ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ναι στο νεκροταφείο στην Υμηττό , ναι στην αναβάθμιση του ΚΥΤ και φυσικά είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης του ναού στον Προφήτη Ηλία

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ναι στο νεκροταφείο στην Υμηττό , ναι στην αναβάθμιση του ΚΥΤ και φυσικά είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης του ναού στον Προφήτη Ηλία



Κάποιοι νέοι προφανώς αναγνώστες μας καλοπροαίρετα μας ασκούν κριτική πως ασχολούμαστε με τα παλιά ( αφορμή ο σχολιασμός μας στο "ξέπλυμα" του δοτού δημάρχου της χούντας) και όχι με τα "φλέγοντα" και την κατάντια της πόλης . Να τους  υπενθυμίσουμε πως έχουμε εδώ και καιρό πάρει ξεκάθαρη θέση και για τα όλα τρέχοντα θέματα που αφορούν το μέλλον του δήμου μας.


Πάμε λοιπόν να τα δούμε και πάλι 

Ναι στο νέο Προεδρικό διάταγμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη και σωτηρία του Υμηττού.

Ναι στο διαδημοτικό νεκροταφείο στον Υμηττό και στην αναβάθμιση του ΚΥΤ από 150 Kw σε 400 Kw αφού αυτό απαιτούν οι αυξημένες μας ανάγκες σε ρεύμα και με την προϋπόθεση πως τηρούνται (αυτό γίνεται για το 150kw) όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την υγεία των πολιτών.

Ναι στην ολοκλήρωση των εργασιών του ναού στον Προφήτη Ηλία γιατί εμάς δεν μας ενοχλούν τα τσιμέντα ενός ναού που έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών μας.

Επειδή όπως όλοι γνωρίζουν οι εργασίες και η επέκταση στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έχουν κριθεί από τις αρμόδιες αρχές παράνομες θεωρούμε πως στο νέο προεδρικό διάταγμα που θα ψηφιστεί για τον Υμηττό πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη και για τον ναό του Προφήτη Ηλία.

Άλλωστε το Κέντρο Περιβάλλοντος που έχτισε στον Υμηττό η προηγούμενη διοίκηση στην θέση μεζεδοπωλείο που υπήρχε δεν κρίνεται από εμάς πιο απαραίτητο από έναν ναό και εκεί δεν είδαμε τους "αγανακτισμένους" οικολόγους διαφόρων ομάδων να επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο για το γκρέμισμά του..

Βλέπουμε με έκπληξη πως εναντίον του νέου προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό που αποτελεί την μοναδική σωτηρία για ό,τι δάσος έχει απομείνει και κυρίως για την ανάπτυξή του είναι και οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης μας.

Προφανώς και μπορούν να διαφωνούν με τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά σε ένα τόσο σοβαρό  θέμα καλό θα ήταν και επίσημα να δείξουν την αντίδρασή τους προς τη ΝΔ και όχι να λένε άλλα στα δημοτικά συμβούλια και στο κόμμα να το παίζουν άφωνοι.

Δεν θεωρούμε πως θα συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις κατά του νέου προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό (εάν και ίσως το κάνουν για να επιδείξουν πως κάνουν και αυτοί "επαναστατική γυμναστική" στους κομμουνιστές της πόλης μας)  ,  αλλά από την άλλη θεωρούμε υποκρισία αφού συμφωνούν με τους κομμουνιστές της πόλης που ήδη ανέβασαν τα πανό τους στην κεντρική πλατεία  να μην προτείνουν ΔΗΜΟΣΙΑ στην κυβέρνηση να αλλάξει ό,τι τους ενοχλεί.

Μάλλον δεν έχουν διαβάσει καθόλου την ΣΜΠΕ για τον Υμηττό , αλλιώς θεωρούμε πως δεν θα αντιδρούσαν έτσι. Ο λαϊκισμός δεν θα τους ωφελήσει όπως άλλωστε δεν ωφέλησε ποτέ την μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκουν.

ΥΓ: Και φυσικά η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει αφού το κυκλοφοριακό στην πόλη μας είναι έντονο επειδή ουδείς δήμαρχος δεν είχε σκεφτεί παλιότερα έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που θα πέρναγε πάνω από την πόλη μας μέσα από τον Υμηττό αλλά όλοι κοίταγαν να χτίζουν το δάσος για ψηφαλάκια. Αποκορύφωμα η χούντα ,και ο δοτός δήμαρχος Κώστας Δελλαπόρτας που έκανε ολόκληρο συνοικισμό μέσα στο δάσος τα "Αστυνομικά" σε μια εποχή που η πόλη δεν αντιμετώπιζε κανένα οικιστικό πρόβλημα έτσι για να έχουν ωραία θέα οι συνεργαζόμενοι αξιωματικοί της χούντας. Για την Αστική σήραγγα βεβαίως μιλούσε συχνά ο τέως δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος αλλά στα 9 χρόνια θητείας του δεν έπεισε τις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν αυτό το απαραίτητο για την πόλη μας έργο.

UPDATE: Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου είχε θίξει το θέμα της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης με πρόταση για δρόμο πάνω από την πόλη στον Υμηττό. Τις 20 φορές που έχουμε συναντηθεί εξαιτίας της σεμνότητας που τον διακρίνει δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό και έτσι υπέπεσα στο ΣΦΑΛΜΑ να τον βάλω στο ίδιο "τσουβάλι" με όσους δεν είχαν σκεφτεί την ιδανική λύση για μένα αφού κάποτε η πόλη θα μεγάλωνε και η διχοτόμησή της από την Κατεχάκη θα δημιουργούσε ( τα βλέπετε ήδη ) σοβαρά προβλήματα. Η κ. Σουνίου με δημόσιο σχόλιό της με ενημέρωσε και ορθώς έπραξε και προφανέστατα μόλις το αντιλήφθηκα επειδή εδώ δεν έχουμε εμμονές με κανέναν και το συμπλήρωσα . Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω από κοντά θα σας έχω λεπτομέρειες για το θέμα καθώς και την γνώμη του πρώην δημάρχου μας Γιάννη Αναγνώστου για ΚΥΤ στον Υμηττό, νεκροταφείο και φυσικά για τον ναό στον Προφήτη Ηλία. Άλλωστε ο κ Αναγνώστου παίρνει ΔΗΜΟΣΙΑ θέση και είναι ενεργός σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που αφορούν την πόλη μας παίρνοντας ΔΗΜΟΣΙΑ θέση. Κάτι το οποίο του πιστώνουμε στα ΘΕΤΙΚΑ του παρόλο που δεν συμφωνούμε πάντα με τις επιλογές του. Τουλάχιστον δεν ψηφίζει ΛΕΥΚΑ και πάντα λέει ΔΗΜΟΣΙΑ την άποψή του μένοντας μακριά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συμμαχίες που πληγώνουν την κεντροδεξιά της πόλης μας. Ο Γιάννης Αναγνώστου βγαίνει και στηρίζει δημόσια αυτόν που θεωρεί πιο ικανό. Δεν πατάει σε δύο βάρκες είχε το θάρρος να εκφέρει δημόσια την άποψή του. Άλλωστε όπως πολλάκις έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε να γίνει κτήμα σας ο ίδιος βγήκε από το δημαρχείο ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ οικονομικά πάντα εννοούμε από όπως μπήκε. Έμαθε πολλά και κυρίως το ρητό "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από του ευεργετηθέντος αχάριστου" Του ευχόμαστε καλές διακοπές αφού για άλλη μια φορά τον αδικήσαμε και δεν μπήκε καν στον κόπο να διαμαρτυρηθεί . Μπράβο και στην κ. Σουνίου που μας διάβασε και μας κατέδειξε ΔΗΜΟΣΙΑ το λάθος μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: