ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σε εκδήλωση της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης με πρόεδρο την κα Πίκουλα ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Σε εκδήλωση της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης με πρόεδρο την κα Πίκουλα ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου!

 


Η ανάρτηση από τον προσωπικό λογαριασμό του πρώην δημάρχου κ. Γιάννη Αναγνώστου από εκδήλωση που παραβρέθηκε και την πρωτοβουλία την είχε η Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης με πρόεδρό της την κα Πίκουλα.

Την πρωτοβουλία είχε το Δ.Σ της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης γιατί και σε αυτές τις εκδηλώσεις  ο δήμος μας ήταν ο μεγάλος χορηγός. Το δεκαήμερο εκδηλώσεων (που δεν διέφυγε της προσοχής μας αλλά για συγκεκριμένους λόγους δεν διαφημίσαμε) ήταν για να μην ξεχάσουμε τις μνήμες από την Μικρασιατική Καταστροφή με την συμπλήρωση 100 ετών από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. 

Οι εκδηλώσεις θα έχουν και συνέχεια και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου αναμένουμε από τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Άγγελο Συρίγο να μας διαφωτίσει περισσότερο πως φτάσαμε εκεί που θα παίρναμε την Πόλη να τρέχουμε να σωθούμε από τις θηριωδίες των Τούρκων - γειτόνων μας. 

Και αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης εκεί όπου τιμάμε τους κομμουνιστές που δεν ήθελαν την Μικρασιατική Εκστρατεία και δεν αποζητούν τις ξεχασμένες πατρίδες! 

Σε κάθε περίπτωση επειδή δεν παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε σε τι συμπεράσματα οδηγήθηκαν όσοι τις παρακολούθησαν. 

Για εμάς έγινε θέμα μόνο για το γεγονός της παρουσίας του πρώην δημάρχου κ. Γιάννη Αναγνώστου σε εκδήλωση όπου συμμετοχή είχε η Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης όπου πρόεδρος της είναι η κα Πίκουλα. 

Αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την 9ετή δημαρχία του κ. Βασίλη Βαλασόπουλου με την αποχώρηση της από την δημοτική παράταξη "Νέα Δημοτική Κίνηση",  και παίζοντας την "αντάρτισσα" με την δική της δημοτική παράταξη που μας διαφεύγει (συγχωρείστε μας για αυτό) και το όνομά της! 

Βέβαια θα πείτε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δεν πρέπει να σκαλίζουμε το παρελθόν με αναδεικνύοντας τέτοιες  "μικρότητες"! 

Για εμάς δεν είναι έτσι , και φυσικά από την κα Πίκουλα δεν έχουμε να θυμηθούμε μόνο αυτό , αλλά και τις αντιμνημονιακές της κορώνες , την περίοδο των "αγανακτισμένων".  

Τότε που  στις πλατείες της "αγανάκτησης" χόρευαν κάθε λογής βολεμένοι μαζί με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που σηκώνουν και πάλι κεφάλι, μέσω νέων  ακροδεξιών κομμάτων. 

Έχουμε να θυμηθούμε ακόμα τις αόριστες καταγγελίες της για την διοίκηση Αναγνώστου και γενικότερα η δράση της είναι τυχοδιωκτική (ανεξαρτήτως καλών ή κακών  προθέσεων)  όπως αυτή όσων αποφάσισαν , σχεδίασαν και υλοποίησαν την Μικρασιατική Εκστρατεία γνωρίζοντας τις αδυναμίες του ελληνικού στρατού (λίγο καλύτερα είμαστε σήμερα) και κυρίως το χωρίς συγκεκριμένο στόχο εγχείρημα που κατέληξε σε εφιάλτη. 

Όχι εμείς δεν είμαστε κομμουνιστές που τα γράφουμε αυτά , είμαστε οπαδοί του Εθνικιστή Ίωνα Δραγούμη που πριν μας πετάξουν οι Τούρκοι στη θάλασσα είχε προειδοποιήσει πως η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν ένα εγχείρημα επικίνδυνο  και παράλογο που θα οδηγούσε σε τραγωδία! 

Δεν ξέρουμε εάν οι ομιλητές των εκδηλώσεων "χρέωσαν" στους συμμάχους μας και αυτή την καταστροφή , πάντως εάν τους διαφεύγει η χώρα μας έχει ακριβώς τους ίδιους συμμάχους και σήμερα! 

Τέλος  ο πρώην δήμαρχος κος Γιάννης Αναγνώστου με την παρουσία του στην εκδήλωση απέδειξε περίτρανα πως είναι μεγαλόψυχος και δεν κρατάει κακίες , παρά τις πικρίες που λογικά έχει από όλους μας! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: