαιδευτικοί ως Ιστορία του Τόπου γιατί εάν και εγώ δεν θα ήμουν κομμουνιστής την Γυάρο δεν την γλίτωνα από τάχα πατριώτες που σακάτεψαν τον Εθνικιστή Σπύρο Μουστακλή επειδή δεν υπηρέτησε την πατριδοκαπηλία τους που είχε ως αποκλειστικό στόχο τον πλουτισμό τους. Το γεγονός πως πέθαναν φτωχοί και στην φυλακή ( για τους πρωταίτιους λέω πάντα) οφείλεται στο γεγονός πως η Δημοκρατία σταμάτησε την εγκληματική δράση τους. Πολλοί όμως φιλοχουντικοί και πλούτισαν και απέκτησαν περιουσίες την επταετία. Βλέπετε ο Γιώργος Παπαδόπουλος σε βίλες βιομηχάνων και εφοπλιστών έκανε τζάμπα τις διακοπές του αφού η δική τους ΔΙΑΦΘΟΡΑ ήταν σαφέστατα μεγαλύτερη από όσα έχουμε δει από την μεταπολίτευση έως σήμερα. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: