ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο δημοτικό θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (UPDATE)

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο δημοτικό θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (UPDATE)


Εν εξελίξει βρίσκεται η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων  Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο Θέατρο Ηλιούπολης "Μίκης Θεοδωράκης" με την οποία τιμήθηκαν εκπαιδευτικοί με καταγωγή από την Αρκαδία. Για πότε και που θα πραγματοποιούνταν η συγκεκριμένη  εκδήλωση σας είχαμε γράψει σχετικά εδώ




Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Νίκος Αντζινάς και τα μέλη του Δ.Σ είχαν οργανώσει άριστα μια εκδήλωση που όπως πάντα τράβηξε το ενδιαφέρον των Αρκάδων της πόλης μας και όχι μόνο. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιώργος Χατζηδάκης , ο πρώην δήμαρχος κος Θεόδωρος Γεωργάκης , οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σεφτελής , Γιάννης Πούλος και Γιάννης Αντζινάς (Αρκάς και αυτός) ο πρόεδρος του Ταμείου του Ναύτου κος Παρασκευάς Γιαννόπουλος ( και αυτός με καταγωγή από την Αρκαδία) ο επίσης Αρκάδας συνδημότης μας κος Πάνος Αναγνωστόπουλος  ο οποίος έχει γίνει μήλο της έριδος από πέντε  τουλάχιστον  δημοτικές παρατάξεις για να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του ευχόμαστε να επιλέξει την καλύτερη, και πάμε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με πρώτο να καταφθάνει τον κ. Τάσο Ευσταθίου που είχε μαζί του τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"  Παναγιώτη  Καρανδρέα Ανδρέα Τσουκαλά (Αρκάς και αυτός) και Δημήτρη Ταμβάκο, και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" κ. Γαβριήλ Αραμπατζή με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο της παράταξης του κ. Ρένα Σωφρονά που είναι παράλληλα και πρόεδρος της Πνευματικής &  Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης. Δεν είδαμε γιατί δεν ήταν τον κ. Ψυρρόπουλο ούτε κάποιον από τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" ενώ ουδείς από τις αριστερές δημοτικές παρατάξεις "Τσατσούλη, Μανιάτης, Σόφης, Παπαδάτος) έδωσαν το παρών. Από βουλευτές διακρίναμε την βουλεύτρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Τόνια Αντωνίου, ενώ από υποψήφιους βουλευτές ήταν ο Παύλος Χριστίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ) , ο Στέφανος Τζουμάκας (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ)  , ο πρώην υπουργός Λουκάς Αποστολίδης κατεβαίνει με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στα Νότια Προάστια, ενώ μας έκανε άσχημη εντύπωση η παντελής απουσία βουλευτή της ΝΔ ή έστω υποψηφίου βουλευτή της ! Ξεχάσαμε εάν και τον είδαμε (ήρθε καθυστερημένα) τον επικεφαλής του ΕΝΑΚ κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο και ευχαριστούμε την αναγνώστριά μας για το mail που μας έστειλε! Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς κα Ιωάννα Σκαλενίτη η οποία ανέβασε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook όπως μπορείτε να δείτε εδώ. 


Σε άλλη ξεχωριστή ανάρτηση θα έχουμε τον σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου που εξήρε τον σύλλογο για τις δράσεις του και το ΓΕΓΟΝΟΣ πως πάντα κάνει εκδήλωση πριν την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821 ενώ για την σημερινή που τίμησε εκπαιδευτικούς την θεώρησε όπως και εμείς μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ίσως δώσει ιδέες και σε άλλους συλλόγους να πράξουν κάτι ανάλογο.


 


Μας άρεσε πολύ η ομιλία της εκπαιδευτικού κα Ουρανία Αναγνωστοπούλου  κυρίως επειδή τόνισε την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί μας να μην μαθαίνουν τους νέους και τις νέες μας να είναι ανεκτικοί στον πολυπολιτισμό και να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες μη κλεινόμενοι στο "καβούκι" τους. Μίλησε και για τον νέο ρόλο των εκπαιδευτικών στην εποχή του διαδικτύου και της γρήγορης πρόσβασης στη γνώση που έχουν πλέον όλοι και τόνισε τους κινδύνους αφού όλες οι πηγές πληροφόρησης δεν είναι αξιόπιστες! Βέβαια την δική μας εποχή η προπαγάνδα στο μάθημα Ιστορίας ήταν τέτοια που ευχαριστούμε τις νέες τεχνολογίες που δίνουν την δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να μην τρώνε το σανό και τους ΜΥΘΟΥΣ που διδαχθήκαμε εμείς ως μαθητές με αποτέλεσμα την κοινωνία που ζούμε. Γιατί άμα αντί για ΙΣΤΟΡΙΑ μαθαίνεις ΜΥΘΟΥΣ του ΑΙΣΩΠΟΥ τότε οι ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ είναι σίγουρες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: