ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό (17/3/2023)

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό (17/3/2023)



  •  Πολλές και σημαντικές ειδήσεις για την πόλη θα έχουμε και σήμερα σε απογευματινές αναρτήσεις μας. Φυσικά θα έχουμε και όλες τις νέες εξελίξεις για την τραγωδία των Τεμπών αφού το να συμβεί πάλι ό,τι συνέβη και με το Μάτι είναι κάτι που δεν ωφελεί κανέναν μας. 


  • Εννιά υποψηφιότητες δημάρχων και όπως διαβάσαμε χθες σε δύο τοπικά μέσα οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι όλοι άνδρες. Η μόνη γυναικεία υποψηφιότητα αυτή της κα Τσατσούλη ( Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης - ΚΚΕ) δεν θα υπάρξει τελικά αφού την θέση της θα πάρει ένας 32χρονος επειδή μάλλον έτσι αποφάσισε το κόμμα. Θετικό για εμάς τους κεντροδεξιούς που μια ικανή αυτοδιοικητικός δεν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολη. Όσο ικανός και εάν είναι ο 32χρονος κομμουνιστής η μη εμπειρία του θα οδηγήσει σε "φρενάρισμα" πολλών συνδημοτών μας που θα στήριζαν ακραίες επιλογές όπως αυτές που προβάλλει διαχρονικά στην πόλη μας η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης. Όφελος λοιπόν για όσους απαλλάχθηκαν από την "ενοχλητική" κα Τσατσούλη που στέκονταν καλά μέσα στα δημοτικά συμβούλια όσο και εάν εμάς δεν μας ενθουσίαζαν οι θέσεις της. Απλά και με δυναμισμό παρουσίαζε τις θέσεις του κόμματος και έλεγε ΑΛΗΘΕΙΕΣ που κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν. Γιατί είναι αυτονόητο και για εμάς πως είτε υπηρετείς το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα είτε στέκεσαι απέναντι για να το ανατρέψεις. "Επαναστάσεις" εκ του ασφαλούς δεν μπορούν να συμβούν και κυρίως από "βολεμένους". Η εξέλιξη αυτή ίσως ευνοήσει άλλα κόμματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που θα βρουν νέες ψήφους όσων έτσι και αλλιώς ψηφίζουν και με βάση τον επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης αφού κακώς για εμάς η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι χαλαρή και για αυτό ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζει αυτά τα χάλια. Στην κεντρική πολιτική σκηνή τα πράγματα είναι σαφέστατα καλύτερα με καλύτερο πολιτικό προσωπικό που δεν συγκρίνεται με όσους ασχολούνται με τα κοινά σε δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές. Ελάχιστοι δήμαρχοι θα ήταν ικανοί βουλευτές έχουν αποδείξει διαχρονικά πως δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για το που θα πάνε τα σκουπίδια τους (χωματερές) και σε καμία περίπτωση εμείς δεν περιμένουμε από ένα τέτοιο προσωπικό να λύσει πιο σημαντικά θέματα. 

  • Και μια και είπαμε για υποψηφιότητες δημάρχων ο αριθμός των υποψηφίων είναι ακόμα ανοιχτός. Χατζδηδάκης- Ψυρρόπουλος, Ευσταθίου , Παπαδάτος, Αραμπατζής , ο 32χρονος κομμουνιστής, Μανιάτης ,  Σόφης και Ευαγγέλου έως τώρα.  Εάν τελικά έχουμε και τρίτη υποψηφιότητα από την κεντροδεξιά ή ανεξάρτητη όπως είναι η μόδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές πάμε στους 10 υποψηφίους δημάρχους. Με δεδομένο πως οι 8 από αυτούς θα είναι και ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μένουν ακόμη 27 θέσεις αφού το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έχει μόλις 35 δημοτικούς συμβούλους. Και λέμε μόλις γιατί αφού δεν τους πληρώνουν γιατί να περιορίσουν τον αριθμό; Μάλλον κάποτε και αυτοί θα έχουν μισθό για να δούμε και μια αυτοδιοίκηση όπου θα ασχολούνται με αυτήν όσοι δεν έχουν χρόνο για ξόδεμα αλλά με επαγγελματισμό και επειδή θα πληρώνονται θα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς. Τώρα το χόμπι τους κάνουν και εμείς εδώ δεν περιμένουμε να δούμε και τίποτα θετικό όσο ποντάρουμε στον "ερασιτεχνισμό" σε προβλήματα που απαιτούν λύσεις από επαγγελματίες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: