ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σε γαλάζια νερά είναι δύσκολο να ψαρέψει ένας Αριστίνδην σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή οιοσδήποτε δεν προβάλλει την ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του!

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σε γαλάζια νερά είναι δύσκολο να ψαρέψει ένας Αριστίνδην σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή οιοσδήποτε δεν προβάλλει την ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του!

 


Με έκπληξη διαβάσαμε το παραπολιτικό του site ilioupolinews.gr με τίτλο "Τα δίκτυα του δημάρχου Ηλιούπολης στα κεντροδεξιά νερά". 

Περιγράφει με "ναυτική" ορολογία ,  θέματα πολιτικής που σίγουρα είναι περισσότερο περίπλοκα. "Λιμενάρχες" , "βατραχάνθρωποι", "ψαράδες" και απέλπιδες προσπάθειες μιας διοίκησης που έχει κεντροαριστερό πρόσημο να μαζέψει υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους τάχα για το "καλό" της πόλης. 

Η θέση αυτού του ιστολογίου ήταν και παραμένει ΞΕΚΑΘΑΡΗ πως οι "μίξεις" ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους σημαίνει ΔΙΑΠΛΟΚΗ. 

Συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή όταν απελπισμένοι του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ εγκαταλείπουν το πλοίο που βουλιάζει και άλλη πάνε προς τον φυσικό τους χώρο δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και άλλοι πάνε σε μια ΔΕΞΙΑ την οποία για δεκαετίες εξύβριζαν επειδή πήρε τις σωστότερες αποφάσεις για την χώρα μας. Δύο κομβικές ήταν η συμμετοχή μας στην ΕΟΚ τότε και σήμερα Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. 

Εδώ στην πόλη τα πράγματα είναι όντως αρκετά περίπλοκα αλλά ατυχώς για όλους οι ΠΟΛΙΤΕΣ ενεργοί ή μη ψηφίζουν όπως και στις βουλευτικές εκλογές με γνώμονα την τσέπη τους. 

Έτσι κανείς δεν μπορεί να πείσει κανέναν να αλλάξει ιδεολογικό προσανατολισμό χωρίς να του υποδείξει το συμφέρον του. 

Βλέπαμε για δεκαετίες και βλέπουμε κεντροδεξιούς να κατεβαίνουν με κεντροαριστερές παρατάξεις με το σαθρό επιχείρημα πως στην πόλη μας δεν πρέπει να κοιτάμε χρώματα και κόμματα. Το κρεσέντο αυτό λαϊκισμού επιδεινώθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης και έγινε μια ΚΑΚΗ συνήθεια σε μια σειρά δήμων του λεκανοπεδίου Αττικής. 

Έτσι βρέθηκαν σε θέσεις δημάρχου και σε όμορους δήμους μας πολίτες που από Δευτέρα έως Τετάρτη είναι ΝΔ και από Τετάρτη έως Κυριακή ΠΑ.ΣΟ.Κ ή ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ! Βλέπετε κάποιοι "καβάλησαν" το αντιμνημόνιο για να εκλεγούν, κάποιοι το έπαιξαν "επενδυτές" με επενδύσεις που δεν τσουλάνε και κάποιοι άλλοι ανακάλυψαν τον καπιταλισμό και τις μπίζνες μετά τους "αγώνες" τους για μια σοσιαλιστική κοινωνία! Ενώ πάλευαν δηλαδή για δεκαετίες για να μας κάνουν "σοσιαλιστικό παράδεισο" και μάχονταν κράτη με τα οποία η χώρα μας είναι σύμμαχος βρέθηκαν να είναι στο ίδιο τραπέζι συνομιλητές με όσους μέχρι πρότινος εξύβριζαν!

Το κλίμα αυτό λοιπόν που περιγράφεται στο ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr απηχεί κάτι πολύ ξένο σε εμάς που σίγουρα δεν θα φέρει και κανένα αποτέλεσμα σε κάλπες που ακολουθούν βουλευτικές εκλογές που θα κρίνουν εν πολλοίς εάν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει και πάλι ή θα ακολουθήσει την σημερινή πεπατημένη των μεταρρυθμίσεων που αργούν και την πιστή εφαρμογή μνημονίων που έχει ήδη υπογράψει. 

Έτσι ενώ φιλικές σχέσεις μπορεί να έχουν ΟΛΟΙ με ΟΛΟΥΣ είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον με ΞΕΚΑΘΑΡΗ ιδεολογία να ψηφίζει ενάντια στην ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του εάν βέβαια έχει. 

Το άρθρο απευθύνεται προφανέστατα σε ανθρώπους χωρίς ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ , χωρίς πυξίδα στη ζωή τους για το κοινωνικό γίγνεσθαι σε άβουλα δηλαδή όντα που θα κάτσουν να ακούσουν τον τάδε ή τον δείνα σε βάρος της τσέπης σε ένα δήθεν καλό που έχει οδηγήσει την πόλη μας στα σημερινά της χάλια! 

Τα αποτελέσματα λοιπόν του "ψαρέματος" του νυν δημάρχου αλλά και της νέας κεντροαριστερής παράταξης του κ. Δημήτρη Ευαγγέλου στα ΔΕΞΙΑ είναι όχι απλώς ΘΟΛΑ αλλά περιορίζονται σε στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης που δεν είχαν ΠΟΤΕ κομματικούς τίτλους. 

Ούτε απλά μέλη Δ.Σ τοπικών οργανώσεων της ΝΔ συναντάς στα ψηφοδέλτιά τους αλλά ούτε φυσικά κάποιους που ΕΝΕΡΓΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική. Άρα πως αυτοί αύριο θα απευθυνθούν σε κεντροδεξιούς για να ζητήσουν την ΨΗΦΟ τους; 

Η ΝΔ παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί και αποτελεί την πρώτη πολιτική δύναμη της πόλης μας. Θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες του Μαρτίου και βέβαια κεντροδεξιά στελέχη της πόλης μας δεν θα "αυτοκτονήσουν" προτείνοντας σε αφελείς να στηρίξουν κάποιον που στο προσωπικό του προφίλ στο facebook δεν έχει ανεβάσει ΤΙΠΟΤΑ υπέρ της ΝΔ επί χρόνια! 

Την λάθος επιλογή να μην τονίζουν την κομματική τους ταυτότητα την βλέπουμε και στις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις την ΜΙΑ δηλαδή που απέμεινε γιατί η παράταξη του κ. Αραμπατζή δεν υπερασπίζει ΤΙΠΟΤΑ άλλο εκτός από τον ΑΠΟΛΥΤΟ καιροσκοπισμό κάτι που θα πληρώσει ακριβά στις προσεχείς κάλπες . 

Το 2019 ψηφίστηκε ως πιο ΔΕΞΙΑ και αμέσως με την είσοδό της στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ουρά της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης (ΚΚΕ) ενώ μέσα στα δημοτικά συμβούλια δεν τους ξεχωρίζεις με ακροβατισμούς από το ένα άκρο του πολιτικού φάσματος έως το άλλο! 

Η αντιμνημονιακή Πίκουλα φυσικά και δεν μπορεί να συγκρίνεται με τον συνεπή στις αρχές του κ. Τάσο Ευσταθίου πόσο μάλλον με τον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Αναγνώστου που θα ήταν ακόμη δήμαρχος εάν δεν του έφευγε η "επαναστάτρια" στις κάλπες του 2010.

Είναι βαρύτατο ολίσθημα να πιστεύει κανείς πως ένας πρώην δήμαρχος προερχόμενος από την κεντροδεξιά θα στήριζε έναντι άλλου κεντροδεξιού υποψηφίου στον δεύτερο γύρο τον νυν ΔΗΜΑΡΧΟ δημόσια και οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες θα τον ακολουθούσαν ως πρόβατα! 

Ούτε θα τον στήριζε ούτε το έκανε και στο παρελθόν αφού παρά τις όποιες πικρίες από στελέχη της παράταξης του που έφτιαξαν τις δικές τους παρατάξεις δεν νοείται να επιλέξει ΔΗΜΟΣΙΑ έναν κεντροαριστερό δήμαρχο έναντι κεντροδεξιού και αυτό δεν συνέβη ούτε το 2019 αφού η επιλογή που έκανε ήταν ανάμεσα σε δύο ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ και επέλεξε όταν κάποιοι άλλοι απλώς ΣΙΩΠΗΣΑΝ. 

Για εμάς η στάση αυτή δεν είναι σωστή το έχουμε τονίσει κατά επανάληψη δεν μπορεί να ενδιαφέρεσαι για το καλό της πόλης και να μην μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ποιος είναι ο περισσότερο ικανός. Σε αυτό το δίλημμα έχουμε κληθεί και απαντήσει ΔΗΜΟΣΙΑ και εμείς ελπίζουμε πως θα μας συμβεί και στις κάλπες του 2023 με τη ΝΔ στο δήμο μας να αγγίζει το 40% στις εκλογές του Μαίου και εμείς τον Οκτώβριο να μην έχουμε κεντροδεξιό υποψήφιο στον δεύτερο γύρο! 

Θα έχουμε αυτή την φορά ας το συνειδητοποιήσουν όσοι δεν αφήνουν στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πως εάν συμβεί αυτό η πολιτική τους καριέρα έχει τελειώσει! 

Είναι παραλογισμός να παρουσιάζεται ενναλακτική της νυν διοίκησης,  μια νέα παράταξη στην οποία επικρατεί το ΠΡΑΣΙΝΟ του ΠΑ.ΣΟ.Κ με ελάχιστες γαλάζιες πινελιές που εμάς και φανταζόμαστε και την πλειοψηφία των κεντροδεξιών ψηφοφόρων δεν πείθουν. 

Άλλωστε η πορεία του δήμου μας δεν είναι θέμα προσώπων αλλά μιας πεπατημένης που ακολουθεί ως συνταγή τον ΚΡΑΤΙΣΜΟ που έχει αποτύχει και εκτός από ζημιά στο πορτοφόλι όλων μας δημιουργεί και ΘΥΜΑΤΑ όπως είδαμε πρόσφατα με την τραγωδία στα Τέμπη. Και ατυχώς για τον κ. Ευαγγέλου στη πρώτη δημόσια ομιλία του εξήρε τις "υπεράνθρωπες" προσπάθειες των υπαλλήλων καθαριότητας της πόλης μας που ΜΟΝΟ αυτός βλέπει. Όλοι οι άλλοι βλέπουμε πως στο δήμο π.χ Αλίμου με λιγότερους εργαζόμενους φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα επειδή δουλεύουν και δεν συνδικαλίζονται σε σωματεία που θεωρούν λογικό εν έτει 2023 να αναζητούν ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ. 

Για την ταλαιπωρία μας από δημοσίους υπαλλήλους που κοιτάνε απλώς το ρολόι τους για να λήξει η βάρδιά τους έχουμε αναφερθεί πολλάκις φορές μέσα από εδώ . Εάν θεωρεί κάποιος πως μπορεί να παρασύρει εκτός από βολεμένους κεντροδεξιούς και την μεγάλη πλειοψηφία της  να πηγαίνει σε θέατρα τραγουδάει τον ύμνο της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ έχει απλώς αυταπάτες! 

Έτσι και επειδή στην πόλη μας βολεμένοι είναι κατά παράδοση οι ψηφοφόροι του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ μην αναμένουν κεντροδεξιές ΨΗΦΟΥΣ κυρίως στον πρώτο γύρο  "ψαράδες" που τώρα τελευταία έχουν δημιουργήσει "πατριωτικά" χαρακτηριστικά!

Και αυτό συμβαίνει γιατί  στην πόλη οι "Κασιδιάρηδες" τσουλάνε περισσότερο από όμορους δήμους και είναι θέμα χρόνου να έχουν όπως στον δήμο Καλλιθέας τον δικό τους εκπρόσωπο μέσα στα δημοτικά συμβούλια. 

Εμείς τα γράφουμε οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ θεωρούν πως βλέπουμε φαντάσματα οι δημότες μπορούν να κρίνουν αφού άλλωστε πριν δύο χρόνια όταν είχαμε γράψει για συνάδελφό μας πως κλείνει το ΜΑΤΙ στο Φασισμό αυτή ως μη όφειλε μας ΔΙΚΑΙΩΣΕ παρουσιάζοντας διαδικτυακά σε καθημερινή βάση τα κατορθώματα του μέλους εγκληματικής οργάνωσης κ. Ηλία Κασιδιάρη! 

Όσοι θεωρούν πως θα έχουν μια ομαλή προεκλογική περίοδο με υποψηφίους που μάχονται την Αστική μας Δημοκρατία και πως θα εξασφαλίσουν την ΣΙΩΠΗ μας απλώς έχουν αυταπάτες! 

Εμείς τυφλοί και κουφοί δεν είμαστε και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τα σφυροδρέπανα και τις σβάστικες δεν τις μπερδεύουμε με αρχαιοελληνικά σύμβολα έχουμε μελετήσει αρκετά την Ιστορία μας δεν πειθόμαστε από ΜΥΘΟΥΣ που παρουσιάζουν υπασπιστές αλλοδαπών βασιλιάδων ως δήθεν εθνικούς ήρωες! 

Τα "Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους" από όσους υπηρετούν ΜΟΝΟ το προσωπικό τους όφελος και δημιουργούν ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ εμάς δεν μας συγκίνησαν ΠΟΤΕ. Άλλωστε η χώρα βρίσκεται στα σημερινά της χάλια επειδή οι πολλοί διαβάζουν ΛΑΘΟΣ την Ιστορία της! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: