ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ποιοι εξακολουθούν και "δολοφονούν" τον Σωκράτη Γκιόλια

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ποιοι εξακολουθούν και "δολοφονούν" τον Σωκράτη Γκιόλια



Σε τρεις μέρες συμπληρώνονται 10 ολόκληρα  χρόνια από την στυγερή δολοφονία του φίλου και συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. Του Σωκράτη με την ασκητική ζωή , με το πάθος του για την ερευνητική  δημοσιογραφία αλλά και  την ακατάβλητη ΠΙΣΤΗ του σε υψηλά ιδεώδη. Οι σχέσεις του με την Ελλαδική Εκκλησία έγιναν χλεύη στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης  από τα ΚΤΗΝΗ της τρομοκρατικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών" .



Δεν θα σας κουράσουμε στο παρόν άρθρο για να σας αναλύσουμε πόσα πέτυχε στη σύντομη ζωή του ο Σωκράτης . Γιατί προφανώς και για εμάς εξακολουθεί και υπάρχει στη μνήμη μας ως μαχητής και θρήσκος και όχι όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν όλοι όσοι δεν μίσησαν τον ίδιο αλλά ένα μέσο που έβαζε τέλος με τα ρεπορτάζ του στην υποκρισία πολλών.

To troktiko παρά τις δημόσιες διαφωνίες μας για το καθεστώς ανωνυμίας των συντακτών του (τελικά είχαμε δίκιο) αποτέλεσε μια "ανεξέλεγκτη" διαδικτυακή ΦΩΝΗ πολύ ισχυρή που ενοχλούσε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στην κατάθεση που έδωσα μετά την στυγερή  δολοφονία του φίλου Σωκράτη Γκιόλια  περιέγραψα τι θεωρούσα εγώ ως μοιραίο λάθος του  καλώντας τις αρχές να πράξουν το καθήκον τους. Σε μια χώρα όμως που για να παρακολουθήσεις τηλεφωνικές συνομιλίες χρειάζεται άδεια από αρμόδιο εισαγγελέα (σπάνια την δίνει) είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις όσους σχεδόν πανηγύριζαν για την δολοφονία του.

Ο στόχος τους επετεύχθη αφού ατυχώς για όσους συνεργάζονταν με το troktiko η διαδικτυακή αυτή φωνή σίγησε. Το "βάρος" που έπεφτε στις δικές τους πλάτες ήταν μεγάλο και άφησαν το δημιούργημά του να καταρρεύσει. Με ανοιχτό troktiko θα υπήρχε η σχετική πίεση και τουλάχιστον απάντηση στις χυδαιότητες χωρίς αποδείξεις που εξαπέλυσε πρόσφατα σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Στέλιος Κούλογλου με άρθρο του στο tvxs.

Επειδή ενέπλεκε και εφημερίδα που εργαζόμουν την περίοδο της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια απάντησα ως όφειλα αφού δεν είχα τίποτα να κρύψω , ούτε βέβαια μπορούσα να καταπιώ αμάσητα τα περί εκβιασμών που ανέφερε .

Εάν και κάθε μέρα παρακολουθώ το tvxs δεν είδα πουθενά καμία  απάντηση για το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ που είχε στηθεί τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και για όσα έρχονται στη δημοσιότητα από ΜΜΕ που απλώς ασκούν με συνέπεια το υψηλό λειτούργημά τους. Σιωπή για την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και λάσπη σε όσους επώνυμα αρθρογραφούσαν βγάζοντας από το "κόλπο" τον εκδότη της εφημερίδας επειδή στο μεσοδιάστημα από ακραιφνής καραμανλικός (Κώστας Καραμανλής)  στήριξε ΣΥΡΙΖΑ!

Με τον Σωκράτη Γκιόλια εργαστήκαμε μαζί στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου όπου τον γνώρισα αρχικώς ως  ρεπόρτερ και αργότερα είχα την τύχη να τον έχω  Αρχισυντάκτη. Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνώριζε το ακέραιο του χαρακτήρα του αλλά υπάρχει πάντα και ένα κομμάτι της αριστεράς ιδιαίτερα προβληματικό με  όσους αναδεικνύουν τα εγκλήματά τους.

Και φυσικά ο Σωκράτης που δεν χρώσταγε τίποτα και σε κανέναν δεν είχε λόγους να αποκρύπτει την εγκληματική δράση όσων ομιλούν υπέρ του λαού με περίσσεια υποκρισία και όταν αναλάβουν θέσεις ευθύνης κοιτάνε μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Ατυχώς για εκείνους δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτό τον κόσμο και σε συνθήκες Αστικής Δημοκρατίας ο μόνος τρόπος να ΦΙΜΩΝΟΥΝ ελεύθερες φωνές είναι να τις δολοφονούν.

Η ζωή και το έργο του Σωκράτη Γκιόλια

Ο Γκιόλιας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας Ελλήνων μεταναστών, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου,στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και συνεργάστηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες, καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου όπου συμπληρώνονται 10 χρόνια ακριβώς από την στυγερή του δολοφονία θα έχουμε σχετικά άρθρα ( 19 Ιουλίου 2010 -19 Ιουλίου 2020) . Μέχρι τότε ελπίζουμε η "τύχη" να μην συνεχίζει να ευνοεί τους δολοφόνους του αλλά έστω από "λάθος" να έχουμε κάποια θετική εξέλιξη όσων αφορά στη σύλληψη των φυσικών αυτουργών. 

Γιατί για τους ηθικούς αυτουργούς δέκα χρόνια μετά εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως την έχουν γλιτώσει . Θα ζουν με τις Ερινύες τους πως δολοφόνησαν έναν ασυμβίβαστο δημοσιογράφο, έναν άνθρωπο γεμάτο καλοσύνη και ΠΙΣΤΗ στο Θεό αφήνοντας ορφανά τα δύο του παιδιά να μεγαλώνουν μόνο με τη μητέρα τους. Την Αδαμαντία πιστή σύζυγό του που ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό . 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: