ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καθηγητής αποκάλεσε "μαϊμού" τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- Τον έδιωξε με τις κλωτσιές η Κεραμέως

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Καθηγητής αποκάλεσε "μαϊμού" τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- Τον έδιωξε με τις κλωτσιές η Κεραμέως

Αδιανόητοι, ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο από συνεργάτη του Υπ. Παιδείας

Σάλο έχει προκαλέσει το ρατσιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, υπεύθυνου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων και καθηγητή του ΕΚΠΑ σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων "μαϊμού".
Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο του σταρ του NBA για τον ρατσισμό, το bullying και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα. Στην συνέντευξη ο Γιάννης έλεγε ότι η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, σημειώνοντας τις δυσκολίες για τους έγχρωμους και μάλιστα παράνομους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες.


Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Greek Freak, ο Κωνσταντίνος Καλέμης προέβη σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς μέσω του διαδικτύου.


Αμέσως μετά το περιστατικό, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διέταξε έρευνα και στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω ανάρτησης στο Twitter, ο κ. Καλέμης απομακρύνθηκε από τη θέση.

Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές.— Niki Kerameus (@nkerameus) July 24, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: