ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εγκατάσταση θερμικών καμερών και καταγραφικού σε δημόσιους χώρους από τον δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Εγκατάσταση θερμικών καμερών και καταγραφικού σε δημόσιους χώρους από τον δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού

 


13 σταθερές θερμικές κάμερες και μία κινούμενη θα εγκαταστήσει ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης σε 6 σημεία του όμορου δήμου μας. 

Στόχος η ασφάλεια και η αποτροπή βανδαλισμών κάτι που επιβαρύνει τα ταμεία του δήμου αφού φυσικά και το κόστος αφορά όλες και όλους που φορολογούνται στην Ελλάδα. 

Επίσης θα ενισχυθεί με τις νέες τεχνολογίες η επόπτευση του δάσους όπως περιγράφετε αναλυτικά στο παρακάτω έγγραφο. 



Οι βανδαλισμοί και στον δικό μας δήμο είναι της τάξεως των χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο ενώ έχουμε και το θέμα με την εναπόθεση ογκωδών σε διάφορα σημεία της πόλης όπου μένουν για εβδομάδες αμάζευτα. 

Δεν βρίσκουμε καλύτερη λύση από την επόπτευση των σημείων από κάμερες ασφαλείας και φυσικά παρόλες τις προτάσεις που έχουν γίνει και  στο δημοτικό συμβούλιο από μία τουλάχιστον παράταξη της αντιπολίτευσης δεν βλέπουμε καμία ανάλογη κίνηση. 

Εμείς το έχουμε ακούσει σίγουρα από τον κ. Γαβριήλ Αραμπατζή μέσα σε δημοτικό συμβούλιο και δεν κατανοούμε για ποιους λόγους δεν προχωράμε στην τοποθέτηση καμερών αφού άλλη εφικτή λύση για να μειωθούν οι βανδαλισμοί δεν βρίσκουμε εκτός και θεωρεί κανείς πως η δημοτική αστυνομία που έτσι και αλλιώς δεν δουλεύει το απόγευμα μπορεί να εποπτεύσει μια τεράστια πόλη και παράλληλα να μοιράζει και κλήσεις στα πολλά παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 

Για εμάς η ύπαρξη 20 ή και 30 δημοτικών αστυνομικών (μόλις 9 έχει σήμερα ο δήμος μας) δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα αφού ως γνωστόν για ψηφοθηρικούς λόγους οι έλεγχοι που πραγματοποιούν αλλά κυρίως οι κλήσεις που τελικά κόβουν είναι ελάχιστες για την παραβατικότητα που κυριαρχεί στην πόλη. 

Και βέβαια επειδή τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον δεν έχουν που να παρκάρουν το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης που πρέπει να ελεγχθεί από 9 δημοτικούς αστυνομικούς δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε αυτούς να ασχοληθούν με βανδαλισμούς που έτσι και αλλιώς γίνονται σε ώρες που οι ίδιοι ξεκουράζονται αφού βράδια δεν δουλεύουν και η ιδιωτική εταιρία με τα δύο περιπολικά είναι απλώς για να να προλάβει τυχόν διαρρήξεις και να ενημερώσει την αστυνομία αφού ως γνωστόν στη χώρα μας οι ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης δεν έχουν καν το δικαίωμα σύλληψης του οιοδήποτε προκαλεί βανδαλισμούς. 

Η αστυνομία με πάνω από 55.000 αστυνομικούς επειδή κινείται με την "λογική" ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ δεν αποφέρει ιδιαίτερα αποτελέσματα και πολλοί πολίτες αναγκάζονται και χαλάνε χιλιάδες ευρώ για επόπτευση σπιτιών και επιχειρήσεων για να προλάβουν το κακό! 

Σίδερα σε παράθυρα ισογείων, πόρτες ασφαλείας και κάμερες είναι τα "όπλα" όσων παραμένουν άοπλοι και χωρίς δικαίωμα οπλοκατοχής επειδή το πολιτικό σύστημα θεωρεί λογικό να λεηλατούνται οι περιουσίες των πολιτών και αυτό να φαντάζεται πως η οπλοκατοχή είναι ένα θέμα ταμπού που δεν μπορεί να έρθει στο δημόσιο διάλογο. 

Η Ελληνική Αστυνομία με τις επικρατούσες λογικές στην πολιτική ηγεσία δεν μπορεί παρά να είναι θεατής σε ένα καθημερινό  "πάρτι" όσων ευελπιστούν να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα η χώρα μας ΣΟΒΙΕΤΙΑ . 

Γιατί εντάξει να μην οπλοφορούν οι πολίτες αλλά οι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης με ποιον τρόπο θα προστατεύσουν τις περιουσίες όσων πληρώνουν ένα σωρό λεφτά και στο τέλος το μόνο που έχουν είναι καταγεγραμμένη την ΛΗΣΤΕΙΑ που έγινε στο σπίτι ή στο μαγαζί τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: