ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν κινδυνεύει η χώρα μας όσο στο πλευρό της έχει τις ΗΠΑ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Δεν κινδυνεύει η χώρα μας όσο στο πλευρό της έχει τις ΗΠΑ


Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου (χθες)  με τις νέες τουρκικές προκλήσεις γιατί φυσικά και δεν κινδυνεύουμε από ένα κράτος - παρία όπως το γειτονικό μας.



Η εμπιστοσύνη μας στις σύμμαχες χώρες ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία δεν μας επιτρέπει να μπούμε στην διαδικασία διάφορων πατριδοκάπηλων και μαϊμού εθνικιστών που καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει στρατιωτικά στις τουρκικές προκλήσεις αφού τελικά αυτός και είναι ο στόχος των γειτόνων μας . 

Να εμπλακούμε σε ένα θερμό επεισόδιο ώστε μετά με την προτροπή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας να μπούμε σε ένα διάλογο με έναν "πειρατή" όπως πολύ σωστά αποκάλεσε την Τουρκία ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Η Τουρκία αυτή την περίοδο  είναι απομονωμένη από το ισχυρό κομμάτι της Δύσης και φλερτάρει με την ψόφια εδώ και χρόνια "ρωσική αρκούδα" και τον δικτάτορα Πούτιν. 

Το μόνο που θα μπορούσε να μας ανησυχήσει είναι μια κυβέρνηση που θα έκλεινε το μάτι στην βαρβαρότητα της Ανατολής και σε κράτη παρίες όπως η Ρωσία , η Κίνα , το Ιράν , η Βόρεια Κορέα , η Βενεζουέλα κ.ο.κ Αλλά τέτοια κυβέρνηση δεν έχουμε.

Όσο η χώρα μας είναι "σφιχτά" δεμένη στο άρμα των πραγματικά  ισχυρών ΗΠΑ- Ισραήλ- Μεγάλη Βρετανία δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα. 

Κάποιοι δεν έχουν μάθει τίποτα από το πάθημα του 1974 και την τραγωδία στην Κύπρο και εξακολουθούν μέσω ασυναρτησιών και αναπόδεικτων πραγμάτων να επιβουλεύονται την φιλία μας με κράτη που διαχρονικά στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό μας. 

Κάποιοι άλλοι ακόμα πιο "ψεκασμένοι" θεωρούν εχθρούς μας τους μοναδικούς μας συμμάχους μας και καλούν τον στρατό μας να αναλάβει δράση! 

Προφανώς δεν κατάλαβαν τίποτα από το πάθημα του 1974 και αδυνατούν να καταλάβουν πως ό,,τι είμαστε δεν το οφείλουμε σε καραβανάδες και πατριδοκάπηλους που κατέλυσαν το 1967 την Αστική μας Δημοκρατία αλλά σε όσους διαχρονικά στηρίζουν την χώρα μας οικονομικά και με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ας αφήσουν λοιπόν  τις περικεφαλαίες στην άκρη , αφού κάποιοι πρόγονοι και συνοδοιπόροι τους ιδεολογικά μας οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες ( Μ. Ασία , Κύπρος) επειδή προφανώς και στον πόλεμο δεν νικάει ο πιο τυχερός αλλά αυτός που έχει τον καλύτερο εξοπλισμό και τους πιο ισχυρούς συμμάχους. 

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να εξισώσουν την ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ υπέρ μας με την εκκωφαντική σιωπή του δικτάτορα Πούτιν και ενός κράτους που αποδεδειγμένα αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ με τις συμμαχίες του. Ενός κράτους που σαν την Τουρκία εισέβαλε στην Κριμαία και που πολύ σύντομα θα αντιληφθεί πως η Γερμανία (που διοικεί ατυχώς για τον δυτικό κόσμο σήμερα την Ε.Ε)  δεν μπορεί να το σώσει από τις βαρύτατες συνέπειες που υφίσταται  όσο συνεχίζει να συνομιλεί με τρομοκράτες. 

Άρα ας σταματήσουν τις ηλίθιες αναρτήσεις για επιτεύγματα που δεν υπάρχουν, ας βγάλουν τον σκασμό και ας ασκήσουν την κριτική τους σε όσους επί δεκαετίες υπονομεύουν συστηματικά τις σχέσεις μας με την Δύση στο όραμα δήθεν ορθόδοξων τόξων και άλλων ανοησιών που στην ουσία αναζητούν άλλοθι στην έκδηλη βαρβαρότητα της Ανατολής και των ετερόκλητων συμμάχων της.

Αλλά είπαμε άμα αναζητάς πατριώτες και εθνικιστές στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς ή και σε ένα τμήμα της "ψεκασμένης" δεξιάς είναι σαν να θες να βρεις παρθένα μέσα σε οίκο ανοχής! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: