ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σεβασμός στους νεκρούς μας και όχι άλλη καθυστέρηση για νέο νεκροταφείο στον Υμηττό

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σεβασμός στους νεκρούς μας και όχι άλλη καθυστέρηση για νέο νεκροταφείο στον Υμηττό


Πολιτεία που δεν σέβεται τους νεκρούς και ταλαιπωρεί τους συγγενείς τους να αναζητούν χώρο ταφής δεν νοείται.


Η κυβέρνηση της ΝΔ είδε το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμου Αλίμου και Ηλιούπολης στο θέμα της ταφής των νεκρών τους και έδωσε λύση στο νέο Προεδρικό διάταγμα που ετοιμάζει για τον Υμηττό.

Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα δημοτικό συμβούλιο που αναπαρήγαγε ιδεοληψίες της αριστεράς και μια δημοτική αρχή έρμαιο των "ψεκασμένων".

Λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ναι στην αναβάθμιση και υπογειοποίηση του ΚΥΤ στον Υμηττό και φυσικά ναι στο διαδημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης - Αλίμου αφού ως χριστιανοί δεν διανοούμαστε να μπούμε στην ρατσιστική λογική όσων θεωρούν πως ενοχλούν οι νεκροί γειτονικών μας δήμων.

Ουδείς πιστεύει πλέον πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του Υμηττού όσους σκελετούς και εάν βγάλουν από τις ντουλάπες τα ορφανά του Στάλιν της πόλης μας και τα "κεντροδεξιά" τους δεκανίκια που εδώ και δεκαετίες τιμούν τους ανύπαρκτους αγώνες της αριστεράς.

Η υποκρισία όλων ακόμα και του τέως δημάρχου φάνηκε με την σημερινή του παρέμβαση που ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε πως τον έφαγαν τα συμφέροντα!

Προφανώς στην ΕΣΣΔ που σπούδασε πολιτικές επιστήμες  η προπαγάνδα αυτή θα περνούσε . Τον αφήνουμε να τιμάει μόνος τους αγώνες της αριστεράς και ευελπιστούμε η νέα διοίκηση να μην αποδειχθεί θύμα της προπαγάνδας του και να προχωρήσει χωρίς αστερίσκους και αστείες "κόκκινες γραμμές" σε κάτι που οι περισσότεροι θέλουν.

Δηλαδή νέο κοιμητήριο δίπλα στο αναβαθμισμένο και υπογειοποιημένο εάν αυτό απαιτείται για λόγους υγείας ΚΥΤ του Υμηττού.

Για την Αστική σήραγγα έχει δίκιο αλλά προφανώς και το πρόβλημα υπήρχε ήδη και η μόνη μας ευκαιρία για να γίνει είναι να ξεκινήσει επιτέλους η επένδυση στο Ελληνικό.

Άλλωστε όπως και η Αττική Οδό και το Μετρό έγιναν επειδή η χώρα μας ανέλαβε τους Ολυμπιακούς αγώνες έτσι και τώρα χωρίς την Επένδυση στο Ελληνικό κανένα περιφερειακό έργο δεν θα μπορέσει να γίνει.

Όποιος χάνει καρέκλα καταφεύγει στον λαϊκισμό και στα αντιμνημόνια όπως βλέπουμε αλλά ατυχώς και για εκείνον η δημοτική του ομάδα δεν ακολουθεί την νέα αντιπολιτευτική του πολιτική και έχει εγκαταλείψει όσους έλεγαν πως μόνο προεκλογικά πως μόνο εκεί υπάρχει χώρος για νέο νεκροταφείο και μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του ΚΥΤ ανακάλυψαν πως τελικά είναι "καρκίνος".

Τα 9 χρόνια δημαρχίας του ποιες ενέργειες έκανε ο κ. Βαλασόπουλος  για να απομακρυνθεί το ΚΥΤ των 150 Kw από τον Υμηττό; Μάλλον τώρα βλάπτει ( δεν συμβαίνει αυτό) την υγεία των δημοτών επειδή ο ίδιος έχασε την δημαρχιακή καρέκλα. 

Να ηγηθεί λοιπόν μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση τον "αγώνα" για απομάκρυνση του ΚΥΤ  αφού και η υποκρισία έχει τα όριά της και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μην στηλιτεύσουμε τον άκρατο λαϊκισμό από όπου και εάν προέρχεται.

Ας αφήσουν λοιπόν μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για ανάπτυξη του Υμηττού γιατί οι δήθεν προστάτες του το έχουν αφήσει πολλάκις φορές να καεί αφού όπου δεν υπάρχει επένδυση δεν υπάρχει και καμία προστασία του δάσους. 

Το περιβαλλοντικό κέντρο και τα τσιμέντα του δεν ενόχλησαν αλλά ενοχλούν τώρα το νέο νεκροταφείο που θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες και ένα ΚΥΤ που λειτουργεί εδώ και χρόνια πάλι για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων στα Νότια Προάστια και όχι φυσικά για κάποιους εξωγήϊνους που κατοικούν σε άλλο Γαλαξία!

ΥΓ: Η βασική φωτογραφία που δείχνει το ΚΥΤ Υμηττού είναι από το site ilioupolinews.gr του Γιάννη Καραμαγκάλη όπου κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε και την σημερινή παρέμβαση του τέως δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου αφού μέσα από εκεί προτίμησε να κάνει την παρέμβασή του στο φλέγον για την πόλη μας θέμα. Διαβάστε την λοιπόν αφού στην ουσία εμείς είχαμε γράψει για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αλλά επανήλθαμε μετά από αυτή την τοποθέτηση που καλεί τους δημότες μας σε κινητοποιήσεις για να μην περάσουν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τα σχέδια της κυβέρνησης για τον Υμηττό. Το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ ξύπνησε φαίνεται μέσα του αλλά να του υπενθυμίσουμε πως πλέον το δίπολο είναι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν το έχει ήδη αντιληφθεί μετά τις εκλογές του 2019.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: