ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Δεύτερο βήμα χωρίς "φαντάσματα" και με ομιλητές που άξιζε να τους ακούσεις- Ενθαρρυντικό πως κάποιοι συνδημότες μας δεν μένουν απαθείς σε ό,τι μας συμβαίνει

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Δεύτερο βήμα χωρίς "φαντάσματα" και με ομιλητές που άξιζε να τους ακούσεις- Ενθαρρυντικό πως κάποιοι συνδημότες μας δεν μένουν απαθείς σε ό,τι μας συμβαίνει


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες η προγραμματισμένη δεύτερη εκδήλωση του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ του συνδημότη μας κ. Αθανάσιου Βαμβίνη με θέμα "Προτάσεις για μια βιώσιμη Ηλιούπολη" . Σας είχαμε προαναγγείλει αυτή την εκδήλωση εδώ

Την εκδήλωση άνοιξε μια εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Βαμβίνη , και στην συνέχεια ανέπτυξαν το θέμα οι ειδικοί  και όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση αποκόμισαν γνώσεις για θέματα που σπάνια στην πόλη μας συζητούνται με την συμμετοχή πολιτών. 



Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κος Στάθης Σταθόπουλος παρουσίασε με τρόπο ώστε να το καταλάβουν και οι αδαείς τις νέες προκλήσεις των δήμων σε θέματα αστικής ανάπτυξης και βιώσιμης κινητικότητας ενώ την σκυτάλη στον λόγο πήραν μετά τον κ. Σταθόπουλο,  ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής κος Νίκος Παπαγεωργίου  και ο αναπληρωτής καθηγητής συγκοινωνιακής πολιτικής του ΕΜΠ κος Κωνσταντίνος Κεπατζόγλου,. 




Μετά το τέλος των τοποθετήσεων τον λόγο πήραν κάνοντας ερωτήσεις και θέτοντας ζητήματα πάνω στο θέμα που ήταν μια βιώσιμη Ηλιούπολη αρκετοί συνδημότες μας κάτι που μας άρεσε αφού μέσα από την συμμετοχή των πολλών μπορούν να εξαχθούν  χρήσιμα συμπεράσματα ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ατζέντα και όχι σπασμωδικές και πολλές φορές μη υλοποιήσιμες προτάσεις που ακούμε συχνά σε αυτή την πόλη από όσους τάχα παλεύουν για το "καλό". 

Ανάμεσα στους παρισταμένους διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρώην δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αναγνώστου , την πρώην Αντιδήμαρχο κα Καίτη Χωματά που παραμένει πάντα ενεργή και δυναμική λέγοντας αλήθειες που στεναχωρούν όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σε αυτή την πόλη, τον πρόεδρο του Οίκου του Ναύτου κ. Παρασκευά Γιαννόπουλο, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο  Κολιοφώτη , τους πρώην υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους κύριους Ευάγγελο Βερβερέλη , Μαριάννα Γράψα , Πάνο Αναγνωστόπουλο , Ιωάννη Γερογλίδη , Αναστάσιο Παπαβασιλείου, Χρήστος Μακρυπούλια (κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να είναι υποψήφιοι και στις προσεχείς εκλογές), είδαμε επίσης την κα Νατάσα Μπογιόκα ( υποψήφια βουλεύτρια σε προηγούμενες εκλογές). Τον ταμία της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης κ. Γιάννη Λαμπαδάκη , τον συνδημότη μας και πρώην μέλος του ΚΑΦΑΔΗΛ κ. Νίκο Καραβαγγέλη ( έκανε και μια εξαιρετική για εμάς τοποθέτηση) , τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης κ. Χρήστος Νεβσεχιριόγλου και τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Και βέβαια να μην ξεχάσουμε τον πάντα ενεργό και κοντά στα προβλήματα της πόλης μας κ. Γιώργο Παπαμώκο που επέστρεψε από την Μεγάλη Βρετανία όπου είχε επισκεφτεί τον γιο του και ήρθε για να τιμήσει την συγκεκριμένη εκδήλωση. Είδαμε και τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Γιάννη Πούλο  και γενικά πολίτες που θέλουν να αλλάξει αυτή η πόλη και αναζητούν διαφορετική συνταγή. 

Η παρουσία του ilioupolinews.gr και του κ. Γιάννη Καραμαγκάλη που ανέβασε πρώτος ανάρτηση για το σημερινή δεύτερη εκδήλωση του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ σίγουρα από εμάς δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά ούτε και η παρουσία του κ. Κάνδηλα που αναμένουμε αυτή την φορά να ασχοληθεί με την ΟΥΣΙΑ και όχι με την "λογιστική" και τους αριθμούς  που έτσι και αλλιώς δεν βγαίνουν για τον εκλεκτό του υποψήφιο δήμαρχο!  Να του ευχηθούμε και χρόνια πολλά γεμάτα υγεία για τα γενέθλιά του κ. Αραμπατζή και ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες αφού θεωρούμε αδιανόητο αυτά που μας χωρίζουν να είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν όντας ψηφοφόροι του ίδιου κόμματος! 

Τα "νούμερα" δεν βγαίνουν για κανέναν από τους κεντροδεξιούς υποψηφίους δημάρχους της πόλης παρόλο που σε αυτή ένα 41% ψηφίζει ΝΔ και άλλα κόμματα στα δεξιά της! ,   και για εμάς παραμένει σημαντικό να ακούγεται μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ συνταγή επίλυσης των προβλημάτων και ρηξικέλευθες λύσεις,  γιατί οι εποχές άλλαξαν και μας έχουν ξεπεράσει. 

Από το 2010 έχει να περάσει κεντροδεξιός υποψήφιος δήμαρχος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και αυτό δεν διορθώνεται με ευχολόγια αλλά αναζητώντας τα αίτια και καταλογίζοντας ευθύνες! 

Γιατί όσο αναλωνόμαστε στα μικρά που μας χωρίζουν δεν βλέπουμε τα πολλά που μας ενώνουν και αφήνουμε μια ανίκανη διοίκηση να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο,  με συνταγές που έχουν δοκιμαστεί και έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ! 

Δεν είδαμε "φαντάσματα" αυτή την φορά να ξεπροβάλλουν οθόνες ( που άλλωστε δεν υπήρχαν) και φύγαμε με την αίσθηση πως όσο συνεχίζουμε να μιλάμε μεταξύ υπάρχει ελπίδα να βρούμε κοινό βηματισμό για πράγματα που έτσι και αλλιώς θα αλλάξουν είτε το επιθυμούμε εμείς είτε όχι αφού η πραγματικότητα ήδη μας έχει ξεπεράσει. 

Η πόλη μας είναι μια βρώμικη , υποφωτισμένη και παραμένει παρίας των Νοτίων Προαστίων όσο εμείς εξακολουθούμε και τιμούμε όσους την κατέστρεψαν. Και μια πόλη ή ένας δήμος δεν καταστρέφεται σε τέσσερα χρόνια όσοι το πιστεύουν αυτό έχουν απλώς ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! 

Δεν βρεθήκαμε μέσα σε τρία χρόνια ουραγοί σε πολλά,  για το "επίτευγμα" αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης πολλές διοικήσεις και κυρίως οι δημότες μας με τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ τους! 

Μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς αλλά μικρότερο αφού όλες και όλοι γνωρίζουν πως εμείς τα βάλαμε με "Μεσσίες" , με "συλλογικότητες που ζέχνουν φασισμό" και με "φαντάσματα" που τιμώνται σε μια πόλη που λατρεύει ΜΥΘΟΥΣ και εξακολουθεί εν έτει 2023 και πληρώνει "νταβατζήδες". Και αυτό συμβαίνει επειδή την έμαθαν να μπερδεύει την επιχειρηματικότητα με τους εκβιασμούς. Μην τρομοκρατείστε από την ΑΛΗΘΕΙΑ , και μην αποδίδετε στην Ηλιούπολη δάφνες που ποτέ δεν είχε . Για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να συγκρουστούμε με όσα μας κρατάνε πίσω , οι εναλλαγές προσώπων σε θέσεις ευθύνης δεν θα αλλάξουν απολύτως τίποτα όσο η συνταγή είναι λάθος. Και εμείς προσωπικά δεν περιμένουμε από δημότες που είναι μέρος του προβλήματος και όχι της ΛΥΣΗΣ να επιλέξουν και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές όσους τους "στεναχωρούν" και τους λένε πως τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ έρχονται. Γιατί εμείς ως δήμος δεν περιμένουμε καμία επένδυση , κανένα καζίνο και όσα συμβαίνουν γύρω μας απλώς θα επιβαρύνουν και άλλο το κυκλοφοριακό χάος που και σήμερα επικρατεί. Από εδώ θα περνάνε για να πάνε κάπου αλλού,  εκεί που οι συμμορίες της πλάκας δεν  μπορούν να εκβιάσουν μεγάλες επιχειρήσεις που δεν δίνουν σε κανέναν ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ! Μόνο στους υπαλλήλους τους δίνουν μισθούς , που πληρώνονται σαφέστατα καλύτερα και έχουν και ένσημα από ό,τι στις απαξιωμένες και έτοιμες για λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Με ευθύνη και των κυβερνήσεων που δεν τους εξηγούν , πως είτε συγχωνεύεστε είτε κλείνεται. Δεν θα σταματήσει ο καπιταλισμός για να ανεβούμε εμείς στο "τρένο" , που έτσι και αλλιώς η ΣΟΒΙΕΤΙΑ δεν μπορεί να το οδηγήσει με ΑΣΦΑΛΕΙΑ! 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: